Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Мнение от Kleo »

Защо ли?

Здравейте и от мен, приятелки-мецанки :940 :940 :940

Днес в работата започнахме деня с отводняване на мазето на Центъра и почистване на двора от изпочупените клони и падналите листа от сливата... В къщата все още няма ел.-захранване. Имаме щети, теч, повредена капандура, счупени около 20 керемиди на покрива. Наводнена скъпа техника също така, която още не можем да преценим ще я бива ли или не.

Вчера следобяд бул. Христо Ботев и цялата Пиротска бяха неузнаваеми, като след война, престрелка или природно бедствие - счупени парчета стъкла от леки коли и жилищни сгради, паднали тухли, клони, листа и ... огромни парчета лед навсякъде, големи на места колкото кокоше яйце :1215 (без преувеличение!)

Добре, че бяхме още в офиса, когато запраска градушката. Затворихме всичко и гледахме втрещени виелицата навън. Слушахме грохота от падащите ледени късове. Всеки момент имахме чувството, че ще се строшат прозорците. Опитите да се свържем с близки - неуспешни. Изключихме сами ел.-мрежата, както и всички компютри, климатици, принтери и т.н. Гледахме безславно и безпомощно как сливата на двора ни се огъва под тежките камшичени удари, как хубавите рози и цветя си отидоха, обрулени и зашеметени... Тъжна гледка!

10 минути по-късно ул. Цар Симеон, където се помещава Центърът ни, замяза на река, влачеща отломки, треви, стъкла, буци лед, клони... Направо не вярвахме на очите си. Колите отдолу вече бяха с изпочупени предни и задни стъкла, а покривите им - целите в кратери. И един тътен. Едно треперене. ... Градушката спря и като започна да вали СНЯГ и навява, търкаме очите си - не се лъжем - вчера в центъра на столицата валя силно сняг и за минутка натрупа покривка дори! После - повторен град, отново всичко се покри, снишихме се пред природната мощ...

Като отмина втората градушка, поваля няколко минути дъжд и после ... най-изненадващо пекна слънце... все едно нищо не е било... бързо започна да суши реките, които час по-късно вече бяха локви и около тях като в гора - клони, листа, треви. За първи път виждам София така. За първи път виждам такава градушка - продължителна и с огромни късове, буци лед. За първи път виждам да вали сняг през юли.

Прибирането до вкъщи си беше чист екшън, но се преборихме де. Аз и още една зряща колежка водихме по един незрящ колега. След като се прибрахме по домовете си, започнахме да си звъним - на една колежка прозорците у дома й са спукани, на друга колежка колата е без предно и без задно стъкло, а на трета мъжът й е с цицина на главата, слава Богу, без други поразии по него.

Жалко за загиналия човек и за всички наранени хора, животни, растения и посеви! Природата ни дава поредния нагледен урок според мен. Естествено, днес повечето хора чистеха, разчистваха, метяха, миеха, оправяха, поправяха, някои като нас написаха констативен протокол за последствията от градушката и страшната буря, с помощта на един инженер, който дойде при нас на място да огледа и прецени щетите, и така, това са новините от мен. Що се отнася до Надежда 4 част, нямаме пострадали прозорци вкъщи, нито счупени стъкла на колите долу на паркинга. В Люлин-5 при майка ми е било бедствено, маса счупени стъкла и прозорци, както и прекъснато ел.-захранване до късно вечерта снощи. Хри ми разказа за кв. Красна поляна, където е видял два жилищни сгради с тотално изпочупени прозорци навсякъде. Някои фирми ще имат доста работа сега, докато всичко се възстанови. Дано разрушенията са само материални и няма повече ранени и пострадали!

