Суровоядство

Подфорум за непознатите храни
Публикувай отговор
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: Суровоядство

Мнение от Сиренце »

Чева, граховите елхички нагарчаха ли? Аз днес реших да я опитам тази рецепта, но ми горчеше като суровия патладжан /малко по-поносимо/. Иначе ми хареса като аромат и свежест. И т.к. не го ядохме направих ГРАХОВИ КРЕКЕРИ. Те са като твоите ленени крекери, но сложих граха, малко семена, кълнове слънчоглед и 100 гр сирене. Т.к. в граховата смес имаше зехтин, не добавих масло. Станаха страхотни!!!
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Сиренце написа:Чева, граховите елхички нагарчаха ли?

Не. Младият грах сладни?
Другият път си го овкуси по твое предпочитание.
Какъв грах ползва?
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: Суровоядство

Мнение от Сиренце »

Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Сиренце написа:Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Млад ли ?
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

пълнени сушени чушки със зеленчуков микс и елдени кълнове
raw_stuffed_pippers.jpg
(86.14 KiB) Свалено 851 пъти
Необходими продукти:

- сурови сушени чушки, предварително накиснати поне за 30 мин.
- моркови
- гулия
- хималайска сол (или морска)
- студено пресовано масло
- домашни кълнове от елда
- бадемова майонеза

Начин на приготвяне:

- почистените моркови и гулия се накълцват в кухненския робот / блендер;
- овкусяват се със солта, маслото и се добавят кълновете
(по-добре е кълновете да са цели и да не се режат в блендера);
- накиснатите чушки се изплакват добре и се отцеждат, след което се
напълват със зеленчуковия микс ;
- гарнират се с бадемовата майонеза.
raw_stuffed_pippers_.jpg
(54.29 KiB) Свалено 851 пъти


Добър апетит! :)
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: Суровоядство

Мнение от Сиренце »

Cheva написа:
Сиренце написа:Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Млад ли ?
Какво разбираш под млад? :1044
Граха го обираме още докато шушулките са зелени, вадим зрънцата и ги замразяваме. За мен стар грах е узрелия, но той очевидно не може да се яде суров :1062 .
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Сиренце написа:
Cheva написа:
Сиренце написа:Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Млад ли ?
Какво разбираш под млад? :1044
Граха го обираме още докато шушулките са зелени, вадим зрънцата и ги замразяваме. За мен стар грах е узрелия, но той очевидно не може да се яде суров :1062 .
Младия е този млечния, дето е зелен .
Аз от грах не разбирам :oops: , ама да си имаш у вас и да ходиш да купуваш -
не си струва според мен. :222
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: Суровоядство

Мнение от Сиренце »

Чева, направих твоята ядкова майонеза, но с покълнал слънчоглед и 1 скилидка чесън. Стана страхотна, благодаря за рецептата!
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Сиренце написа:Чева, направих твоята ядкова майонеза, но с покълнал слънчоглед и 1 скилидка чесън. Стана страхотна, благодаря за рецептата!

О, да, страхотна е ! Обичам ядковите майонези.
Аз правя и от орехи, преди си играех да ги беля, но последния път
ги пасирах цели - пак става (боях се да не нагарча от кожицата).
Слагам орехи , мазнина , сол , лимонов сок/оцет, чесън и копър.
Става като сух таратор без краставицата :)
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Ver

Re: Суровоядство

Мнение от Ver »

Имам питане :?:
Какво ядково мляко мога да направя с пасатор, защото нямам блендер?
Мисълта ми е: кои ядки са по-меки, за да не счупя пасатора?
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Суровоядство

Мнение от Cheva »

Всичките ядки стават крехки след накисване.
Бадемовото, казват, е най-добро като за начало и мляко от кашу.
След като никиснеш ядките за 10-на часа, после много добре ги
промиваш, нали ?
За да облекчиш пасатора, можеш да накълцаш ядките с нож. :222
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Публикувай отговор