Сладуркиии, благодаря за позитивизма
Днес ходих до пзазра и какви зелении накупих - лобода, киселец, левурда, коприва (връхчета), спанак, зелени и червени салати най-различни..... голям пир ще падне. Жалко само че са от пазара, а не от моравата, но надявам се следващата седмица да намеря и на поляната
От доста време карам с много зени храни в менюто си и ми беше интересно дали напролет ще изпитвам обичайния "зелен" глад, но явно да.
Линди, пробвай само с лимонов сок, зехтин, чесън и мноого зехтин - тоест без сусамов тахан. Аз го харесвам много за сладки, но в солени дипове много ми натежава. Нахута дали ще е от кълнове (трябва да се бланшират нали знаеш) или варен има значение само за консистенцията - е и за витаминния и ензимния състав. Все пак бланшираните кълнове трудно се смилат с пасатора. Става, но доста време и усилия отнема.
Кимьона ми е супер любима подправка. Не забравяйте и червения пипер - класика за хумус.
Препечена филийака хляб мммммм. Скоро надявам се ще мога и аз да опитам.
Цони, браво доста време без месо и без млечни. Как се чувстваш? Имаш ли отпадналост, замаяност.
Линди, дай да измислим рецепта за една домашна веге нуга
А защо в дните без мазнини ще пробваш шоколада? В него има мазнини, но полезни.