Декс, действай смело. Квасен хляб става и в машина и дори смятам, че доста добре се получава.mari_ko написа:Хм, ако те анатемосат, ще ти правя компания, защото смятам да пробвам и ръчно, и в машина. Мисля да проведа експеримента в съботаdexter написа:Сега да не ме анатемосате :lol: - ако все пак успея да си приготвя квас, мога ли да меся хляба в машината за хляб? Не видях да пише дали трябва да втасва или не....
Аз направих два: Ръжен /замесен с пълнозърнесто ръжено брашно/, който не ми бухна много и си мислех, че не е добре изпечен, но си беше перфектен. После проучих, че с ръжено брашно по принцип не се получава много бухнал хляб /не че никак не се надигна, но не ми напълни догоре формата на хлебопекарната/.
Пшеничен /замесен с пълнозърнесто пшенично брашно/ - той си напълни формата.
И двата бяха много вкусни. В началото леко киселия вкус ми беше малко странен, но се свиква и наистина засища по-бързо.
Разочаровах се малко от това, че Виктория нещо не го хареса, но тя по принцип не е по хляба. Смятам обаче, че постепенно ще свикне.
Останалия квас си го направих на питки и ще пробвам да ги съживя в скоро време
Аз ги пекох на силно изпечена коричка и да ти кажа ми се получи доста дебела - не твърда, просто по-дебела. Мисля да пробвам и на средно изпечена.