Отдавна се каня да пиша тук и все не ми остава време или просто умишлено го отлагам, защото не искам да се връщам към ужасните първи месеци от моето майчинство. Та опита ми на майка е всичко на всичко 10 месеца и малко, може би ще ви се стори малко за мен обаче не е. Толкова се промених, че чак аз не мога да се позная... Превърнах се в нещо в което твърдях, че никога няма да се превърна... Сега като че ли се чувствам малко по добре, но мисля че никога няма да забравя началото...
Майка съм на прекрасен син, много желан и създаден с много любов. Изкарах сравнително спокойна бременност и родих "лесно" според моята лекарка, макар че се съмнявам, че такъв термин като "лесно раждане" съществува. Първите мигове насаме със сина ми няма да забравя никога, донесоха ми го 2 часа след като бях родила... и докато бях в болницата повече не го взеха... Не ме разбирайте погрешно не че не съм го искала, просто не можех да стана, да ходя, да седна, чувствах се адски уморена, а той милия ревеше ли ревеше и искаше да го гушкам...Тези 4ри дни ми се сториха толкова дълги, а последния го изкарах ревейки, защото нямах търпение да изляза от така нареченото родилно, за което ще Ви разкажа някой друг път. През тези 4ри дни разбрах, че всичко което съм прочела е крайно недостатъчно и съм адски неподготвена. След като се прибрахме вкъщи и се започна целия екшън аз разбрах, че да си майка съвсем не е проста работа, а освен всичко друго ти отнема 24 часа от денонощието. Така че първото нещо, което ми отне майчинството беше времето, което прекарвах сама със себе си. Разбрах, че една част от сърцето ми беше винаги със сина ми и дори и да не беше с мен(което се е случвало броени пъти за по няколко часа), аз винаги мислех за него.
Второто нещо, което ми отне е самочувствието, качих около 30 кг и като се погледнах след раждането се ужасих. Превърнах се в една от онези домакини, които са непрекъснато недоволни и мрънкат ли мрънкат... В един от скандалите с мъжа ми, той ми каза:" моля те изплюй жена ми"... тогава се замислих и си дадох сметка, че наистина съм се променила адски много.
Другото нещо е мисълта, че си безполезен и непълноценен... връхлетя ме едина вечер докато си мислех какво съм свършила през деня-готвих, чистих, разходих детето и пак не ми остана време да прочета нещо(не свързано с бебета). Исках да превеждам, оказа се че ми трябват доста изпити, за които на този етап няма как да се организирам, защото в България дистанционното обучение е на много, много ниско ниво... Исках да изкарам магистратура, но засега отлагам пак поради факта, че няма как да оставя детето... В момента някак си желанията ми са изместени в посока да е здраво детето, да облекчим доколкото можем никненето на зъбките, да поставим ваксините и да захраним правилно...
Майчинството ми даде любов, каквато никога не бях подозирала, че съществува. Бих направила всичко за детето си и за нищо на света не бих могла да живея без малките, невероятно карасиви очи и без единствената на света усмивка, но се надявам един ден да имам време да осъществя нещата, които оставих на заден план