Суровоядство

Подфорум за непознатите храни
Публикувай отговор
lindorina
Цветна долина в омая
Мнения: 724
Регистриран на: 23 Авг 2010, 09:54

Re: Суровоядство

Мнение от lindorina »

Ver написа:Имам питане :?:
Какво ядково мляко мога да направя с пасатор, защото нямам блендер?
Мисълта ми е: кои ядки са по-меки, за да не счупя пасатора?
Верка,и аз с пасатор си правя всички млека.Блендера ми е малко менте и не го използвам.
Та - както ти е казала Чева-при всички случаи,накисвай ядките предварително за няколко часа.После хубаво изплаквай и слагай в каната на пасатора.Аз първо наливам съвсем малко вода,след което малко по малко доливам и същевременно пасирам.Прецеждам с тензухена торбичка.Изстисквам хубаво "материала" :954 - и да ти е сладко.Така съм си правила от сусам,лешници,бадеми....
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Ver

Re: Суровоядство

Мнение от Ver »

Чева, Линди благодарско :)
Ще ги плакна :524
Ще започна с бадеми и коноп. А тук се замислям, може ли (има ли смисъл) да се смесват разни ядки/семена?
Казват, че конопеното мляко се харесвало на "начинаещи" :1062
А после какво правите с ядките?
Нали не ги хвърляте :)
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Ver написа:А после какво правите с ядките?
Нали не ги хвърляте :)
Не, нищо не отива зян. :)
Можеш да го овкусиш и да го прибавиш към салата или
с мед и още нещо да забъркаш нещо сладко.
Аз лично праявя майонези напоследък и не се занимавам с пулпи. :)
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Ver

Re: Суровоядство

Мнение от Ver »

Cheva написа:Аз лично правя майонези напоследък и не се занимавам с пулпи. :)
Кратък разбор на изречението:
"Правя майонези" ми е ясно :1062 макар за технологията да трябва да поровя, къде го беше писала. Но, послеее тия пулпи не ги разбрах..... :1044 :1062
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Ver написа:
Cheva написа:Аз лично правя майонези напоследък и не се занимавам с пулпи. :)
Кратък разбор на изречението:
"Правя майонези" ми е ясно :1062 макар за технологията да трябва да поровя, къде го беше писала. Но, послеее тия пулпи не ги разбрах..... :1044 :1062
:1069
Пулп се казва остатъка от ядките след като направиш млякото. :)
Ето рецепта за бадемова майонеза
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Ver

Re: Суровоядство

Мнение от Ver »

Направих бадемово мляко :)
Много ми е вкусно :)
Сложих му малко медец и си го изсипах в кафето :529
Въпрос :?:
Колко време може да престоява ядковото мляко, ако изобщо може да престоява? Някъде май четох, че трябва да се консумира веднага.
За сипнах малко повече водица и кравата се оказа много млекодайна :1062
И още нещо - за пулпата. Ако искам да направя майонеза от нея, пак да я залея с вода ли? И да прибавя необходимите неща? Разбърквам и готово :?:
Ver

Re: Суровоядство

Мнение от Ver »

Пак въпрос :?:
Може ли да се прави мляко от орехи. Ако е така, много ми се ще да не ги беля :1062 Апропо, бадемите защо се белят? Защото, ако е само заради външния вид ще го преглътна някакси :1062 Това ми е най-досадната част ....
Аз установих, че мога да правя мляко "втора цедка" от пулпата ;) Така имам и за следобедното си кафе :222

Направих и майонезата. Но, сякаш с моя пасатор не се получи добра консистенция :1044 Стоеше на зрънца. Това ли е нормалното? И още нещо: как я консумирате? На мен ми хрумна само със салата, като дресинг. Или евентуално ако е по-гъста, за да маже на някакви хлебчета или крекери :1044
Айде, хора. Отговаряйте, че аз тук съм се засилила :1062
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Ver, браво за ентусиазма! :923

Белят се заради по-добрия цвят. :) И аз не ги беля вече.
Можеш да правиш мляко от всяка една ядка или семе (сусам, коноп и т.н)
С мляко от орехи си правя таратор,става чудесно. :222
Специално за ореховите, а може би и другите ядки, ако са с кожицата,
придават леко по-тръпчив вкус.
Майонезата, да, към салата или крекери, хлебчета. Може да се прибави и към
някакви сварени зеленчуци, варива (картофи , боб и т.н.) :954
Всичко, което ти харесва на вкус с добавени сурови ядки. :)
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Ver

Re: Суровоядство

Мнение от Ver »

Мерси за отговорите, Бисе :)
Значи аз утре ще пия мляко от орехи :)
Супер ми се вписват в режима ;)
Браво на мен :326 :221
Ver

Re: Суровоядство

Мнение от Ver »

Трябва да призная, че ядковото мляко ми пасна идеално!
Засища ме и ми е супер вкусно :954
Благодаря ви :923
Въпрос :?: :1062
Как още консумирате млякото? На какво го правите освен на шейкове или с овесени ядки/трици и пр. ?
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Аз дори и до мляко не стигам, както писах по-назад. :1062
Ако някой има идеи , да споделя. :)
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Публикувай отговор