Бобиииииииии, пробвах и за маааалко ги попрепекох, да му се...... , но въпреки това Момчил каза, че са много вкусни, а Бела ги яде с удоволствие. Честно казано....... аз бих ги изяла и без печене . Сложих смляни орехи и лешници, защото това имах вкъщи. Пускам моя вариант на рецептата, който нарекох "подобрен", ама реално си е "покварен" щото добавих прясно мляко, а то.... малко не върви със здравословните идеи. Но пък е вкусно, та вкусно. :lol:bobichan написа:Само да споделя, че пробвах и с яйце и не станаха по-вкусни, дори напротив. Така че, ако искате да опитате се придържайте към първия вариант. И внимавайте да не ги прегорите, защото почват да горчат малко. Чери, Бела и Мони на Марчи много ги харесаха
НАХУТЕНИ БОНБОНИ - ПОДОБРЕНИ
Продукти:
• 2 ч.ч. нахутено брашно
• 1/2 ч.ч. пречистено масло Гхи (може и обикновено масло)
• прясно мляко - 100-200 мл
• 1 ½ ч.ч. кафява захар
• 1 супена лъжица смлени ядки (кашу, фъстъци, бадеми или други)
Начин на приготвяне:
На много слаб огън се разтопява маслото. Не трябва да се загрява много, а само докато се разтопи, така че да може да се смеси с брашното. Без да се засилва огъня, бавно се добавя брашното при постоянно бъркане. Бърка се докато замирише на вкусно - тази миризма не може да се обърка - чувствате как ви се прияжда онова, което бъркате в тенждерата . Когато цялото брашно е употребено, се добавя прясното мляко - количеството му зависи от вида на консистенцията в тенждерата - целта е да не стане кашава, а да запази твърдия си вид. Сипва се и захарта.
Смлените ядки се добавят след като тенджерата се свали от огъня. Ако сте прекалили с млякото и сместта е кашава, именно с количеството смлени ядки, можете да коригирате консистенцията.
Оформят се топчета, които се пекат на слаба фурна (150-200 градуса) около 20-30 минутки. Ползвайте хартия за печене, с която да постелите тавата.
Тези бонбони могат да се ядат и сурови, но внимавайте, т.к. нахутът е газообразуващ иии да не се чудите откъде идват коликите в стомаха ви.