И фасула в гювеч става много вкусен-оставям го да се пече почти цяла нощ на 100 градуса.
ГЮВЕЧ С ДОМАШЕН СУДЖУК
Снощи правих гювечета-лук,печена чушка,1-2 с.л. домати(консерва), сирене,кашкавал,кисели краставички и домашен суджук.Всичко сурово,запичам и накрая разбира се чукам по 1 яйце.
ГЮВЕЧ С ГЪБИ И ПЪРЖОЛИ - ІІ-ви вид
А за големия гювеч моя вариант е подобен на Сиренце само че пържолите ги запичам малко в тиган оваляни в брашно,червен пипер и подправки,задушавам лук и гъби.После ги нареждам в гювеча, заливам с чаша вино и чаша вода и във фурната около 2 часа.Ето какво се получава накрая
Една страхотна рецепта. На моя приятелка е, но ще си позволя да я пусна тук, тъй като тя няма време да пише. Шпикован свински бут с моркови и картофено пюре
свински бут (парче от около 1-2 килограма)
2 кг моркови
чаша вино (каквото предпочитате)
чаша вода
5-6 скилидки чесън
малко черен пипер
мааааалко сол (морска или хималайска)
копър по желания
За картовеното пюре си знаете, но да напиша
1 кг картофи
1 к. ч. мляко
бучка масло
Шпиковате месото с нарязани на малки пръчици чесън и морков. Натривате го накрая с черния пипер и солта и го слагате в гювеча. Отстрани слагате нарязаните на по-дълги пръчици моркови и заливате с виното и водата. Ако обичате копър слагате и него и мятате във фурната. Пече се около час - два.
През това време правите картофеното пюре. Знаете как.
Става страшно вкусно, семпло и ефекто ястие. Готви се лесно и е много подходящо за гости.
Да ви е вкусно!
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]