Иначе вдругиден сутринта рано заминаваме за Поморие. Молим се за хубаво време и лек път. Утре ще приготвям багажи, едва ли ще пиша пак тук. Десетина дена няма да ме има, там няма да имаме интернет-достъп. Ще се отдам на плажуване, плуване, общуване с Хри и Алекс, четене на книжки и списания, и писане в дневника. Пълен морски релакс, имам нужда от слънце, небе, тишина, гларуси, вода, разходки край брега, залези и изгреви, бриз, еххх :954

На всички ви желая здраве и радост, леки дни и приятни нощи, всичко най-хубаво и добро :329
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте, момичета.
Не съм чела много назад, но бързах тази вечер да вляза и да разбера как са софиянците.Страшничко си е било.Радвам, се, че няма големи щети при вас.Тази година е трудна за българския народ.То не, че другите са били много лесни, но сега и на всичко отгоре тези природни бедствия......
Ние сме добре, но много работа много нещо.Самата аз дори не мога да осъзная как успявам с домакинство, семейство, работа, тренировки :1044
Имахме и сватба.На моят мъж брат му се жени а момичето е от Украйна та трябваше да ги настаним в нашата гарсониера.Дори от там вземаха и булката.Та едно голямо чистене и подготовка бяха :1215 Иска ми се да пиша повече и да попрочета какво става из форума, но съм адски много изморена и го оставям за по нататък.С нетърпение чакам Черновитската среща :922
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, само се "записвам" за темичката и изчезвам, че имам уговорка с приятелка да се видим след малко.
При такова заглавие на тема как да не пусна дежурните си слънчеви емотикони?
:954 :954 :954 :954 :954 :954 :954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Деси, много образно си описала бурята в центъра на града... имах чувството, че съм била и аз на мястото. Представих си всичко - вятъра, огъващите се дървета, тропота по прозорците.... най-лошото е, че никой вече не знае защо се случва така. Аз откровено и категорично не вярвам (вече) в теорията за глобалното затопляне :???: - според мен идва ледников период - един от типичните цикли на Земята. Може и да греша де.... И да не забравя - хубаво и незабравимо море ти желая, Деска! Да си починеш и да се заредиш. :954 :954

Цвети, радвам се, че намери време да минеш оттук. Трябва да успееш и да си починеш - все пак е лято! Сега е моментът. Ето, вече сватбата е минала.... опитай се да дадеш на задна.... Зарадвах се като прочетох, че продължаваш с тренировките - БРАВО за това! :954

Нелка, надявам се срещата с приятелката ти да е била приятна. :923

Аз днес донапазарувах последните неща за морето.... Месото, което ще носим натам е разфасовано, сложено в торбички, надписано и във фризера. Там са и кашкавала и кравето масло, 2 бутилки с домашно прясно мляко..... Сигурно се чудите защо мъкнем натам толкова и такива неща. Ами отговорът е простичък - имаме место в багажника, цените на същите тези продукти в Гърция са двойни, а и там не продават нито саламурено сирене, нито кашкавал. Да, имат си фета, но аз пък не съм й фен. Та така... Утре се очаква да си сглобя слънцезащитните масла, да стегна багажа....... да взема колета на майка от пощата, да допотготвя една изненада :423 , да се видя с една приятелка и нейната дъщеря, които живеят във Виена, а вечерта имаме среща на приятелски семейства :1139 :1139 ... Вдругиден рано сабахлям, къде 4 часа поемаме към остров Корекоредут!!! Майтапя се, естествено - Тасос е нашата посока. :1140

Спокойни и отморяващи сънища на всички! :951
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:... Вдругиден рано сабахлям, къде 4 часа поемаме към остров Корекоредут!!!
Кеф :)
Приятно изкараване на морето :524
Ver

Мнение от Ver »

[img]http://cache.cardtown.com/images/cards/ ... /GY078.jpg[/img]
Честит Рожден ден, на Кеми!
Щастливо детство и много приключения това лято!
Поздрави от Ава и Мони :)

