Благодаря ти, Деси! Добре си дошла и ще очаквам с интерес рецептите ти! Аз не си падам по готвенето, но го правя с удоволствие, когато се захвана и още повече пък ако са лесни рецептите.jesari написа:Обожавам да готвя ще ви дам някои от моите любими рецепти Дано ви харесат
1.САЛАТА ОТ ЦВЕКЛО
Цвеклото се обелва,нарязва на парчета (по едри )и вари до омекване във вода.Аз слагам повече вода така от бульона правя супа(рецептата после) .След като е готово се нарязва на по дребни парчета слага се зехтин,сол черен пипер,настарган чесън и по избор лимон или оцет.Много хубава и полезна салата .
2.СУПА ОТ ЦВЕКЛО
В бульона от свареното цвекло слагам зеленчуков бульон,черен пипер(да е леко пикантно),зехтин ,сварен едър боб, лимон..Разбивам един жълтък в чашка с малка лъжичка слагам сол.пипер (по малко )и добавям брашно да се получи рядка каша като палачинковата.Във врящия бульон с лъжичката на струйка сипвам от високо по малко от сместа.Получава се като макаронки варят се 10 мин.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ !! (утре ще напи6а други....ако може и искате разбира се)
Деси, за тая рецепта мъжът ми ще ти е благодарен - аз не обичам много риба, но той я харесва. Само да те питам този бакаярус намира ли се в големите хипермаркети?!? И лущян-а как го купуваш - изсушен или от пазара пресен?jesari написа: 4.БАКАЯРУС НА ФУРНА
Не е скъпа риба ,няма кости ,бяло месо е и я обожават у дома ,но може и всяка друга бяла риба да се използва.
Няколко парчета( най вече се продава замръзена на филета)ги нареждам върху фолио в тавичка .Поръсвам с лющян,сол пипер чесън или на прах, поръсвам със зехтин и бира (малко повечко).Завивам със фолиото и пека 20 минути.Отварям го и я запичам още малко.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!