Как да се подготвим за бременност и майчинство

Публикувай отговор
олеся

Re: Как да се подготвим за бременност и майчинство

Мнение от олеся »

Искам да поставя въпроса за стволовите клетки.
Днес разговарях и с моя приятелка, която роди през декември и тя е замразила такива на бебчето си. Тъй като ми предстои да реша този въпрос в близкия месец, правя проучвания, търся мнения, чета брошури и сайтове. В сряда съм на поредния преглед при наблюдаващия лекар и ще му поискам мнението. Съпругът ми е категоричен, че ще замразим клетки.
Но окончателно решение не сме взели и все още нищо не сме предприели.
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Олеся,аз лично приветсвам това и съм "за".Само дето цените са много солени :shock: и ние лично не можем да си го позволим. А и от прочетеното в разни статии и сайтове мненията са противиречиви-според едни замразените клетки траят около 15 г. според други са вечни... :1044
Вие какво решихте?
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
олеся

Мнение от олеся »

Много мислихме, ровихме се по интернет, разговарях с приятелки и накрая мунусите според мен и мъжа ми се оказаха повече от плюсовете. Попитах и лекарката ми, която тактично ми отговори, че това е лично решение и не желае да даде мнение по въпроса.
Не сме убедени, че това е нещо което на 100% трябва да направим. Прилича на нова мода печалбарство и пирамида за правене на пари. В болница Шейново тази дейност се предлага само от една фирма и всички са задължени да ползват нейните услуги и нейните условия. Това на какво ти прилича?
Това е окончателното ни мнение след дълги размисли и в крайна сметка ще се въздържим.
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Прилича точно на пирамида!Фабрика за пари!
Щом такова решение сте взели,значи то е правилното!
Пожелавам ти леко раждане иииии чакаме да запознаеш с един пухкав,здрав бебо! :329
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Бубе, стискам ви палци и подкепям мнението за забавление. Не му се стягайте толкова - действайте :222
Все пак ако ти се иска да понаучиш повече горещо ти препоръчвам ето тази книга. Лично аз съжалявам, че я прочетох в края на втората си бременност и видях отговорите на толкова много въпроси, на които нито един доктор не ми отговори.
За витамините, които пият бременни мога да ти кажа да не пиеш Центрум Матерна, защото моята докторка каза че са правили изследвания в Майчин дом, че точно Центрум Матерна калцират много плода и водят до алергии. Тя ми препоръча Пренатал на Джеймисън и съм много доволна. При това са изцяло натурални!
Хайде спирам и чакам да пуснеш добрата новина, че да продължа с лекцията :221 :222
олеся написа:Много мислихме, ровихме се по интернет, разговарях с приятелки и накрая мунусите според мен и мъжа ми се оказаха повече от плюсовете. Попитах и лекарката ми, която тактично ми отговори, че това е лично решение и не желае да даде мнение по въпроса.
Не сме убедени, че това е нещо което на 100% трябва да направим. Прилича на нова мода печалбарство и пирамида за правене на пари. В болница Шейново тази дейност се предлага само от една фирма и всички са задължени да ползват нейните услуги и нейните условия. Това на какво ти прилича?
Това е окончателното ни мнение след дълги размисли и в крайна сметка ще се въздържим.
Абсолютно подкрепям мнението. При това на 100 %. Аз също бях категорична в началото, че ще замръзяваме, но след проучване си дадох сметка,ч е никой не ми дава гаранции дори за това как ще ги съхранява тези клетки да не говорим за друго. Тя работата прилича на "А бе ти дай тука едни пари (при това безумно много) пък ние ще видим!"
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Благодаря Боби!
Забавалението мина и...я виж каква лентичка си имам :954
Сега чакам малкото човече да мръдне.Аз мисля,че го усещам вече вече...ама знам ли -да не би да си внушавам :roll: Защото миналата седмица бях на преглед и док каза,че ми е рано да го усетя.Чета из нета-към 18 седмица се усещали първескини като мене...А аз от няколко дни сякаш го усещам-едни мравчици ме пролазват от време на време... :1044
Витамини все още не пия-не са ми изписали,не знам защо.На 13.10 съм на преглед и очаквам тогава да каже вече док.
Хайде,чакам да продължиш с лекцията....
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

bubalina написа: Сега чакам малкото човече да мръдне.Аз мисля,че го усещам вече вече...ама знам ли -да не би да си внушавам :roll: Защото миналата седмица бях на преглед и док каза,че ми е рано да го усетя.Чета из нета-към 18 седмица се усещали първескини като мене...А аз от няколко дни сякаш го усещам-едни мравчици ме пролазват от време на време... :1044
Да, Бубка, тези мравчици са твоето малко бебче :) :) . Аз първият път го почуствах като едно придърпване в корема, все едно нещо лазеше вътре :lol: :lol: :lol: . Не гледай и не чети какво пише в нета, вярвай на себе си! Това е толкова хубав момент! :1002 :1002 :1002
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

