Есен Златна вече е навън - чухме и Училищния звън!

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Есен Златна вече е навън - чухме и Училищния звън!

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро,момичета!Как сте днес?Какво сте замислили за днешният слънчев ден?Ние след малко излизаме,какви ще ги свършим...ще разкажа после.По-важното е да се насадим на всеки прекрасен ден със семейството
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елисче, чак сега ти отговарям на въпроса - вчера цял ден бях ето тук Фестивал Свободата да бъдеш, заедно с майка ми и леля ми. Изкарах си просто чудесно в тяхната компания и в компанията на 33 лектори в областта на личностното развитие. Посетих 8 лекции. Обожавам да съм сред хора и да се уча. Така че събота я изкарах навън, беше много хубаво, много приятно и много полезно за мен.

[img]http://i0.wp.com/justbe.bg/wp-content/u ... 8-2017.jpg[/img]

Днес сутринта първо се наспах, после направих чудни добруджанки с кашкавал и шпеков салам, пихме кафе с Хри. После помагах на Алекс по математика и по география, изпратих го на рожден ден на негова съученичка. Имах клиентка за астро-прогноза. Сега вече си почивам, слушайки музика и подготвяйки се за новата работна седмица. Още съм сама вкъщи - Алекс е на РД, а Хри посреща от Летището негов близък приятел, с когото не са се виждали отдавна.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Деси, само да знаеш, че в процес на отслабване холестерола се вдига.Също така се гледат триглицериди LDL и HDL.Другата стойност сама по себе си нищо не значи.
Нели, измисли ли го подаръка?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро на всички. Днес ми е много труден ден. Много трудно станах. Трудно заспах. И въобще - ми е много... неенегрично за разлика от вчера. Вчера си "дадох воля" и си оправих цветята, които са на терасата. Част от тях пресадих, други директно преместих в нови саксии, махнах им изгнилите листа, пренаредих ги и най-капризните вече са в общия коридор пред нашия апартамент. И най-важното - измих листата на триметровия ми фикус :1062 :1062 , ама за да не се моря много, го подкастрих яко с триончето :955 :955 ... Всъщност истинската причина за това подкастряне е, че това мощно растение все пак расте в саксия, която трудно побира кореновата му система. А колкото е по-мощна тя, толкова и повече са клоните и листата. В този случай залагам на това фикусът ми да има по-малко клони и листа, но пък по-плътни, по-големи, по-месести и да изглежда като истинско дърво. Макар и в саксия. Чудя се всъщност кога да внеса мушкатата, които са на открития балкон, на топло?!? Колко студено ще стане тези дни?! :1044 :1044

Иначе в неделя нещо ме заболя гърлото. От нощес съм и с хрема и леко схваната. Явно ще карам някакъв вирус. Искам да споделя с вас какво истинско чудо открих за болка и възпаление в гърлото. Споделяла съм, че от години, се лекувам (както и децата) само със сода - мажа си гърлото и дъгите със сода. Но това лято моя приятелка ми сподели за Алзипин-а:

Изображение

Тя каза, че ѝ помага много за бързото зарастване на разранени венци или пък афти в устата. Пробвала го е и за възпалено гърло. И така - аз също го пробвах и се оказа, че действа по-бързо и ефикасно дори и от содата. Болкооблекчаващото му действие е бързо и доста ефикасно. Единственият проблем е, че с Алзипин се правят гаргари, а според мен истински бързото му действие идва, ако малка част от течността се глътне, така че да се стече и надолу по гърлото. Аз така и правя и нямам странични ефекти. Може би защото не ми се налагат повече от 2 гаргари - толкова е добър. Ами това е - похвалих го.

Друго какво да кажа?! В неделя, след лекциите в академията, останах на представянето на една португалска фирма за разработка на уеб и мобилни приложения, която отваря офис в България. Предлагаха се страхотни условия на работа - на половин или цял ден, по избор от вкъщи или от офис, който предстои да е факт до месец. За заплащането не се интересувам към момента, т.к. нямам никакъв опит в тази сфера. Онова, което най-много ми хареса е минималните изисквания за познания по няколко програмни езика и голямата възможност за обучение - 3- или 6-месечно. Не съм кандидатствала, но защо пък съм доволна от това представяне?! Защото видях в реални условия какво точно се изисква от един кандидат и докъде съм аз с обучението си за уеб-разработки. Поставила съм си за задача да усвоя PHP JavaScript поне на начално ниво и да си търся работа в тази сфера. След неделя вече имам самочувствие и надежда, че ще мога да работя като уеб-разработчик.

