90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.2014

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от cchery »

Добър ден и от мен....... То стана следобяд де, но пък поне съм тук. Днес и аз се събудих с мускулна треска - само от вътрешната страна на бедрата. Но утре ще имам повече - сигурна съм :1062 . Аз продължавам с упражненията от ниво 3. Определено са ми трудни, но както казва Руми, щом не са невъзможни за изпълнение, значи са моите. Днешната последна 5-минутка ме изкърти :plezya se :plezya se ..... аз също не съм фен на лицевите опори, а пък на тези, при които има и местене наляво и надясно...... съвсем. Но пък от друга страна става въпрос само за 5 минутки. Този път разгрях на фона на една песен - около 3 минути и направих комплекса от двете видеа на Руми - общо 15 минути. И т.к. ми се видя малко, повторих комплекса от вчерашното видео №4 - справих се с него доста по-добре. Доволна съм, но и доста схваната в рамене и врат..... Ще почивам събота така или иначе.
bobichan написа:Чери, хайде моля ти се върни се в началото, в най-първия пост и си помисли има ли нещо от това което Руми е написала за хранененто, което да не съм ти казвала, поне 100 пъти!!!!!!!!!!!!!???????????????????????
Значи за да има успех цялото това предизвикателство трябва да има промяна в нагласата - не е временно ограничение а всеки трябва да намери своя комфорт! И да изключенията и прегрешенията не са проблем стига да са заслужени и малки като количества. Повярвайте ми тогава са много, много по-сладки!
Боби, не съм сигурна, че съм те разбрала правилно. Така че ще напиша нещо, но ако не пряк отговор на твоите думи, грешката е в мене така или иначе. :) Попитах дали ще има хранителен режим за 90-е дни. И питах съвсем аргументирано, защото както някои от вас знаят, още в края на юни писах на Руми с молба да ми изготви тренировъчен режим, но без хранителна част. Ето нейният отговор:
Здравей Анелия,

Благодаря за доверието, но тренировките,
които предлагам са бонус към хранителните
режими:))

Щом имаш здравословни ограничения, те няма
да са подходящи за теб:)

Желая ти пълно и бързо възстановяване!
С две думи - програмите, които Руми предлага, продава и разпространява са от 2 неразделни части - упражнения и хранителен режим. Точно затова попитах дали и в случая с 90-дневното предизвикателство ще има "диета".

Струва ми се, че вече съм наясно с много неща, които касаят хранене и спорт. Опитах доста "работещи" хранителни режими и винаги аз бях "куцото магаре" :221 - все при мен нещо не се получава. Аз би следвало да съм причината за това. И реших, че със себе си война няма да водя. Както и нямам намерение да соча с пръст някого и да казвам - твоите неща не са правилните и не струват. Напротив. Опитът, който натрупах, и базата за сравнение през годините, ми дават основание да търся ПРАВИЛНОТО МОЕ ХРАНЕНЕ. Не на някой друг. Дори и Руми да беше посочила хранителен режим тук, вярвай, аз нямаше да го направя 100%-ово, защото и на шапката ми й писна от експерименти, камо ли на метаболизма и тялото ми :D . Считам, че вече се познавам доста добре, за да знам кое работи за мен и кое не. Моята най-крайна цел ееее да се храня без ограничения и да не напълнявам. Знам, че за някой това може да прозвучи еретично и смешно, но в момента, в който 1 палачинка с шоколад вече не е забранена храна за мен, тя изхвърча от менюто ми за доста дълго време. Както казах - война със себе си няма да водя. :954 Кратко и лирично отклонение ....... :1139 :1139 .

Ели, след малко в подписа ми ще фигурира линк към моята таблица. Т.е. не е необходимо да ти я шервам - дори е излишно в случаите, когато е само за гледане, а не за редактиране. Ще трябва да взема и да понапиша нещо в нея обаче.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от cchery »

Хихихи, регистрирах се в сайта за хранене, който Руми препоръчва и си попълних данните за вчерашното хранене (нищо, че ги записах за днешния ден - докато се ориенитрам кое как..... :plezya se ). И вижте след като попълних всичко искрено и лично какво ми изписа сайта:

If every day were like today... You'd weigh 70 kg in 5 weeks

Хахахахахахахахаха, а аз му зададох начално тегло 70 кг и крайна цел 54 кг..... :1069 :1069 :1069 :1069 ........ Мъка.

