ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Форум за всички въпроси, свързани с отглеждане и възпитание на нашите деца; хомеопатична помощ
DeerE
От писане глава не боли
Мнения: 880
Регистриран на: 20 Авг 2010, 21:17

ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от DeerE »

Е нищо, а каква профилактика даваш за отит много ми е интересно, защото освен Алекс и Криси ми направи отит миналият месец, който беше или от зъбчето или от вирусна инфекция, оправихме без АБ :326 :326 :326 само си позволихме капките отипак
DeerE
От писане глава не боли
Мнения: 880
Регистриран на: 20 Авг 2010, 21:17

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от DeerE »

Здравейте отново в доста тъжната тема за мен, темата за отитите!
Историята е следната, със започване на яслата през 08година дъщеричката ми Александра, направи около 6 отита всеки месец от октомври до април! Това беше най гадния период в живота ми, не спирах да търся помощ от всякъде което беше и една от основните ми грешки, всеки път водех детето при различни ужким "специалисти" и най вероятно тези "специалисти" с прекрасното им антибиотично лечение доведоха детето ми до един куп алергии! Трябваше да прочета книгата на нашият прекрасен д-р Михайлов ,че да разбера от къде ни дойде всичко до главата!
Та така през април след последният ни отит, заведох детето си при д-р Михайлов и той ми направи схемата соято и до ден днешен при леко съмнение използвам!
Естествено на първо място беше опашкта след антибиотик!
ТУЯ-15 СН четвъртък 10 зрънца,монилия албиканс 15 СН-пон.сряда и петък по 5 зрънца, ентеросан един месец 3х1 на ден може и лактофлор!
Едновременно и с това
при болки в ушите накапване на сок от растинието алое
клеева тинкура 2-3пъти по 5-10 капки,
еуфорбиум спрей 1-2 впръсквания вечер,
хомеоплазмин 7дни намазване в нослето -5 дни пауза,
чай номер 4,
септилин 3х1 таблетка или сиропче,
сребърна вода за промиване на очичките, заради ходенето на градина
калиум муриатикум9СН,по 5 зрънца дневно-за него зная че подсушала секретите в евхстатиевата тръба,където всъщност е и нашият проблем,
ринитал,който също използвам често за алергични ринити,2-3пъти на ден по едно хапче, и
авиаире 15 СН по 10 зрънца на 1-во и 15-то число, което обаче не зная точно за какво се дава!
С тази схема смея да твърдя че успях да излекувам този порочен крък и никога няма да спра да бъда благодарна на доктора!
Явно при нас остана само алергията за отстраняване!
Продължението е, след тази тежка година на отит и след срещата ни с доктора от април до октомври дъщеря ми не е пила антибиотици и не е имала проблеми, октомври 09 година започнаха бронхити през месец, вследствие на алергиите най вероятно, та така направихме 5-6 бронхита до тази пролет
КАТО НАЙ ОТГОВОРНО ТВЪРДЯ ЧЕ НЕ Е ИЗПИЛА НИТО ЕДИН АНТИБИОТИК, ВСИЧКИТЕ СЪМ ГИ ЛЕКУВАЛА ПО ПРЕПОРЪКА НА ДОКТОРА БЕЗ АНТИБИОТИЦИ!нО за това ще отворим друга тема :221
И това лято вече направихме тестове и разбрахме че Алекс има алергии! И тях ще се помъча да лекувам със съветите на доктора, някои неща ми се струват трудни за изпълнение но ще опитам на всяка цена!
Може би не е тук мястото но вчера докато търсех инфо за авиаирето попаднах на една много страшна статия за хомеопатията , която малко ме стресна, пишеше че може да доведе до усложнения ако се използва като самолечение, а аз честичко прибягвам до това!Как мислите момичета
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от Мърмори »

Емка,ние също имаме проблем с чести отити. При нас обаче те започнаха след варицелата-възпали се третата сливица,възпали се слуховия нерв и се запуши евстахиевата тръба.В резултат детето потчи спря да чува. Калиум муриатикум свърши чудесна работа-отпуши тръбата,с лимфомиозот и масло от туя пооправихме третата сливица и детето сега е добре. Но все още при дори най-лекия вирус или простуда сливицата се надува и започват проблемите.Така,че за нея може би ще пусна отделна тема.
За алергиите,какво да кажа-знам че септилина освен че подсилва имунитета ,действа добре и на алергични състояния.Опитай,аз не оставам без него.
КАто ми остане малко време ще се опитам да попрочета повече за вашия проблем и ще ти пиша,а междувременно ако някоя мама знае нещо-да помага.Дано да успея да" хвана" и Доктора да каже някоя дума.
Не се тревожи за хомеопатичното лечение. Всичко е под контрол.Ако имаш съмнения за нещо-ще питаме д-р Михайлов!
DeerE
От писане глава не боли
Мнения: 880
Регистриран на: 20 Авг 2010, 21:17

