Зачервено гърло, кашлица, хрема

Форум за всички въпроси, свързани с отглеждане и възпитание на нашите деца; хомеопатична помощ
Публикувай отговор
Emma

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от Emma »

dexter написа:Ема, и моята дъщеря от година и половина е на хомеопатична схема, с минимум 3 препарата (сицеа, калкареа фосфорика и илсулфур йодатум), лимфомиозот за по 1-2 месеца когато се налага + осцилококцинум зимата + разни други препаратчета, пак при нужда :). Хубавото е, че след толкова време препаратите станаха с по-висока потенция и на по-рядък интервал от време. Схемата е от хомеопат, който аз реших да слушам (е, разбира се, доколкото мога и до колкото съвестта ми позволява :221 . Не знам каква е теоретичната постановка за прилагане на толкова много препарати, след като основен принцип на хомеопатията е да се лекува с един препарат. Но за година и половина дъщеря ми е пила веднъж АБ, по подозрение за скарлатина, така че може да се каже, че такова положение на нещата ме удовлетворява. Нашият хомеопат не е голям фен на добавките, клеевата тинктура, и др. подобни затова аз много-много не му споделям какво давам допълнително. А то е- витамин С (детето не яде плодове, освен банани), рибено масло и пчелен прашец когато се сетя. Клеева тинктура давам ако видя, че започва да се поразболява.
А когато пихте АБ,опашката направихте ли я заедно със схемата изписана Ви от хомеопата?
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от dexter »

О, да, направихме и опашката след АБ, без да се консултирам с хомеопата :). Заедно с неговата схема. Всъщност схемата за имунната система я спирам когато има някакъв проблем - кашлица, сополи, гърло. Тогава давам препарати за конкретното нещо, като го овладеем, пак се връщам на схемата. Практикувам така по предписание на доктора :).
Ако не е тайна, кой ви е хомеопата във Варна?
А за обрива си мисля, че ако е алергия към АБ, може би ще се прояви и със зелени акита, или разстройство. Помня, че на моята дъщеря й излязоха пъпки от един Панцеф като беше на 1.5 години, та тогава лекарката ми обясни, че ако е алергия, се проявява и в стомаха. Не помня добре какво е било тогава, но сега като ме питата за алергии, винаги казвам - Панцеф :lol: :lol: .
Emma

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от Emma »

Д-р Лазаров ни е хомеопата!Ох да се оплача на всичкото мазало с тоя АБ-обриви пъпки и всякакви др.простотии ,който детето изтърпя, днес и сопола пак тръгна и то жълто -зелен и лепкав и тя се събуди с гурели на очите :328 :128 и кашлица не е спряла, а днес АБ и свършва :1069 не знам вече какво да я правя и къде да я заведа.За капак на всичко и аз се разболявам от тея бацили :328
tita

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от tita »

Ема, за кашлицата чай от волски език (Asplenium scolopendrium) действа безотказно - 1 с.л. от билката се залива с 400 мл. вряла вода. След 1 час може да се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден. Не е неприятен, дъщеря ми го пие без да мрънка от малка. Може да го подсладиш с мед, но когато изстине. За изчистване на бацилите и спиране на секретите от носа - инхалации с лайка. За кашлицата може да направиш и един бърз 5 минутен компрес със синап. :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от cchery »

Ема, ето какво аз бих направила за:
  1. ГУРЕЛИ В ОЧИТЕ - сребърна вода през 3-4 часа. Може да се прилага 10-15 дена ежедневно.
  2. ЗЕЛЕНИ СОПОЛИ - Хепар Сулфур 9 СН+Меркуриус Солубилис 9 СН - по 10 зрънца от двата препарата се разтварят във водата, която детето изпива за деня - аз ги разтварям в пластмасова бутилка от минерална вода. Добре е водата да не е от чешмата.
  3. КАШЛИЦА - от около 2-3 години съм открила сиропа и помага и на двете ми деца. Действието му се проявява винаги след 3-я ден, т.е. няма внезапни чудеса.
  4. ИМУНИТЕТ - клеева, витамин С, сок от моркови и цитруси.
Виж и прочети съветите на Тита - наистина си заслужават.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Emma

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от Emma »

Благодарна съм Ви за съветите момичета и благодаря от сърце :940
tita-да си призная нещо с тея компреси със синап не мога да да ги направя люти ,че да я загреят все не се зачервява мястото ,където ги слагам-дали синапа не достатъчно лют не знам?
Билката волски език не съм я давала ,но и нея ще я пробвам!
Чери,сребърната вода за очите съм я метнала от сутринта както и меркуриуса 2*5 ,когато хремата започна да се сгъстява и остана повече задна,пръскам и клей и сребърна вода направените капки за нос и морска сол на спрей,вечер преди лягане и слагах еуфорбиум,давам и вит.С 3*1 ,чай с орехи и индрише,чай за алергии на доктора,цитрусите не са спирани, утре смятам да включа и септилина и програмата добива тоя вид:
1.опашка
2.вит.С- 3*1
3.септилин-3*1
4.чай с орехи,чай за алергии,сиропа с ряпа ,фрешове
5.за сопола според зависи
6.и нашата схема от хомеопата,която не е спирана и тя
та това е,което измислих :1139
tita

