Нужен ли си - значи си щастлив!

snnikolova
Писател по душа и.... клавиатура

Нужен ли си - значи си щастлив!

Мнение от snnikolova »

Когато се чувстваш полезен
Този път няма да пиша за децата в Детския център в гр. Златарица, за трудолюбието им, за Хлебната ни къща „Св. Николай Мирликийски”, защото от три месеца къщата, в която се помещавахме е затворена за ремонт.
Продължих като ръководител на АРТ клуб към училището в града ни, като децата участваха в ателие „Женски занаяти” - изработване на мартеници, плетене с пет пръста на шалчета, коланчета, диадеми. Плетенето на големите шалове се оказа по-трудно, но децата не се спряха. Техниката quilling се усвои от всички. С търпение и майсторство те изработиха много и различни картички, подбираха подходящи цветове за формите, съчетаваха ги и избираха съответния фон. По случай 24 май уредихме изложба с техни творения. През юни ще продължим с плетене на макраме.
През м. май по мое желание и ръководство стартира клуб ”Наслука”също в училището. Имаме чудесна река, която крие и опасности, децата ходят на риболов, някои от тях без риболовни билети, не познават рибите, които я обитават. Затова реших, че трябва да организирам такъв курс. Записаха се 16 деца, 8 от тях са без риболовни билети. Включвайки се в европейското движение „Детето риболовец може и без дрога” два пъти в седмицата запалените рибарчета се сбираха в компютърната зала на училището или в ресурсния център. Темите са по книгата”Рибарско училище”. Чрез презентации те се запознаха с рибарските принадлежности, видовете риби,най- вече сладководните, срещнаха се с председателя на риболовната дружинка към ЛРД”Сокол 1913” гр. Златарица Стефан Косерков и Борислав Ганчев – опитен рибар към нея. Те им показаха видове рибарски възли и други умения. Показаха на табло рибите, които се срещат в нашата река. Рибарче направи презентация”Моят риболовен магазин” и беше наградено за труда си.
На 02.06.2012 година децата получиха своите риболовни билети и съюзни карти на язовир”Кандиловец”, където се състезаваха по риболов. С най – добър улов се оказа шестокласничката Християна . Второто място зае братчето й Калоян, а трети в риболовната надпревара стана Стоян, който беше най – активен в клуба. Ловно – рибарската дружинка и спонсор награди малките риболовци. Изпратих материал до областният вестник, който го отрази на страници си.
Щастлива,че съм полезна на децата. Вие сте на същото мнение, нали?! :524
Прикачени файлове
4.jpg
Плетене с пет пръста
(79.36 KiB) Свалено 620 пъти
5.jpg
Изложба на картички с квилинг
(96.98 KiB) Свалено 620 пъти
1.JPG
С риболовни билети
(63.98 KiB) Свалено 620 пъти
3.jpg
Състезанието
(44.29 KiB) Свалено 620 пъти
2.JPG
Победителите!
(83.07 KiB) Свалено 620 пъти
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: Нужен ли си - значи си щастлив!

Мнение от Сиренце »

Стефче, за пореден път :826 :826 :826 !
Изпрати ми, моля те, на лични твой телефон. Имам предложение за теб.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

БРАВО, snnikolova! :326 :326 :326
С удоволствие и респект прочетох постинга ти.
Обичам, когато се вършат толкова хубави неща за децата!!!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

:326 :326 :326
Сиренце написа:Стефче, за пореден път :826 :826 :826 !
Изпрати ми, моля те, на лични твой телефон. Имам предложение за теб.
О, тука ми мирише на нещо съвместно, поучително,забавно, интересно...Чакаме нови новини, момичета!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Стефи, ако можеше .... да не си само ти! Този последен мохикан на българската образователна система....... Познавам още неколцина Учители! С главно "У"! Благодаря ти, че съществуваш, че действаш, че не се оплакваш! Вярвай ми, след някоя и друга година ще получиш тези благодарности от малките рибарчета! Не защото не го заслужаваш, а главно, защото това е редът на нещата! :940 :940 :940 :940
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
snnikolova
Писател по душа и.... клавиатура

Мнение от snnikolova »

Благодаря ви за високата оценка! Но това е капчица в сравнение с това, което вие правите за всички нас, които търсим във форума "храна" за душичките ни, лек за болежките, развлечение, информация.... Щастлива съм,че мога да споделям с вас всичко това! :828
Публикувай отговор