ІV МЕЖД. КОНГРЕС „Работа в екип със страдащото бeбе и дете"

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

ІV МЕЖД. КОНГРЕС „Работа в екип със страдащото бeбе и дете"

Мнение от cchery »

Асоциация Българско психоаналитично пространство

Въведение

Психичното страдание при детето може да се изрази по много различни начини и поради това клиничната работата с деца има своите особености.

Детето е зависимо от родителите си в продължение на много години. За дълъг период от време, то има нужда от тяхната подкрепа и подкрепа, от сигурността на тяхната привързаност и обич и от способността им да го напътстват в неговото развитие и възпитание. По време на този дълъг и сложен процес , детето може да срещне по пътя си различни препятствия: раздели, травми, злополуки или болести, които могат да имат като последствие психични разтройства.

Работещите с деца трябва да обърнат внимание на различните прояви на това страдание и да отговорят спрямо спецификата на симптома и тяхната професионална специалност - логопед, психолог и други. Въпреки различията на тези професии, хората, които се занимават с дадено дете от различни гледни точки, трябва да си наложат дисциплината на съвместната работа, защото детето не е само един сбор от различни функции, а личност, която има своите желания и намерения. Развитието на детето е тясно свързано с времето на преминаване през различните етапи на неврологичното, когнитивното или емоционално съзряване. Работещите с деца трябва да вземат предвид фактора „време” и често се оказват под неговия натиск. Социалната детерминираност, която упражнява училищната система, също е определящ фактор както за детето, така и за професионалистите. В някои случаи или при определени патологии, невъзможността на детето да се адаптира навреме към класическата образователна система, водят до насочването му към друг вид институции, подпомагащи неговото развитие........ продължение

Участници

Още подробности, цена и начин за записване
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор