Оооо, Присъединявам се към фен клуба на тиквичките
Още един заместител на пържените.
Нарязвам ги по дължина. Трябва да се получат тънки резени. Изпичам ги без мазнина на оребрен тиган (засега тефлонов, но скоро миля да се сдобия с керамичен и ще споделя как става с него). Задушавам в тенжера с малко зехтин и подправки по избор. Аз слагам чесан, копър и магданоз. Може да сервирате с кисело мляко или ориз.
Огретен от тиквички
Ред тиквички, нарязани на колелца, ред натрошено сирене (колкото ви е сладко), ред тиквички. Заливам с разбити яйца (3-4 според зависи от тавата) с прясно мляко. Аз не соля нито патладжана, нито тиквичките и никога не са ми горчали. Опитайте. Страхотна елементарма манджа. Първия път като я правих у дома всички бяха много скептични, а тавата се омете за нула време.
Мусака от тиквички с киноа
Смесваме предварително сварена киноа с тиквички нарязани на кубчета и натрошено сирене. Подправяме ястието с копър. Заливаме отново с разбити яйца и мляко. Много вкусно, много здравословно, с много висока хранителна стойност!!!
Имам и още любими неща с тиквички, но по нататък.
Хриско, пусни моля те и другата запеканка с тиквички, дето ми е любима.