Страница 2 от 3

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 10 Фев 2011, 13:17
от bobichan
И на мен не ми се отваря. А ми е интересно дали мога да се включа като член на организацията?

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 10 Фев 2011, 13:35
от cchery
Сиренце написа:
Цони, абе все се каня да те кажа, че този линк горе нещо не работи
Не знам що така?! При мен си работи. Но заявлението за членство не е качено и трябва да се пусне мейл на Деси / dessidim3010@gmail.com / и тя да го изпрати на желаещите.
Цони, обаче ми се ще..... хм какво ми се ще. Знаеш ли, пуснах цялата тази тема на мой много добър приятел - директор на бургаско училище. И противно на всичките ми очаквания, че ще се ентусиазира и ще ме пита за повече подробности, той ми отговори доста вяло, че столът им е общински и ..... не знам си какво още. Абе, явно му липсваше мотивацията за да се присъедини към организацията. Та какво си мисля (не е критика в никакъв случай) - мисля, че по някакъв начин дейността на организацията и по-специално тясната работа с училищата като че ли не е добре формулирана и изяснена. Обикновено човек търси някакви ползи от едно такова включване и това не е лошо, т.к. ако ще донесе полза в промяна на начина на хранене на децата, то ще е изпълнена и целта. На мен това ми е целта - да попитам има ли точно някъде описани предимствата да си член на Слоу Фуд, задълженията, мероприятията и въобще начините на комуникация.

Трябва да ти кажа, че аз пусках идеята за Тера Мадре дей на училището на Коко. Пуснах мейл. След което говорих по телефона със зам. директорката и тя обеща да погледне и накрая ........ НИЩО. Нищо не направиха. Мисля, че ако говоря с класната и я запаля по идеята, ще имам повече успех. И в тази връзка те моля, ти като човек от кухнята, т.е. от двете кухни :D на Слоу Фуд и на учителстването, да ми дадеш акъл: как, по какъв начин и кое е онова, което би запалило твой колега за идеята?

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 16 Фев 2011, 14:13
от Сиренце
Ето как вижда нещата един нов член на Slow Food.

http://www.snsk.eu/lokalizirane/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 18 Фев 2011, 15:34
от Kleo
Сега виждам темичката.
Записвам се, за да се информирам и за да съм в час с новините по въпроса.
Сиренце, благодаря ти! :940

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 19 Фев 2011, 10:01
от cchery
"След Освобождението през 1878 год. факт е стопанската изостаналост на държавата ни. Основната цел, която си поставя Стамболов във вътрешната си политика през времето на своето управление (1887-1894 год.) е икономическото издигане на страната ни и преодоляване на изостаналостта й в икономическо отношение. Затова и той прокарва множество закони, покровителстващи местната индустрия.

С активната си протекционистична политика правителството на Стамболов брани местното производство от конкуренцията на евтините западни стоки и насърчава родното производство чрез отпускане на изгодни безлихвени кредити за индустриалците ни."

Говорим за края на 19 в..... в началото на 21-и, когато се очаква да сме много по-знаещи, много по-можещи, с много повече възможности, ние ..... всъщност сме много по-зависими, слаби, поддаващи се на корупция в сравнение с 20-годишната българска държава от 1894 година.....

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 06 Мар 2011, 15:36
от Сиренце
Вижте едно интервю /в две части/, с което за сетен път се убедих, че съм на прав път.

" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 10 Мар 2011, 15:25
от cchery
Сиренце написа:Вижте едно интервю /в две части/, с което за сетен път се убедих, че съм на прав път.

" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Бих добавила и втората част от това интервю - ето тук. Също доста интересни констатации. Междудругото напоследък се надига една вълна на как да кажа..... на отрицание, оттегчение към темата за здравословния живот, за хубавото хранене, която твърди, че сме манипулирани по отношение на информациите, че всичко в храните ни е химия и един вид това са поръчкови статии...... И като се замисля, трябва да отдадем заслужнето и на тези аргументи, най-малкото за да не залитаме в друга плоскост. И точно затова аз взех да избягвам думата "здравословен/на". Замених я с пълноценен живот и истинска/хубава храна.

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 14 Мар 2011, 19:53
от Сиренце

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 15 Мар 2011, 07:36
от snnikolova
Благодаря ти, Сиренце, за сайта "За храната бавно, с любов и ...разбиране". Привърженичка съм на движението Slow Food и непременно ще опитам от рецептите. :524

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 19 Мар 2011, 21:09
от Сиренце
Следващата статия на Деси Димитрова

Re: Slow Food в България, 2004 – 2009 - представяне на орган

Публикувано на: 30 Апр 2011, 19:11
от Сиренце
Най-новото от Slow Food - поезия и храна заедно, за да нахраним и тялото, и душата.

http://www.ladyzone.bg/dieti-i-sport/hr ... ast_1.html" onclick="window.open(this.href);return false;