Haemophilus

Форум за всички въпроси, свързани с отглеждане и възпитание на нашите деца; хомеопатична помощ
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Haemophilus

Мнение от dexter »

Тази бактерия беше открита в носа и гърлото на Яна - масово, както пише на изследването. Имаме и антибиограма с доста варианти за антибиотици :). Въпросът ми е дали знаете има ли алтернативно лечение с хомеопатия? Дали има смисъл да ходя при нашия доктор-хомеопат да прави схема за лечение? Може ли изобщо това чудо да се повлияе от хомеопатия, или да взимам антибиотика, който ще назначи личната лекарка?
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: Haemophilus

Мнение от Мърмори »

Декс, от огромният ми опит с всякакви гадинки-гъбички, бактерии, бих казала голямо ДА, ИМА СМИСЪЛ ДА ПОСЕТИШ ХОМЕОПАТА СИ, ХОМЕОПАТИЯТА ПОМАГА, но става по-бавно и трябва много упоритост и постоянство. Освен това трябват имуномодулатори, може би някои билки... Лично аз по никакъв начин не успях да повлияя на бактериална инфекция.,лекувана в болнично заведение с няколко АБ едновременно,(преди 2 години) и честно да ти кажа много по-трудно ми беше да възстановя организма си след тях отколкото да преборя самата инфекция в последствие. Но това е факт- само с хомеопатия и билки вече нямам помен от Е. коли. Специално за Хемофилус не зная кой е биопреперата и дали има конкретен такъв както е стрептококцинума за стрптококите или стафилококцинума за стафилококите, но опитен хомеопат би ти дал добра алтернатива на антибиотичното лечение. Не се шашкай от бактериите, а вземи повече мнения по въпроса и тогава сама ще можеш да решиш как ще е най-правилно за теб да постъпиш. Защото само и единствено ние, родителуте имаме отговорност за здравето на нашите деца- нито педиатрите,нито педагозите ,нито някой друг има право да решава вместо нас.
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: Haemophilus

Мнение от dexter »

Мърморани, благодаря за насърчението :954 . Даже и да знам в себе си как ще постъпя, искам някой да ме окуражи, да ми каже - давай, търси алтернатива. А отговорността за здравето на детето си е тежка - ако беше за мен, нямаше да се триумя толкова :).
Снощи бяхме при хомеопата, каза да не се занимавам с глупости и да не се психясвам заради някакви си бактерии, които постояноо се появявали при децата. Ту стафилококи, ту стрептококи, ту това нашето чудо. А АБ се пие само при симптоми, даже и тогава има алтернативи, а когато няма симптоми, било напълно излишно да тровим детето. Ако имунната система е силна, ако спазваме режима на хранене (без консерванти и др. гадости), пием си препаратите от схемата - организмът сам щял да се изчисти. Даде 2 препарата + осцилококцинум за 5 дни, за подкрепа на имунитета. Така че за сега си продължаваме с нашата схема, не се тревожим, след месец може пак да направим гърлен секрет, да видим какво се случва.
Доста се успокоих, да си призная. Не че беше голям проблем, но цяла зима ми е едно такова неспокойно, все следя за сополи, гърло, кашлица. Но както каза докторът - така са децата :221 :221 .
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: Haemophilus

Мнение от Мърмори »

Декс, радвам се че те намирам в добро разположение на духа и успокоена. Това е най-важно-не само за теб,но и за детето. Желая успех и при следващите изследвания да ни се похвалиш с добри новини.
Публикувай отговор