Гювечета

Ася

Re: Гювечета

Мнение от Ася »

Лещата става много вкусна в гювеч, мусака също.

Доста сполучливи стават и гювечета с кайма, накъсана на парченца, много лук и малко гъби, с доматен сос, като накрая им се чуква по едно яйце.
Аватар
bubalina
В началото бе словото
Мнения: 703
Регистриран на: 07 Ное 2010, 11:19

ГЮВЕЧ С ДОМАШЕН СУДЖУК

Мнение от bubalina »

И фасула в гювеч става много вкусен-оставям го да се пече почти цяла нощ на 100 градуса.

ГЮВЕЧ С ДОМАШЕН СУДЖУК

Снощи правих гювечета-лук,печена чушка,1-2 с.л. домати(консерва), сирене,кашкавал,кисели краставички и домашен суджук.Всичко сурово,запичам и накрая разбира се чукам по 1 яйце.

ГЮВЕЧ С ГЪБИ И ПЪРЖОЛИ - ІІ-ви вид

А за големия гювеч моя вариант е подобен на Сиренце само че пържолите ги запичам малко в тиган оваляни в брашно,червен пипер и подправки,задушавам лук и гъби.После ги нареждам в гювеча, заливам с чаша вино и чаша вода и във фурната около 2 часа.Ето какво се получава накрая
Прикачени файлове
New_01.01.2011 (38).jpg
(32.83 KiB) Свалено 1385 пъти
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Шпикован свински бут с моркови и картофено пюре

Мнение от bobichan »

Една страхотна рецепта. На моя приятелка е, но ще си позволя да я пусна тук, тъй като тя няма време да пише.

Шпикован свински бут с моркови и картофено пюре


свински бут (парче от около 1-2 килограма)
2 кг моркови
чаша вино (каквото предпочитате)
чаша вода
5-6 скилидки чесън
малко черен пипер
мааааалко сол (морска или хималайска)
копър по желания

За картовеното пюре си знаете, но да напиша
1 кг картофи
1 к. ч. мляко
бучка масло

Шпиковате месото с нарязани на малки пръчици чесън и морков. Натривате го накрая с черния пипер и солта и го слагате в гювеча. Отстрани слагате нарязаните на по-дълги пръчици моркови и заливате с виното и водата. Ако обичате копър слагате и него и мятате във фурната. Пече се около час - два.
През това време правите картофеното пюре. Знаете как.
Става страшно вкусно, семпло и ефекто ястие. Готви се лесно и е много подходящо за гости.
Да ви е вкусно!
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Публикувай отговор