Ето какво мисля аз по въпроса
"ИМА ЛИ НОВИ ЕНЕРГИИ?". НЕ - изхождайки от малкото ми останали знания по физика. Защото нищо в природата не се губи, просто променя формата си! Ако в живота си човек е бил прецакван, подтискан и унижаван, то това е дисбаланс. Рано или късно, силите ще се уравновесят - правило в природата! И тогава човекът ще се освободи, ще се окрили, ще "почувства новите енергии". С две думи едно такова усещане за НОВИ ЕНЕРГИИ е чисто субективнов понятие, продиктувано от събитията, случили се в живота на човек. Сега, преди, много отдавна...... бъдещи такива!
За мен такава високо"енергийна" година беше 2010 - тогава дългото 6-годишно потдисничество на майчинството

беше балансирано - с множество концерти, които посетих - любими мои занимания, до които нямах достъп, бидейки майка на две малки деца; с 2 изключително важни лични запознанства - баланс на изолацията от годините в майчинство, пътуването ни с кола до Дубровник и обратно - обожавам да пътувам, а най-вече да шофирам - еееееее направих едни 16 часа по магистралите в Хъртатия и Сърбия

.
Та ..... това ми е отношението. Накратко.