Пресните са много интересни - леко тръпчив, леко сладък вкус, но мнооого различен от дренките. Като цяло странене, но на мен ми хареса. И както казах става перфектно за добавка към салати. Ето една от любимите ми.Ася написа:Привет!
Сухички давам, както ги продават по магазините, някой пробвал ли е пресни?
bobichan, каква беше супата, стана ми интересно
Есенна салата с моркови и годжи бери
Продукти:
1 порция
2 листа зелена салата,
3 – 4 стръка бейби спанак,
2 стръка пресен лук,
2 стръка целина,
1 средно голям морков,
1 средно голяма камба,
1 супена лъжица годжи бери
1 супена лъжица ябълков оцет,
1 супена лъжица зехтин.
Измийте и подсушете всички продукти.
На дъното на плоска чиния подредете листата от зелената салата и спанака, поръсете ги с нарязаните пресен лук и целина. Отгоре настържете моркова и най-накрая добавете годжи берито.
Нарежете камбата на полукръгове и подредете по ръба на чинията.
Разбийте зехтина и оцета и полейте салатата.
Консумирайте с много вдъхновение!
Специално Годжи берито гледам да не го кисна прекалено дълго, защото става много блудкаво и безвкусно. По-малко, колкото да омекне максимум 30 минути. Става идеално кремче като го пасираш и подсладиш