Днес ще водя Бела на проба манту. С Коки ще му търсим дрехи за рождения ден и други неща из РИНГ мола. Чакам и отговор от клуб по народни танци ЕРЕМИЯ за часове за репетиции за начинаещи. Въобще - ще ми се да вкарам вече ежедневието си в руслото на моите собствени нужди. Установих (от 3 месеца плътно присъствие у дома), че трябва да оставя Коко и Бела на мира :1062 :1062 :1062 . Всеки от нас трябва да си има личното пространство и това никак няма да ни попречи да прекарваме време заедно.

Това е от мен, момичета. А.... да спомена, че във ФБ текат усилени дискусии на тема тежките ученически раници. В случай, че имате желание за участие, заповядайте: https://www.facebook.com/groups/186779058560483/" onclick="window.open(this.href);return false;.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ами.... пак се връщам. Защото гугъл ме накара. Ето какво ми прати днес: https://photos.google.com/rediscover/Cg ... TUyYWI1YTA" onclick="window.open(this.href);return false;

Аз мисля, че достатъчно дълго циклихме в атмосферата на назландисването, взаимното отрицание и това да се правим на интересни. Искаме ли да преоткриваме?!?!?!?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет, момичета!
:923 :923 :923

Как сте днес? :)

Нели, измисли ли подаръка...? :roll:
И ние с мъжа ми имахме малка "драма" :1062 с подаръка на Гого за рождения му ден, а именно - нямахме ни най-малка идея какво да му вземем този път! Предишните години винаги сме били подготвени с идеи много преди да настъпи момента, но тази година не. Накрая го попитахме какво иска и се оказа, че и той самия няма представа какво да поиска за подарък... :1140 :1140 Обсъдихме някои идеи, но нито една не му грабна вниманието. На мен много ми се искаше да е нещо хем да играе, хем да е полезно, хем да е запомящо се, защото все пак става въпрос за 10-тия му рожден ден, но май не се получи точно така... Ще преценя по реакцията му когато си види подаръка.
С годините става все по-трудно да го изненадаме и зарадваме истински... Тези таблети и изобщо електрониката развалят всичко :126
cchery написа:
Ванчето написа: Малко ми е сдухано напоследък и чесно казано нито ми се пише, нито ми се говори много. Не се е случило нищо кой знае какво, но просто има такива моменти. В края на миналия месец имахме визита от шефовете (за първи път от една година, т.е. откакто ни уволниха и след това възстановиха). Нещата не минаха особено гладко, но това си беше съвсем очаквано и нямаше изненади. Точно в този период и Гого и Марти лепнаха първия вирус за сезона и ми се събра малко в повече. Вируса вече отмина, но още влачим някакви досадни сополи и малко кашлица - и аз включително.
Ванче, тези неща са толкова..... "нормални", че какво да ти кажа, освен този период да минава по-бързо!!! :922
Чери, благодаря ти за подкрепата! Тези моменти са част от живота и няма как без тях, за съжаление.
Но вече се взех в ръце и мисля, че с леки стъпки започвам да излизам от плаващите пясъци, в който доскоро имах усещането, че затъвам... Предстоящите няколко дни ще са много важни за нас, ще стисна зъби и ще издържа и на този напън, а след това се надявам да си отдъхна истински и да мога да се заема отново със себе си, защото имам нужда :D .

Чери, колко хубаво, че си намерила бърз начин за овладяване на болното гърло... :) Определено ще го разгледам това лекарство по-подробно. Хомеопатично ли е?

Деси, радвам се хубавите резултати и за теб!

За сега чао!
Хубава вечер от мен! :329
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, и аз благодаря за споделянето за лекарството.Ще го имам в предвид.
Ванче, упех за тези дни каквото и да ти предстои :940
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейтеееееее. Леле, хора, ако знаете как се тръшнах с някакъв вирус. Започна неделя следобедно с до болка познатото ми "дращене" в гърлото (писах за това) и днес беше върхът - събудих се с главоболие, схваната във врата и раменете, а в носа ми все едно тапи имах - толкова запушен. Иначе гърлото не ме боли...... Мъчих се, мъчих и накрая следобед пих 1 нурофен и дремуцах час и половина и мога да кажа, че сега поне се държа на краката си и не ми е така зле. Всъщност съм много по-добре. Но носът ми се запушва. Реших и него да го пробвам и го мажа с Алсипин - да видим дали ще има ефект хремата бързо да премине.

Иначе, на въпроса ти, Ванче:
Ванчето написа:Определено ще го разгледам това лекарство по-подробно. Хомеопатично ли е?
Не, не е хомеопатично. Ето това е съставът му:
Воден извлек от Syringa vulgaris L.(люляк), Pinus silvestris L. (бял бор) с добавки на Аlumen (стипца).
Естествени вещества - само за стипцата не знам дали е синтезирана или и тя е извлек, защото (както Уикито пише): Източник на стипца в природата е минералът алунит, както и редица глини и боксит.

