Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Форум за всички въпроси, свързани с отглеждане и възпитание на нашите деца; хомеопатична помощ
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: Алергичен ларингит

Мнение от Сиренце »

А за нослето - Еуфобриум спрей.
rotoka

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от rotoka »

Нова съм сред вас,но искам да споделя как се справяме и кое най-много ни помага в случаите на ларингит!Поради внезапното му настъпване посред нощ давам еднократно 10 гр аконитум напелус 9!При пристъп-3-4 приема апис 9,ако има секрети в гърлото и кашлицата е овлажнена -кокус какти 9,тъй като при нас понякога пристъпа е съпроводен с повръщане на слуз!При нощна кашлица дросера 15,а когато е лаеща тенекиена със свиркащо дишане-спонгия тоста 9!Няколко пъти сме правили ларингити,но са протичали по различен начин и съответно и хомеопатичното лекарство което ни е помагало всеки път е различно!Да не пропусна и пумон хистамин 15-сутрин и вечер и го давам до свършване на опаковката!Задължително правим инхалации с лайка и сода!Използваме сироп Фитолор и пластили за смучене Фитолор-(дъщеря ми е на 3г)
В момента лекуваме остатъчни секрети от ларингит,но 3 дена преди него беше започнала хрема!Нещата с лечението на ларингита се закучиха точно заради тази обилна хрема,която от нищо не се повлия,само секрета стана по-гъст,жълтеникав и като ластик!Но благодарение на съветите на Чери- хиляди благодарности :923 успяхме да пресушим секрета от носа с разтваряне на меркуриус солубилис 15 в 200мл вода!Благодарна съм че има такива отзивчиви и добри хора като вас,които споделят опита си ! :923
Прекрасен и слънчев ден на всички и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
patilanka

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от patilanka »

Не разбрах за изварения компрес, найлона който се слага върху тензуха,трябва ли да е върху целия компрес(и от страната на гърлото)?Опитах да си го сложа на мен първо, слагам найлона само от външната страна,но мн мокри компреса и не ми се струва никак топъл.А и го стегнах доста според мен и пак не е плътен.Все от някоя страна хълта.Мога спокойно да си пъхна пръста.Какво бъркам?Помогнете!
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от Мърмори »

Преди да сложиш изварата е добре да я отцедиш от водата, за да не мокри дрехите. Това става като я сложиш в тензуха, на средата, събираш краищата му и започваш да усукваш (едно време като нямах сокоизстисквачка така правех сок на бебетата). После разстилаш изварата,колкото да може да обхване хубаво гърлото и сливиците, завиваш като плик за писмо и слагаш отгоре,там където се кръстосват краищата, найлона. Тензуха остава към гърлото,найлона отгоре. Накрая връзваш с вълнен шал.Трябва да е толкова стегнато, колкото да не затруднява дишането, но не и да е хлабаво, че да можеш да си пъхнеш пръста. Това е цялата философия, дано да съм успяла добре да го обясня.
Petunija

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от Petunija »