Справка към храненето ми от вчера - в таблицата от подписа! :) Частта хранителна ВАКХАНАЛИЯ.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от ellyto »

cchery написа: Моята най-крайна цел ееее да се храня без ограничения и да не напълнявам. Знам, че за някой това може да прозвучи еретично и смешно, но в момента, в който 1 палачинка с шоколад вече не е забранена храна за мен, тя изхвърча от менюто ми за доста дълго време. Както казах - война със себе си няма да водя.
Аз не виждам нищо смешно! В същност това е и моята цел! Да нямам ограничения и когато ми се прияде нещо да си го хапна с удоволствие....за това всеки трябва да си намери неговия начин на хранене, който да го засища и да те привлича да ядеш качествени неща, а не да те влече към вафлички и шоколадчета и т.н. неща.
Обаче всяка промяна в навиците си е война със себе си! Поне в началото, защото излизаш от зоната си на комфорт, а на всяка промяна мозъка се съпротивлява жестоко.
tita

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от tita »

Така е, Чери. Ели и ти си много права. Изключително трудно е човек да промени хранителните си вкусове и навици, в повечето случай изграждани още от детските години. При мен, малко по-малко с доста четене и опитване, смених предпочитанията си за храната. Не съм се отказала от нито една храна, като например пържени картофи, вафли и т.н. нездравословни глезотии, но ги хапвам достатъчно рядко, за да не се притеснявам че ще има какъвто и да е кофти ефект върху организма ми. Липсата в съзнанието ми на ярко червена лампа "забранено" при вида на такива храни ме кара да не ги търся, да не усещам липсата им, както и да не ми се прияждат.
Хранителният режим, който имам от Руми, не се различава никак от храната, която обичайно приготвям и хапваме вкъщи. Основното, на което се дължеше ефекта на отлсабване и прибиране на корема са количествата на храната, различна от зеленчуци. Въпреки това не успях да го следвам стриктно повече от месец. Може би и защото вече одобрявах това, което виждах в огледалото, въпреки че има какво още да искам да променя. Затова и се включих в Предизвикателството.

Боби, благодаря ти за добрите думи! Все пак ... дали няма да намериш 5 мин. на ден поне за няколко клякания,а? :1028
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от Cheva »

Каква просторна тема имало !!! :1139

Отивам да тренирам ден 2 - ниво 2 , че днес денят мина в разходки навън. :)

От вчерашния ден 1 , имам лека мускулна треска в рамената и отстрани по ребрата и на странни места по дупе и задно бедро. :1062

Много искам да си купя гири вече , ама пусти цени! Днес мернах комплект пудовки - 2,5 , 5 и 7 кг за 45 лв. Много са симпатични , но май ще си търся 2бр х 3-4 кг. Последно в Кауфланд гледах , но бяха грозни. :mrgreen:
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
ellyto

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от ellyto »

Хей хей
Аз днес, както и вчера бях с мускулна треска, но не много сериозна. За това продължавам с ниво 2. Днес направих само по веднъж 2-те видеа, но ми беше добре. Поизморих се, поизпотих се, стига толкова за днес. В офиса съм намислила поне няколко пъти през деня да правя суингове с пудовката по 20 бр., та ще видим и те как ще се отразят.
Въобще чувствам се много добре, когато тренирам. Единственото, което малко не ми е приятно е че не мога да виждам какви са следвщаите упражнения и така аз докто видя какво трябва да правя и то минало половината време за упражнението. На доста други тренировки в края на всяко упражнение ти показват какво е следващото или между упражненията има малко време почивка, в което виждаш какво е следвщаото упражнение. Иначе самите упражнения са супер, харесват ми, натоварващи са. Много ми идват и лицевите упори, ама правя колкото мога...
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от Cheva »

Ден 3 изпълнен успешно! 20 мин тренировка на макс. Този път в последната 5 минутка, комбинирах с упражнения от ниво 3.

ellyto, пази се от претрениране. :)
Всяка тренировка си има отделен пост. Под видеото има изредени упражненията. Линкът е над видеото в статията за цялата тренировка ( дали ме разбра ?! :lol: ). Можеш да ги разучиш преди тренировка , да пробваш новите , за правилна техника.

Аз отваря всяко видео в отделен прозорец, за да виждам какво следва, докато тече видеото.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от Сиренце »

И при мен ден 3 е изпълнен. Т.к. цяло лято не съм тренирала ни секундичка :oops: :oops: :oops: , започнах ниво начинаещи. Мисля да вляза във форма за две седмици и тогава да пробвам ниво 2.
ellyto

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от ellyto »

Цони, важното е да си последователна, ниво начинаещи - ами ок, то също не е лесно. Като влезнеш в релси, ще качиш левъла и ще видиш колко много усилия си положила. Аз например мислих, че съм напреднала, обаче не съм и сега карам от ниво 2 тренировките.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от cchery »

Привет, дружина. :) Откъде да я започна тази статия :1062 :1062 . Така съм се усукала във времето и задачите, че чак ми се повръща от липсата на време да правя едно от любимите си неща - да пиша :lol: . Вярно, че пък вие, които ме четете си почивате, :221 ама ще вземете много да се отпуснете и пак не е на добре. :955

Я направо по темата - мога да кажа, че вече съм увлечена в това предизвикателство и адски много, ама безкрайно много се кефя, че ще е цели 3 месеца и няма да свърши скоро. Толкова много ми харесва да тренирам здраво, при това всеки ден, да чувствам как тялото ми става силно, как мога да го контролирам докато правя упражненията и как потта се лее - сигурен признак за много свършена работа, че вече съм сигурна как бих искала да продължа. :954 Онзи ден се видяхме с групичката ни от тренировките в залата, където ходех преди. Всъщност беше неделята - деня преди началото на Руми, и им казах, че може би до края на годината няма да вляза в залата. И явно съм била права - за момента нищо не ми липсва. Тичам и тренирам здраво. При това - напълно безплатно, но най-вече ПЪЛНОЦЕННО. Аз обичам този вид тренировки.