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от DeerE »

Зори много ти благодаря това с ушите е ужасно, много жалко че се стига до там, аз калиума го започнах още онзи ден след като направихме аудиограмата и другото изследване-според теб колко време да продължа да го давам?, септилин имам,що ли н е съм се сетила да започна даго давам ще го почна веднага!
За съжаление сутринта пак се събудихме със запушено носле! при нас това е практика три седмици на детска и се почва!Защо ли така се получава много ми е чудно! А давам и поумон хистамин за алергиите и блата както доктора съветва! Не знам явно не е достатъчно, дано не стига пак до ушите, но да ви призная честно доста съм се наплашила при нас пък е проблем всяко миене на косата, мием я един път в седмицата и то с голям зор, все плаче милото че имало вода в ушите и че и е гадно как шушка водата! Това са точните думи -водата шушка,неприятно и е усещането, но важното е че съм обърнала внимание! Оф отплеснах се! :922
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от Мърмори »

За съжаление сутринта пак се събудихме със запушено носле! при нас това е практика три седмици на детска и се почва!Защо ли така се получава много ми е чудно!
Ами нормално е,там има и болни деца.Освен това сега е доста вирусен период.Измивай очичките със сребърна вода,давай си клеевата,септилина,осцилококцинума и много плодове и зеленчуци.
Моя разбойник не го притеснява толкова водата в банята,колкото поле подсушаването на ушите-по половин час се намества да му е удобно и все ме предупреждава :-" Не много леко,а малко леко" това може би трябва да означава,че иска да го подсуша внимателно,но винаги го казва по този начин. :lol: За запушеното носле слагайте еуфорбиум и пазете гърлото-отитите много често тръгват от там.
Успех,ще си споделяме тука сестринските неволи!
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от bobichan »

ЕМИ написа: Може би не е тук мястото но вчера докато търсех инфо за авиаирето попаднах на една много страшна статия за хомеопатията , която малко ме стресна, пишеше че може да доведе до усложнения ако се използва като самолечение, а аз честичко прибягвам до това!Как мислите момичета
Това мнение е широко разпространено сред "лекарите" и хората, които нямат представа що е всъщност хомеопатията. На мен много често ми се налага да обяснявам какво е хомеопатията и, че всъщност не е "мода" (много мои близки така си мислят), но много от тези хора просто не искат да те чуят, така че каквото и да им кажеш пак няма да успееш да ги информираш.
Докторката при която водя малкия ми е казала винаги когато почне да каша, зачерви му се гърлото или има хрема да му давам Ферум фосфорикум 9 и Беладона 9 по 5 зрънца веднъж дневно като профилактика за отит. Но нашия случай е доста по-лек от нещата, които описвате, а и не знам Доктора как ще коментира тази препоръка.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
valrus

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от valrus »

Точно така Боби,хомеопатията не е мода ,а наука по-стара и от 200год.Няма нищо вредно в нея,убедена съм.Миналата зима сама си лекувах детенце с хомеопатия,защото нямах хомеопатик налице, е повярвай ми-спестих му АБ-то.Спокойно Емка,няма нищо страшно :524 :828
DeerE
От писане глава не боли
Мнения: 880
Регистриран на: 20 Авг 2010, 21:17

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от DeerE »

От снощи се появи една кашлица много особенна, иначе за този Ферум фосфорикум 9 доста чух и го купих, Боби кажи нещо повече за него какво му е действието на ден по 5 зрънца каза нали?
Между другото и малкия при никненето на зъбките нон стоп рови в ушетата личната каза че е възможно да се възпаляват как мислите дали и на него да дам Ферум фосфорикум 9 като профилактична мярка!
От вчера давам на двамата имунокинд, много съм доволна от него
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от bobichan »

В наръчника на Ален Орвийор пише, че ферум се дава при "отит, бронхит, белодробни възпаления вирусни пневмонии, треска с пристъпно зачервяване". Отделно при остър отит пише, че се процедира по следния начин:
Belladonna 9 CH
Capsicum 9 CH
Ferrum Phosphoricum 9 CH
по 5 гранули на час, последователно от трите. Потърсете лекар, ако няма отчетливо подобрение в следващите няколко часа.
Не съм я пробвала тази препоръка и дано не ми се налага, но я писах, за всеки случай. "Страх лозе пази" казват старите хора :222
Хайде оправяйте се.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
DeerE
От писане глава не боли
Мнения: 880
Регистриран на: 20 Авг 2010, 21:17

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от DeerE »

Благодаря Боби
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОТИТ

Мнение от cchery »

ЕМИ написа:Благодаря Боби
Емката, а вие как сте?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор