Ловци на мигове

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Ver

Re: Ловци на мигове

Мнение от Ver »

Как Верка и Ульо Гламав срещнаха зимата
Или колко е хубаво да бъдеш наивен

Мислите си, че зимата не е дошла? И аз така си мислех

Преди 1 седмица ....
- Явка, най-накрая знам точно къде искам да отида! – казавам тържествано аз в понеделник вечер.
- ?!?!
- На Мусала! Да я видя за последен път тази година Рила без сняг  (хахаха какъв съм наивник.)
- Ами, тогава трябва да си търсиш компания. – казва той категорично. Щял да ходи там където имало жълти листа (още един наивник).

Така да бъде.
Намерих си аз компанията, само дето към края на седмицата наваля сняг по планините и компанията ми предпочете да се припича в ниското (нормално). Да де, ама междувременно колоездачите решиха, че Рила звучи много по-вълнуващо от Старопланинско Златно-есенно и ... ей ме на с нова компания ;)
- Сняг ли наваляло?
- Голяма работа сняг, сняг колко да е сняг.
- Ееее, няма един сняг да ни уплаши!
Няма я.

Събота на обяд потегляме към Говедарци. Неангажиращо и някак абстрактно ми е. Сякаш съм тук, ама не точно. В този прекрасен унес прекарвам деня, тихата вечер край огъня и топлата уютна нощ в мекия спален чувал. А върховете ни гледат бели и прикаващи.
Осъмваме приятно заскрежени. Очерава се един слънчев Октомврийски ден 
Поуспахме се малко, понантуткахме се и друм към Боровец.
Тайната ми надежда, че лифта ще работи бързо угасна.
Да, тъгваме тогава, че време не остана. (10 часа е, ще се размина с върха, то се е видяло ...)

Снежните преспи ни срещат доста от ниското. Леко-по леко есента прави място на зимата и пейзажа се променя. Сякаш съм се телепортирала на друга планета. То всъщност, май си е така :) Нямам да имам време за адаптация.
Сняг. Слънце. Синьо небе. Мокри обувки. Леко сърце. Снежен човек. Стъпки в снега. Замръзнала пеперуда. Ледени висулки. Простор.Тишина. Усилие. Радост.
Фрагменти от цялото.
Късчета жив живот, които ме подържат жива.
Мигове на безусловна радост.

Прозрение:
- Аз не съм луд! – споделя Явката седнал уморено на билото, след като километри е носил и бутал колелото си през преспите (Ульо Гламав )
- Ъ?!?!
- Защото луд умора нема.
Ха ха ха ха. Наивник ;)
Ver

Мнение от Ver »

Говедарска черга
Picture 002.jpg
(102.27 KiB) Свалено 879 пъти
Снегът ни посреща от ниското
Picture 017.jpg
(121.71 KiB) Свалено 879 пъти
И става все по-настоятелен
Picture 018.jpg
(112.16 KiB) Свалено 879 пъти
И по-дълбок
Picture 039.jpg
(115.16 KiB) Свалено 879 пъти
Първият Снежко за сезона
Picture 040.jpg
(110.93 KiB) Свалено 879 пъти
Това е упражнението
Picture 046.jpg
(110.81 KiB) Свалено 879 пъти
Просто Рила
Picture 056.jpg
(91.63 KiB) Свалено 879 пъти
Просто Верка :)
Picture 058.jpg
(102.03 KiB) Свалено 879 пъти
Замръзнали криле
Picture 062.jpg
(107.5 KiB) Свалено 879 пъти
Светлина
Picture 068.jpg
(108.68 KiB) Свалено 879 пъти
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Луд умора нЕма, хахаха :1062
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Тази седмица, направихме трипъл: за три дни отидохме на три планини :1062
Родопи, Рила и Пирин.
Така претичахме, че изобщо не разбрах какво стана :)
Заведохме децата на Пирин и контраста със снежната Рила от миналата седмица (миналата седмица?! направо ми звучи абсурдно) е невероятен.
Знам от бабите една рецепта против кашлица: рязка смяна на надморската височина. В два поредни дни проведох лечение първия ден до 1750 м.н.в. на х. Семково (скромно) и после Пирин (2700 м.н.в.).
В интерес на истината на Пирин почти не кашляха, за съжаление не можехме да останем по-дълго :)
Ето и снимки, че не ми се пише :)
valrus

Мнение от valrus »

Богати сте,Верка :922 ,богатиииииии.....много малко хора успяват да посетят тези места....
Сърцата ви са богати,момиче...
Гледам и се "пълня" с разкош......
Жалко,че не ги знаем и ние тези места
Ver

Мнение от Ver »

valrus написа:Богати сте,Верка :922 ...
:923
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

valrus написа:Богати сте,Верка :922 ,богатиииииии.....много малко хора успяват да посетят тези места....
Гледам и се "пълня" с разкош......
Жалко,че не ги знаем и ние тези места
:524
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Някои от най-зареждащите и прекрасни местенца на света според мен всъщност се намират точно на РЪКА разстояние, на ПОВЕЙ разстояние, на ДЪХ разстояние... Вер, БЛАГОДАРЯ ти, че споделяш с нас не само снимки и изживявания, но и частици от своя ПРИКЛЮЧЕНСКИ бурен семеен живот! Мерси много, че си запазила изцяло детското в себе си и че имаш смелостта да го извадиш наяве!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Привет от Долно Дименторово :1023
Вече десетина дни над Софийското поле (и не само) е надвиснала гъста мъгла. Стоя си в мъглата и знам, че 100-200 м. по-високо има слънце, ама психиката човешка не може да го усети ...сякаш никога не го е имало и никога няма пак да изгрее.
В такива моменти се наритваме един друг с Явор (защото, колкото и да сме непоколебими и ние се подаваме на силата на дименторите) и вчера грабнахме децата от училище и само след 1/2 час с колата излязохме над Мъглата.
Направо не е за вярване!
Това си беше чиста магия. Екстаза, който ме заля като видях, че все пак Слънце има, има и синьо небе, птичките пеят ...
Хвърлихме якетата и шапките, яхнахме колелата и
...
Picture 032.jpg
(49.81 KiB) Свалено 595 пъти
Picture 049.jpg
(47.61 KiB) Свалено 595 пъти
Picture 058.jpg
(36.22 KiB) Свалено 595 пъти
Ver

Мнение от Ver »

Това може и да мине като част от Хрониките на един мъглив Януари, но е различно по тематика и усещане, така че по-скоро звучи като Януарски палатки :954
Нямаме избор просто :1044 :1062
Натоварихме в походната си къщичка - 4 бр. колела, 4бр. спални чувала, 4 бр. шалтета, 1бр. палатка,храна, вода и 4 бр. луди за връзване и потеглихме към с. Миланово.
Къде е Миланово ли? По Искърското дефиле, точно след Лакатник, по серпентините нагоре, в сърцето на планината.
Чудесно място за тръгване :)
Времето е топло и меко.
Този път маршрута е малко по-сериозен, за да проверим до къде се простират възможностите на децата. Оказа се, че възможностите им са големи. Поради кривване от правия път вместо 10-15 км изминаха 20 км в планината :!:
Имаше малко мрънкане, уморени от спирачките ръчички, натъртени от седалките дупенца, но настроението беше отлично :)
Подобри се особено, когато се добрахме до мястото за бивакуване и запалихме Малкото Слънце.
Огънят има способността да изгаря и унищожава умора и лоши мисли. Няколко часа наблюдение и игра около него и си като нов.
На другия ден оставихме колоездачите да си колоездят, а аз и децата се отправихме към ново приключение :)
По пътечката, покрай величествените скали, от камъче на камъче и стигнахме в пещерата,където бе проведен експеримент, наблюдението на който беше интересно занимание :)
И така в игри и закачки преминаха два Благословени дни :954

И тръгнахме по шосето
Копие от Picture 003.jpg
(102.81 KiB) Свалено 554 пъти
Когато стане по-сртъмничко някои бутат...
Копие от Picture 004.jpg
(101.55 KiB) Свалено 554 пъти
... но не само
Копие от Picture 008.jpg
(90.29 KiB) Свалено 554 пъти
Малко почивка
Копие от Picture 010.jpg
(80.59 KiB) Свалено 554 пъти
А как болят ръчичките от твърдите спирачки
Копие от Picture 014.jpg
(107.42 KiB) Свалено 554 пъти
Малкото Слънце изгрява
Копие от Picture 041.jpg
(77.24 KiB) Свалено 554 пъти
И вече умората е далеч
Копие от Picture 040.jpg
(68.28 KiB) Свалено 548 пъти
Нов ден, нови приключения
Picture 046.jpg
(105.66 KiB) Свалено 554 пъти
Гледката от паметника
Picture 048.jpg
(106.91 KiB) Свалено 554 пъти
Януари?!?!?
Picture 051.jpg
(75.61 KiB) Свалено 554 пъти
Последно промяна от Ver на 20 Яну 2014, 10:10, променено общо 1 път.
Публикувай отговор