Здравейте всички, които са се сблъскали с кошмара "субхордален ларингит". Пристъпите на сина ми започнаха внезапно по време на един следобеден сън когато той беше на 2г 7мес. Помислих странния звук за астма и го заведох в Пулмологията. Там му биха Урбазон и ни пратиха в Исул. При кашляне издаваше толкова странни и страшни звуци, че всички в тролея се обръщаха да видят какво издава тези звуци. Това бе началото. След това Ларингитът беше наш спътник години и беше най-големият ни кошмар. Лежали сме в Окръжна болница 10-15 пъти, понякога през седмица. Някой кризи се овладяваха бързо, други бяха толкова тежки, че почти спираше да диша и посиняваше от задушаване. Два пъти почти ми е оставал в ръцете. Толкова внезапно започваше да се задушава, че нямах време за каквото и да било, нито да включа инхалатора, нито да пробвам каквото и да било лечение. Естествено в болницата го тъпчеха с АБ и Урбазон. С течение на времето установихме, че е на основата на вируси, а не на алергии, настинки. Достатъчни бяха три дни в детската градина и беше готов. Просто срещнеше ли вирус - го удряше в ларинкса. Сега е на 9 години и пак прави ларингиални кашлици, но вече няма опасност от задушаване. Колко съм чакала момента и възрастта на "израстването". Така че, мами, спокойно - идва и този момент. Наистина най-влошаващият фактор е да се разреве, защото допълнително се раздразва. Отвличайте вниманието с каквото можете. Синът ми като усетеше затрудненото си дишане и знаеше ужаса, който го очаква, започваше да реве. Колко приказки съм си измислила докато пътуваме до Окръжна /въпреки, че ни е на 5 мин. с кола/, колко обещания за играчки съм дала....само и само да не плаче. От опит разбрах, че няма нищо по-добро от това да излезе на студа зимата, добре облечен. Налагало се е както спи да го вдигна, да го навлека върху пижамата и да правим снежни човеци в 3ч през нощта или просто да обикаляме квартала. Докато бе навън се успокояваше, а след това заспиваше. Не съм убедена в ползата от пара в банята - първо защото съм го правила и не му е помагало, второ защото когато аз съм кашляла и го пробвам - парата ме души още повече. За парата от тенджера на котлона също мисля, че може двуяко да се тълкува, защото е топла и увеличава кръвопотока и прави още по-голям оттока. По-скоро отворете камерата на хладилника, ако навън е топла нощ и нека диша студения въздух. Сиропите за кашлица са безсмислени - те са за бронхи, дробове. Добре действа често капане на цели капкомери с физиологичен р-р, защото хремата е сигурен спътник. Физиологичния р-р разрежда секрета и го отмива. Добавете и сребърна вода. А най-добре е в едно шишенце от капки да разредите 5 капки прополис, сребърна вода и физ. р-р. Капете често.
За съжаление не съм била запозната с хомеопатичните продукти, за които споменавате и не съм ги давала. Но при сина ми кризите бяха много внезапни и много тежки, често урбазонът е бил животоспасяващ и единствен изход, въпреки, че е вреден.
Пожелавам да не се сблъсквате с ларингита и бързо да го овладявате, да не се стига до болници, АБ и кортикостероиди. И по-малко болни деца!!!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от cchery »

Петуния, много благодаря за включването! Лично на мен ми беше много полезна чисто и просто като вдъхване на увереност! Което ми е жизнено важно предвид, че с останалото, а именно овладяването на кашлицата на дъщеря ми се справям. Трябва да уточня, че тя ларингитни притъпи не е правила. Имам предвид от тези, при които си стига до задух, повръщане и т.н. Тя просто кашля дъъъъъъъъълго и упорито през нощта! И кашля! И кашля! И К А Ш Л ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ! :124 И не мога да й помогна всеки път... Реално се случва дори това - детето спи и кашля! Будната съм аз :1062 :1062 !

Тези нощни кашлици стартираха абсолютно по същото време, по което са стартирали при сина ти - на 2 г. и 7 месеца. И няма как да не я запомня тази възраст, защото оттогава ми е побеляла главата да се чудя как да се справям. Вече знам няколко начина и съм наясно, че ако една нощ не успея да помогна на 100% процента, то имам цял ден след това да направя така, че да не допускам отново пристъпната кашлица. Не сме влизали в болница и не ползвам противоалергични средства - мисля защото не е имало нужда. Вече не вярвам на официалната медицина, че прави чудеса. След 5-е скарлатини на сина ми и тези нощни пристъпни кашлици, за които никой не ми даде разумно обяснение, си имам едно наум.