Ванче, с подаръците наистина става трудно колкото повече растат децата. При нас особено трудно ни е с Бела. Добре че е силно запалена по художествената гимнастика, та докато закупим оригинални уреди, които са доста скъпи и наистина са за подарък за РД, имам още 3 години идея за подаръци :955 :955 :955 . А какво всъщност избрахте на Гого?! :954
Ванчето написа:Предстоящите няколко дни ще са много важни за нас, ще стисна зъби и ще издържа и на този напън, а след това се надявам да си отдъхна истински и да мога да се заема отново със себе си, защото имам нужда :D .
Стискам ти палци да минеш през това. И не само да минеш, но и да не забравяш да живееш, докато си в този период, защото животът връщане няма..... и когато по-късно съжаляваме за някой пропуснат момент, все едно пак сме забравили да живеем!!! Пиши, когато всичко мине! :922 :922

Цветушка, какво ново при теб!

Ели, Цони, Нели, Деска, Декс, къде сте, момичета?! И по-важното: как сте? :954 :954 :954

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Черита,това с вируса е ужасно.Аз се опитах да се предам миналата седмица,но...спасих някак положе иеро.Доста е неприятен,боля ме 3 дни гърло и хем ми беше отпаднало хем баш нямах Т
АЗ минах с 2 нурофена.
Иначе сме добре като цяло.Днес усетих напрово зимен ден.Цял ден не стана над 5 градуса...ХамЧИ студено си ми е.Все още не сме се уточнили с какво ще се топлим в спалнята...то ще е на ток ясно амам...не знам
И като стана дума за уреди...някой има ли наблюдения за комбинираните перални плюс сушилни.много ми е наболяло какво да измисля.знам че доста хора не ги препоръчват ама има и много доволни...
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Аз съм вихрено заета и вече много сериозно започвам да се притеснявам, защото времето не ми стига, а СЕ НАЛАГА да допиша много бързо всичко и да го предавам.

За подарък не измислих кой знаяе какво, а и се оказа, че ще трябва да правя някакъв ремонт на колата, та финансово съвсем отънявам. Единственото, което измислих, е да я заведа на стрелбище и да стреля с пистолет. Имам предвид истинско бойно оръжие. Точно като за пълнолетие - ударно. :1062
Аз съм стреляла 4-5 пъти, но за непълнолетни не е разрешено. Виолета определено е проявявала интерес няколко пъти досега и все беше разочарована, че не ѝ е разрешено.
Идеята за оръжието не е като идеята за насилие или за неконтролоирана сила. Напротив, ако човек има акъл в глават си, а дъщеря ми определено има, оръжието внушава неимоверно чувство за отговорност. Всъщност съзнанието, че държиш в ръце нещо, което е истински опасно и може да убие, те прави изключително отговорен и ценящ живота. Както най-силните и действително опасни бойци са най-спокойни и премерени в поведението си, никога не се перчат, не предизвикват свади и конфликти нито с думи, нито с интонация, нито с поведение. Това е, защото знаят на какво са способни и че с това шега не бива.
Та, доколкото идеята ми за подарък се въртеше около символа за съзряване, ето това е то съзряването. Малко е мъжки подаръкът, но нали уж играя и мъжа в семейството. :954