bubalina написа:Забавалението мина и...я виж каква лентичка си имам :954
Еййййй честито! Много се радвам! Желая ти леко бременеене и едно здраво хубаво бебче на финала! Аз както винаги поизостанала от събитията.
cchery написа:Не гледай и не чети какво пише в нета, вярвай на себе си! Това е толкова хубав момент! :1002 :1002 :1002
Подкрепям на 100% !!!Прави нещата както ги чувстваш! И слушай докторите с едно ухо и едно на ум, защото много обичат да разболяват здрави бременни жени!
За лекцията... Ами не знам колко можеш да поемеш :1062
Според мен е хубаво да пиеш витамини, но само ако са на Джеймисън!
Да внимаваш какво ядеш! Не само като количество и калории, но и като качество! Наблегни на последното! И на лененото семе за по-умно хлапе :222
Аз бих ти препоръчала да си направиш и този крем за стрии и да забравиш за купените чудодейни мехлеми. Ако ти се появят стрии веднага свиркай за да се разровя за повече информация. Оказа се че стриите не се получават от това каква ти е кожата - смисъл колко еластична или не, както ни убеждават нашите доктори, а е въпрос на баланс на минерали, който естествено може да се регулира в ход на бременността, а не да се нацепиш, пък после да се чудиш какво да ги правиш!
И последно и спирам. Вземи си ортопедични стелки, за поддържане на свода. Оказа се че много често по време на бременност пада свода и се придобива плоскостъпие. Това може да бъде предотвратено с тези стелки.
Пиши как се чувстваш и дали те притеснява нещо. Защото с хормоните е малко трудничко :)
олеся

Мнение от олеся »

И аз бях на Пренатал на Джеймисън. Докторката ми каза да ги започна чак в шестия месец -20 дни се пият, 10 се почива и пак така до 9-тия месец. В деветия ги спираш и се чака големия ден на събитието. :954
Аз започнах да усещам бебето като едно бълбукане на мехурчета - леко и малко гъделичкащо отвътре. Така че това е бебето, бубалинка :954
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Знаех си,че е то!!! :1099
Пролазване на мравки,бълбукане на газирана вода....
Старая се да не чета из нета,че.... :1139 :shock:
В началото стресната една бях и все питах какви хапове да пия.А док ми каза,че не ми трябват щом съм добре. Ама бях се разчела.... :1139 :shock: -ми те всички много разглезени млади девойчета!Сега се старая да не чета,че параноята веднага ме подгонва :1062 Бях спряла и лененото семе :oops: -но много бързо се окопитих и пак го започнах.
Напоследък бягам от месото-не ми се яде.Но виж плодове,зеленчуци,сирена,млека,рибка...
Крема ще си направя задължително!Много ти благодаря Боби за рецептата.
Плоскостъпието си го имам,ама не ползвам стелки.Сега обаче ще те послушам и ще си взема :222
И не спирай Боби-пиши,пиши.....аз съм като попивателна :954
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

То е то е. Аз затова ти казах да ги слушаш докторите с едно ухо. Те си вкарват всичко в шаблон и всичко извън него е без значение, но вътрешния ни глас е по-силен от него.
Аз забелязах, че доста си се разчела, като се разходих и форума и видях колко теми си пуснала, но според мен е по-добре да не го правиш. Само при нужда!
Доктора е против всякакви комплексни витамини, защото неговите наблюдения са, че алергизират. И очевидно е такак, ако се приемат стандартните витамини, които обикновенно са синтетични и като добавки имат аспартам и различни консерванти. Детските имат и оцветители и то от тези дето докарват на децата хиперактивност, обриви, алергии и т.н. Тези на Джеймисън не са синтетични, нямат захар и други гадусти. Но като цяло избора е твой. Аз ги почнах след 3 месец и пиех 15 дни, 15 почивка. Не помня кой ми препоръча тази схема. Не казвам, че е правилната. Но аз цялата втора бременност я изкарах на магнезии, така че може и заради това да съм била по друга схема.
И аз почти не ядях месо втората бременност, но хемоглобина ми беше в норма. Парадокс с първата, когато ядях повече месо, а получих анемия!
За храната според мен трябва да се пазиш от всякакви боклучави храни. Ти си ги знаеш тези с празните калории - чипсове, снаксове, вафли, полуфабрикати и т.н. Освен калориите в тях има много Е, които предизивкват всякакви странични реакции, като описаните по-горе и същевременно изразходват запасите от витамини и минерали в организма. Защото в основата си те всъщност са химикали, които организма не може да усвои и за да ги неутрализира изразходва ценните си вещества. И така може да се получи дисбаланс на хранителни вещества. ТОва правило важи въобще за храненето, но смятам, че по време на брененност трябва да се внимава още повече.
Публикувай отговор