И да кажа и аз на всички, които опират до тази тема - да, възрастта е решаващ фактор. Или казано по друг начин - възрастта решава много неща! Дъщеря ми вече е на 6 години и половина и определено прави по-рядко пристъпите и се справя по-добре, когато те се появят!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Petunija

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от Petunija »

Щастливка! Често срещана е тази кашлица, но в приемливи размери. Около мен много майки са споделяли, че ги спохожда, но такова чудо като моето...НЕ! Дори и сега от закашляне стига до повръщане. Понякога съм била сам-сама в къщи, детето с пристъп, аз се заинатявам, че ще се справя, защото не искам да стигаме до б-ца, АБ, дори съм му била сама урбазон от безисходицата си, без да съм мед. лице, а той е толкова болезнен, че после не може да ходи. Помагал му е и то не винаги само венозно бит. Бях се обиграла в упражнението "да стегнеш най-необходимото багажче за 60 секунди". Изкарах книжка, за да мога да не разчитам на Бърза помощ, която идва след час и повече. В Окръжна си бяхме като у дома, познаваха ни и той си отиваше директно в манипулационната да му сложат абокат. Ако той ми беше първо дете, не знам дали щях да имам второ след този ужас. Но слава богу, сега е по-различно. Колко нощи съм прекарала да анализирам дишането му - ако е грубо, ако не се чува, все ми се струваше лошо.
Пожелавам здраве на децата и спокоен сън за родителите! Никой да не разказва подобни преживелици!
Лиана

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от Лиана »

За съжаление аз съм от майките които са се сблъсквали със субхордалния ларингит и знам за какво става въпрос. Детето ми е на 2 и половина и досега три пъти сме били с тази диагноза в рамките на 5 месеца. Лошото е че при него няма никакви предварителни симптоми, просто ляга и в 12 вечерта се събужда вече във фазата със задуха когато трябва да отида в спешното отделение. Когато ми се случи за пръв път в паниката не знам как се сетих че още преди да родя бях гледала при Гала за това с горещата вода в банята, но резултата от това при него е нулев. Единствено вън докато чакам таксито за спешното започва да диша малко по добре. И това всеки път престой в болницата на Урбазон. Уназин, Перитол, последват разтройство, изчистващата кашлица продължава повече от месец като нощната стига до повръщане, направо не ми се говори. У дома в килера стои една раничка приготвена в случай че трябва да тръгна набързо. Всяко по-шумно дишане, лека дрезгавинка в гласа и двамата с мъжа ми буквално настръхваме, почва се едно следене, като легне вечер през пет минути - как диша, ама диша ли шумно, ама дали въздуха не е топъл..Докторите не ми казват нищо, освен че е от вирус, при него така реагирал ларинкса на вируси, и това се израствало, към 6-7 години, но това не ми действа никак успокояващо, а дотогава колко Урбазон или адреанлин трябва да ми инжектират:(
Тръгнах да търся други решения, алтернативна медицина, хомеопатия. Попадах на най-различни "рецепти", като в една от тях пишеше че се овладява пристъпа за около час, но аз нямам тази смелост, в нашите случаи е абсурдно да чакам един час, риска е супер голям. Купих си 4-5 книги за хомеопатия, тоест всички на които видях в съдържанието че е засегната темата за ларингита, но в последствие като започнах да ги чета разбрах че става въпрос за този ларингит който си е просто една кашлица дрезгава. В една от тях директно пише "В тази глава няма да разглеждаме случаите на субхордален ларингит, който при малки деца е спешно състояние и изисква незабавна лекарска намеса". И вече напълно се отчаях...Педиатърката знаейки неговия случай при всяко кихане ни казва да почваме Ериуса, инхалациите, и т.н. само и само да не се стига до болницата, тя ни изпрати и при хомеопат , смята че би могло да се повлияе. Отидохме, много разбран човек, прегледа всички епикризи, разпитва ни подробно за всичко, включително за това как е протекло раждането имало ли е задушаване при раждането и т.н. (при нас за съжаление имаше задушаване, филм на ужасите с 2 думи беше раждането) и накрая изписа гранулките с които да лекува терена, не самия ларингит, естествено изписа и такива в случай на пристъп, но като прочете епикризите , дори той каза че не си струва риска да се чака. Сега искрено се надявам да има някакъв ефект от лечението на терена. Според него ако не изчезнат напълно то поне ще са много по леки от това, няма да има това задушаване буквално за минути и няма да ходим в болница.
МНого дълъг ми стана поста, и не особено полезен, но все пак ако има някои като мен бих искала да кажа да пробват всичко, особено хомеопатия, аз вярвам че ще има ефект. Толкова изненадана останах от въпросите които ми задаваше, сякаш познаваше детето и мисля че успя да му напипа точно типа. Успех на всички, и ако има ларингити нека да са лекички.