[img]http://lux-party.com/data//uploads/medi ... 5bf3f2.jpg[/img]
Честит Рожден ден, Фюти!
Много усмивки, прегръдки и приятни емоции!
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте, прекрасен ден желая на всички. Днес съм в къщи, чакам Алекс да се върне от лагер.
:923 :923 :923
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Добър ден . Не съм влизала няколко дни . Гледам няма много активност ))) Вер, благодаря за поздрава :) В събота заминахме на вила Марк близо до Ботевград. Реших ,че за рождения ми ден е хубаво да се разходим . Станах на 41 години,но да ви кажа не се чувствам стара. На тази вила не беше лошо. Много красива природа. Небето много синьо и облаците сиви се смръщили а по пътя цъфнала мента и жълт кантарион прекрасно оформяха пейзажа. Няколко диви ягоди накараха детското лице на Юлий да грее от щастие. Там в комплексчето имаше и малък водоем пълен с риба . Разбира се ,Кики извади въдицата и Юлий хвана първата си пастърва) Беше полудял и викаше "Ай ем дъ уинър"" :D Приятен уикенд се получи защото после отидохме и при моите приятелки( те са две сестри с две момиченца ) и падна голяма игра . А от тази вила Марк очаквах повече лукс ,за цената която платихме . Вече тече нормалното ежедневие и сякаш не съм била в отпуска . Толкова далечна ми е Гърция и морето . И сега с това време имам усещане за есен . Много се надявам през август да е по слънчево. Не знам дали споменах ,че бях на един кулинарен конкурс и спечелих,наградата е пътуване до Парма. Получих мейл ,че ще е в началото на септември. Е ,знаи предстои нещо интересно . Едва ли е тук е темата ,но искам да споделя колко много ме дразнят политиците с тази КТБ. Излизат всеки ден и ни баламосват с някакви версии. Толкова съм 0твратена . И ако имаш пари там сега и ти трябват - забрави ,че можеш да ги ползваш! Хайде за сега бай! и хубав ден !
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

КРАСИ ,ЧЕСТИТО БЕБЧЕ ! ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО И ДА ТИ НОСИ МНОГО РАДОСТ! :1122 :971 :628 :1109 :1104 :1109 :1104 :1109
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Ася

Мнение от Ася »

Здравейте!
Вер, нали не греша, че твоите деца бяха на лагер с конна езда, лъкове, стрели и спане в юрти? Моля, сподели впечатления и името на лагера, помня, че гледах някъде из нета за него, но беше отдавна. Благодаря!

Не съм влизала отдавна при вас, и във фейса не ми се влиза, обзело ме е лятно спокойствие и мързел. Ходихме на Джулая в Камен бряг както ни стана традиция, да се похваля, за пръв път взехме дъщеря ни, за малкия е още рано и опасно да се доближава до пропастите там :roll: , но догодина вероятно ще сме четирима.
Вчера ми беше някакъв ужасен ден, в най-големия дъжд, морка до кости и в кола с изпотени прозорци лееекичко забърсах с моята джипка тази на мъжа ми :328 , малко му вдлъбнах ламарината с моя ролбар, но за мое щастие той го прие много спокойно, след като му обещах да му купя нова кола ( някой ден :221 ) Честно казано, дори не усетих, че съм го праснала, докато не видях през предното стъкло след прекрасната ми маневра :lol: После за пръв път подстригвах малкия дзвер с машинка, докато той си играеше и се въртеше, изкъпах го, мъжът ми не го хареса, дооформи го пак с машинката ( имаше право, не беше добре), и пак го къпах.

Пожелавам ви успешен ден - да е пълен с много радост!
Ver

Мнение от Ver »

Ася написа:Здравейте!
Вер, нали не греша, че твоите деца бяха на лагер с конна езда, лъкове, стрели и спане в юрти? Моля, сподели впечатления и името на лагера, помня, че гледах някъде из нета за него, но беше отдавна. Благодаря!
Това е страничката им :"Пътят на коня и лъка"
Малко снимков материал от лагера на малките.
Децата бяха доволни, без да са екзалтирани.
Искаха да останат още, предимно заради ездата :)
Денят им минава горе-долу така: ставане, закуска, езда, обяд, почивка (по юртите еветуално),следобедна закуска, игри, вечеря.
Сядали са около огъня, пяли са песни, разказвали са си истории, стреляли са с лъкове, грижили са се за конете и пр.
Аз не мога да кажа нищо лошо, щом те са доволни :)
Ако още нещо конкретно те интересува, пиши на лични :)
Има по 2 дати на месец (лагера е от понеделник-събота). Само за септеври е един.
Заключено