В първия ден си помислих, че нещата няма да са много хард предвид общото време на двете видеа от ден 1...... само 15 минутки. След ден 2 обаче почнах да се съмнявам в преценката си, а вчерашните 10 минутки ми развинтиха всичко :1069 :1069 . Имаше едно упражнение с изправяне до полуклек на 1 ръка и 1 крак и после извъртане наляво или съответно надясно.... Баси, на повторението просто не можах да си надигна казанлъшката баница от земята..... :oops: :oops: :lol: :lol: . Днес нещата загрубяха на цели 25 минутки тренировка и ще става още по-интересно. Това определено ме увлича.

Що се отнася до храненето....... ами слабо място ми е. Регистрирах се в myFitnesPall - докато открия какво-що и къде, малко зор дойде описването на храненето за първия ден, но поне можах да направя ей така :1215 :1215 :1215 , когато видях колко много калории от въглехидрати дава 1 литър от пресен сок от портокали, 3 лъжички майонеза и 30 г печени семки. Като се замисля за цяло лято що семка що нещо съм изяла.... майко мила. Че то по-добре биричка да си пия отколкото тези семки :1062 ..... Та калориите са нещо ужасно и неподозирано. Но повече от това сковаващо идват количествата, които изяждам.... Уф.... ще въздъхна дълбокомислено...... :1209

Та така с моите неща. В момента съм си в Горна и за утре не е ясно как ще пусна тренировките тук предвид "напоителния" нет, който имам :plezya se , ама ще импровизирам нещо. Отделно от това хич не ми се ще да нанасям в таблицата какво изплющях тази вечер....... :oops: :oops: :oops: . Мъкоооо, твоето име е Анелия..... :1069

Цони, влизаш ли вече във форма?! :)

Ели, и аз се мислех за много тренирана, ама да знаеш - от мислене до реалност, разликата е последните 10 секунди от всяка серия, които ми се виждат ад и напълно неусъществими :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Re: 90 дневно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО с Руми Илиева - от 29.09.201

Мнение от ellyto »

Аз реших да не се изсилвам и да правя ниво 2....добре ми идва, вече мускулната изчезна, но тренировките в ниакъв случай не мога да ги класирам като лесни, просто са по-лесни от ниво 3 :221 :221
Аз също от време на време не мога да правя последните секунди от дадено упражнение, днешното което ме спъна беше от легнало състояние, единия крак на под, другия във въздуха и да повдигаш така дупето....емииии имах чувството, че мускулите на крака ми се схващат постоянно :328 :328 Но направих колкото и както можах де. Тренировката беше хубава.

Аз напоследък много приятно се изненадвам, че има толкова много безплатни програми навсякъде из нета, които са качествени и ти дават всичко като тренировка, от което имаш нужда. За мен това е голямо удоволствие, а за улеснение да не говорим. Просто 30 мин. трябва да отделя на ден, след което в банята и съм готова за работа. Сега като пиша и се сетих, че май май забравих да си направя стретчинга :221 :221 голяма съм шматка. Мисля си за събота и неделя, тъй като са почивни дни, да правя на Шон стретчинга, ще ми помогне да стана по-гъркава и няма да лежерствам, но няма и да натоварвам допълнително мускулите. Ще видим как ще се получи.

Ани, ако не можеш днес да направиш тренивроката, направи я утре и в неделя почивай, няма да са два последователни дни, ще са през ден. Пак е ок.
Относно храната - наистина сока от портокал е доста калоричен, ама и ти хич не си поплюваш в количествата :221 :221 Според мен трябва да намалиш количеството, защото това си е доста фруктоза, която вкарваш в тялото си, пък реално погледнато ако е на плод, не можеш да изядеш толкова голямо количество. А що се отнася до засищането, то е ясно, че ще те засити.
И аз веднъж се бях учудила страшно много, че семките са толкова калорични....ммм да, трябва да се внимава.
Можеш да добавиш по-голямо количество зеленчуци към основните ти хранения. Не мога да преценя дали протеина ти е ок, ако искаш пиши в табличката какво ти дава като грамажи на П, В и М, както и процентните съотношения. Само, ако ти се занимава де. Като въвеждаш в програмта храните, въвеждаш ли например зехтина, който слагаш на салата?
Публикувай отговор