нашата рецепта за спешни случаи е :

Sambikus nigra 5 CH i Spongia tosta 5 CH се редуват първо през 5 мин, и ако настъпва подобрение разреждаме през 10 -15-30 до овладяване. Но все още не съм го пробвала, нямам представа дали действа.
dydyto

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от dydyto »

Въпрос към Ротока - как пресушихте хремта с Меркуриус в 200 мл вода , моля те опиши как точно става
dydyto

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от dydyto »

Здравей Ротока, моля те опиши как пресушихте кашлицата с Меркуриус в 200 мл вода - в момента и ние сме така на 13месеца е моето момченце
tita

Re: Ларингит (лаеща кашлица); нощна кашлица

Мнение от tita »

dydyto, здравей и добре дошла.

rotoka едва ли ще ти отговори, защото явно не влиза често тук, но ето поста на cchery, където е отговора на въпроса ти:
cchery написа:
Sladka Debelanka написа:Здравейте, съжалявам,ч е пиша нова тема, но не можах да намеря стара. Синът ми е на 2 г и 7 месеца и в момента е сополив и от време на време накашля. Беше болен до преди 2 седмици, тръгна на ясла отново и пак се разболя. Енгистола може ли да помогне при хрема и ако да в каква дозировка се дава? Имам ехинацея форте на доктор Тайс, да давам ли и ако да в какво количество? Имам Флавамед сироп за отхрачване и мисля да го започна и с него. Според вас редно ли е да давам Алиум Сепа 9 и Цинабсин при водниста хрема? Нямам достъп до лекар сега и за това пиша тук. Моля да ми дадете съвет как да го лекувам. :1044
Според мен, смени схемата. Не съм лекар и това, което ще ти предложа е от моя опит децата ми.

1. Непар сулфур 9 СН - 10 зрънца.
2. Меркуриус солубилис 9 СН - 10 зрънца.


Разтвори по 10 зрънца от двата препарата в 300 - 500 мл вода (прецени количеството вода като се водиш от това по колко по принцип сина ти пие през деня!). Давай на детето да пие често, като преди всяко пиене спазваш интервала за въздържание от храна и напитки в продължение на 15 минутки! Тази вода трябва да се изпие в рамките на 1 ден. Продължителността на едно такова лечение е според развитието на симптомите - обикновено 1 флаконче стига за 8 дни и това е достатъчно! Това би следвало да овладее сополите!

Стодал за кашлицата. Давай първите 2-3 дена по 5 пъти на ден от препоръчаната за възрастта на сина ти доза! Ефектът на Стодала е различен както за всяко дете, така и за всяка кашлица. Понякога при моите деца подейства в рамките на първия ден от даването му. Друг път ефектът идва след 3-я. Хубавото при него е, че има и съставки срещу сополи!

За имунитет: ехинацеята за мен е ок, можеш да комбинираш и с Енгистол, но мисля, че сте стане прекалено много! В здравната библиотека на буквата "Е" ще намериш отделна тема за Енгистола! Е ето тук можеш да четеш за Ехинацея!
Публикувай отговор