А иначе влязох тук, за да разкажа за нещо, което се случи днес. Ани иска да се опита да влезе в Математическата гимназия от следващата година. Не е сигурна дали иска да учи там, но също така не е сигурна, че не иска и междувременно решихме, че не искаме да изпускаме шанса за класиране, ако все пак избере това училище. Класирането става чрез участие в математически състезания от календара на МОН.
В понеделник след училище класната ѝ ми каза за едно такова състезание, което ще се проведе сега на 1 ноември. Предишните две седмици Ани беше болна, а аз - заета и затова не бях разбрала за състезанието. Оказа се, че записването е до днес включително, аз разбрах в понеделник вечерта, вторник и сряда имах часове по цял ден, затова оставих за днес. Графикът на записванията, обявен в сайта, за днес включваше някакви точни часови диапазони, като следобедния беше 16-18 ч. в училище "Славейков" (до обяд имах часове).
И така, отивам аз да запиша Ани, вярно в последния ден вечерта, но реално погледнато в първия възможен за мен момент, при това в срок. Оказва се, че... не може. На вратата има бележка "Уважаеми родители, няма места за ученици от 3-ти и 4-ти клас". Питам как така няма места? Нямало, техните стаи не били разтегателни. Нямало, защото "се записали твърде много деца от тези класове и останалите били... излишни". Излишни! Онемях, побеснях и т.н. (Само да кажа, че имам познати, които ме знааят от преди 10-15 години и никога не са ме виждали бясна, но сега :126 :126 :126 ) Опитах се човешки да им кажа, че това е абсурд и не може да се слагат такива квоти за явяване, ако не са педвидени по регламент. Отговориха ми, че нямали повече стаи и чинове и защо, като толкова съм искала, не съм отишла по-рано.
Не съм отишла по-рано, защото гледам сама две деца, те понякога боледуват, ходя на работа, пиша дисертация и се притеснявам дали ще я завърша навреме, за да запазя работата си и да имам с какво да ги храня - ето затова не съм отишла по-рано! Но истината е, че не е тяхна работа защо не съм отишла по-рано. Отишла съм в срок. Затова не казах нищо по въпроса за отиването по-рано и защо не съм го направила. Вместо това изразих съмнение в това, че нямат места. Е, как да нямат стаи и чинове, като още продължават да записват от пети клас нагоре?
Ами.. много третокласници и четвъртокласници вече се били събрали и затова от училището решили да спрат записването.
Ами да! Разбира се, че ще се съберат деца от тези класове, защото резултатите им трябват за класиране в МГ. На участниците от пети клас нагоре не им трябва този резултат за такова нещо.
Върнаха ме. Не зависило от тях. Повече деца от 3-ти и 4-ти клас им били "излишни". Ей, тази дума като я чух и... Никой не може да нарича детето ми "излишно"! Нито чието и да било дете!
В 16:30 разбрах, че така нищо нама да стане и започнах да звъня в инспектората по образование, но тъй като никой не отговори, а в сайта им пише, че работят до 17:30, просто се качих на колата и отидох до там. Паркирах като на магия, преодолях системата за влизане само с магнитни карти, намерих нужния инспектор... В 17:10 вече излизах от там. Инспекторката по математика ме увери, че и други родители са ги потърсили по този повод, че се е обадила и е говорила с директорката на училище "Славейков" и ме посъветва бързичко да се върна там и, ако трябва, да говоря с директорката.
Тръгнах пак обратно, пак паркирах на магия и към 17:40 бях в училището. Секретарката ме посрещна натъртено любезно с думите "НАМЕРИХМЕ място за Вашето дете, какво Ви притеснява?" Отговарям: "Притеснява ме това, че бележката на вратата, на която пише, че няма места за децата от 3-ти и 4-ти клас, си стои. Преди малко нямаше място за детето ми, сега се намери, но се наложи да кръстосвам града. Ами другите деца, които не са записани" Още по-натъртено любезно ми отговориха "Е, точно Вашето ще бъде записано, дано да се успокоите поне малко!"
:126 :126 :126
Аз не исках това! Исках да не отказват записване на никое дете, не само на моето. Да, бях решила, ако пак ми откажат, утре да подам жалба в инспектората. НО идеята ми беше по принци да не постъпват така. Аз дори не съм сигурна дали Ани ще пожелае да учи в МГ и със сигурност не го направих, за да запишат само моето дете. Много криво ми стана!
Впрочем аз не им казах, че съм ходила в инспектората, просто се върнах и някак странно бяха любезни и "точно за моето дете се намери място". Вероятно инспекторката се е обадила след като съм била при нея.
И още нещо - аз всъщност не правя така. Не съм достатъчно напористо-борбена в този смисъл - да ида и да уредя нещо за себе си, да ходя по инстанции, да настоявам, да "си търся правата". Това понякога го правят хора, които живеят с мисълта, че имат само права, но нямат задължения. И почти си бях тръгнала за дома и дори вече мислех, че ще трябва да обясня на Ани защо и как не съм я записала. НО! Но тази дума "излишни" ме жегна някъде много дълбоко! Да, имам предистория и лична своя си драма, свързана с това. Когато бях бременна с Ани Христоско смяташе за излишно и обременително да имаме това дете. После, преди две години се отказах от трето дете и раната от това е болезнено място в мен. Но тук не става въпрос за моите лични драми или моите си съкровени болезнени рани. Тук става въпрос за някакъв безумен произвол против правилата на директорката на едно училище. Миналата година това състезание е било проведено в сградите на две училища, защо да не може и тази година? Става въпрос за много деца, които така и не са се записали и са разочаровани. Става въпрос за това как изобщо някой, особено работещ в училище, може не да произнесе, а да помисли "деца" и "излишни" заедно?
Не го разбирам това. Бога ми, не го разбирам.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Добър вечер.
Нели, това което пишеш е меко казано ужасно :126 Що за организация и що за поведение :1215
Хубаво си направила като си отишла в инспектората.Въпросът е защо се случват такива неща? Разбирам те напълно :922
Публикувай отговор