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от tita »

Еми, за синапените лапи - взимам от аптеката пакетче синапено зърно и меля (в кафемелачка, която ползвам само за подправки) 1 -2 пълни чаени лъжички, тогава когато ще правя лапа. Смесваш със същото количество брашно и добавяш малко топла водичка. Кашичката не трябва да е много рядка, за да не потече през тензухчето ( ако ползваш по-дебела памучна кърпа, пак няма да има ефект). Мажеш гърдичките със свинска мас и налагаш. Питай детето какво усеща. На мястото постепенно се усеща затопляне и след време пощипване дори ( по себе си знам), а кожата отдолу леееко порозовява, не очаквай зачервяване. Дори, ако има зачервяване лапата е престояла повечко, от колкото е нужно. :954
Emma

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от Emma »

tita написа:Еми, за синапените лапи - взимам от аптеката пакетче синапено зърно и меля (в кафемелачка, която ползвам само за подправки) 1 -2 пълни чаени лъжички, тогава когато ще правя лапа. Смесваш със същото количество брашно и добавяш малко топла водичка. Кашичката не трябва да е много рядка, за да не потече през тензухчето ( ако ползваш по-дебела памучна кърпа, пак няма да има ефект). Мажеш гърдичките със свинска мас и налагаш. Питай детето какво усеща. На мястото постепенно се усеща затопляне и след време пощипване дори ( по себе си знам), а кожата отдолу леееко порозовява, не очаквай зачервяване. Дори, ако има зачервяване лапата е престояла повечко, от колкото е нужно. :954
А аз съм я правила на тесто :128 и направо на тялото пак в същото съотношение брашно/синап
оооооооооооооооофффффффффффффффффффффф
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от dexter »

Момичета, ето това нещо открих за отпушване на носа и справяне със сополите на Яна.

http://www.yogadiwali.com/?post_id=85" onclick="window.open(this.href);return false;

Учудващо детето даде да направим процедурата, почти не се оплаква, че е гадно, че боли или нещо от сорта. Смея да кажа, че за три дни носът й се изчисти, диша нормално, особено през нощта. И аз пробвах, че нещо ме мъчеше хрема - е, не е най-приятното нещо на света, но не е и толкова зле :lol: В статията виждам, че има и невидими ползи от цялата работа :).
Petunija

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от Petunija »

Момичета, имам нужда от помощ.

Малкият беше с хрема и подкашляне миналата седмица, но в неделя нещата се влошиха драстично. Ужасна хрема и страшно бухане, направо дране. Толкова кашлици и кашлици преминаващи в лаещи пристъпи сме преживяли, но толкова дълго задържана в едно положение не познавам. Дере си се и това е, а му предстои пътуване на село за ваканцията и трябва да я спра и да го стабилизирам. Списъкът на това, което давам е дълъг:
- Тонзилотрен, Еуфорбиум, Инфлуцид, Ехинацея, Вит. С, Рибено масло, Физиол. р-р с прополис, първо Мукоплант, сега и Синекод, Коризалия, Зиртек, Випроцил...сигурно пропускам нещо.
Сиропите ги смених, защото реших, че съм го алергизирала с толкова много растения, а и бухането/дрането трябваше да се овладее и затова взех потискащия Синекод. Три дни кашлицата е ужасна, хремата е овладяна. Днес реших да спра всичко и да оставя защитните сили на организма да действат. Слагах му физ. р-р и Синекод.
Просто не знам вече какво да правя, за да спре да се дере и да започне да става мокра и да откашля. Толкова дълго не е продължавала кашлица в застой на една фаза.
Споделете!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Зачервено гърло, кашлица, хрема

Мнение от cchery »

Петуния, прочети листовките на -а и -а и виж дали нещо няма да пасне за типа кашлица, която има сина ти. И двата сиропа са ми фаворити, макар да съм щастлива, че вторият не съм го давала от поне 4 години на нито едно от децата, сигурно и повече за сина ми. Но пък залагам винаги на Хустагил - помагал ми е както за дразнещата, суха кашлица на дъщеря ми, така и за "мокра" и откъртваща на сина ми. Трябва да се има предвид, че действието му се проявява отчетливо в края на втория ден, а най-силно на третия, т.е. не действа като с магическа пръчица.

За носа, т.к. кашлиците на дъщеря ми са провокирани в голяма степен от секретите от носа - мажа само с чаено масло - повече от година само това правя и ми помага безпроблемно! Това масло го купувам от майката на моя колега, която работи като дилър в тази фирма. Не знам дали по аптеките някъде се намира и друго. Всъщност ето сега пуснах търсачката и го намерих и на друго място - виж тук!

Дано да намериш решение - пиши как вървят работите!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор