Що е то плодово-оризов ден и има ли той почва у нас

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
олеся

Re: Що е то плодово-оризов ден и има ли той почва у нас

Мнение от олеся »

Цвети, и аз лятото мерих на ел.везна колко е 50 гр.кяфяв ориз. Оказа се, че е равно на половин средна кафяна чашка. В лъжици - не знам. Аз честно казано не прецизирам нещата чак толкова. Дали ще сложиш една лъжица повече или по-малко - не мисля че е фатална. Тук по-важен е ефекта на прочистване на ориза и водата му, който постигаме. От проф.Байкова знам, че ако цял ден се консумира едно и също ядене, още на втория прием организма не я усвоява, а я преработва и изхвърля без да задържа. А в случая освен това, ориза прочиства тялото и извлича мазнини. Имай предвид, че всеки ориз е различен - и като вид на зрънцата, и като големина, някои са с люспи (императорския, кафявия, дивия) няма смисъл чак толкова да се внимаваме в грамчетата.
По отношение на повторението на два оризови дни - не мога да се сетя в коя тема на "Часът" го четох като мнение на д-р Михайлов. Все пак организма има нужда от много вещества и елементи и не е редно да го лишаваме от тях дълго време. Не трябва в стремежа си за по-бързи резултати да пренебрегваме разнообразието в храненето.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

олеся написа: От проф.Байкова знам, че ако цял ден се консумира едно и също ядене, още на втория прием организма не я усвоява, а я преработва и изхвърля без да задържа.
Оли, много полезна и на място инфо. Благодаря. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
helpmИ

Мнение от helpmИ »

cvety_rz написа:Добро утро :954 Да ви се оплача от голямото ядене през празниците последва и голямо :1111 Поне ми олекна по бързо отколкото очаквах :1062
Оле,Зори или някой друг дето е по наясно от мен да каже колко са в крайна сметка 50 гр. ориз.В мерните единици от часът пише, че една супена лъжица ориз е 30 гр.и аз си приготвям 2 с.л.Чета, в здрав.отслабване 14, че 4 лъжици са 50 гр.Едно от момичетата имало електронна везна и измерило.Аз ли съм се прецаквала до сега с по малко ориз :523 Оле, защо не може да се правят два последователни плодовооризови дни :?: Днес започвам да препрочитам старите теми, за да събера повече информация и да допълня темата.Ако се сещате за нещо важно пишете и вие :1196
Цоп и аз тук :1062
Не бях поглеждала форума цяла седмица почти и днес отварям и попадам на тази тема.Не бях поглеждала и фазите на луната,но бях решила след плюскането уйкенда днес да изкарам на плодове,чай и вода.Та мнооооого се възрадвах,като разбрах че има лунен съвпад :954 Явно ги усещам нещата :1062 .Аз днес пречиствам ,а утре изкарвам един плодово оризов ден.Стягам гащи за детокса,че и аз нещо покрай празниците му олабих края :328
:1062 Цвети и аз така днес след голямото плюскане, голямо о.....е :1111 последва :roll:
Миналата седмица правих ден и половина плодово оризов,като втория беше цял ден без нищо и чааак вечерта изядох оризчето,че бях готвила нещо недиетично и аз нямаше кво да ям.Сега обаче като има темичка ще следя стриктно и ще спазвам заедно с вас оризовите дни ,за което благодаря на Цвети :1076 .
Пак прегръдки на всички :923 :923 :923
А защо не може да се правят два последователни оризови дни някой разбра ли ,че са сподели с нас :1030
олеся

Мнение от олеся »

cchery написа:
олеся написа: От проф.Байкова знам, че ако цял ден се консумира едно и също ядене, още на втория прием организма не я усвоява, а я преработва и изхвърля без да задържа.
Оли, много полезна и на място инфо. Благодаря. :)
Чери, при Байкова това е практиката: два дни се яде едно и също през целия ден (разбира се разделно). Така се сваля. Ето пример за белтъчна седмица:
1 ден = 2 ден:
8 ч.=12 ч.=19 ч. - чай+зеленчук :954, след ½ ч. - месо+зеленчук :954
10 ч.=16 ч. - чай + зеленчук :954
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Отчитам успешен плодовооризов ден :1098 Чувствам се прекрасно и с нетърпение чакам детокса
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
helpmИ

Мнение от helpmИ »

cvety_rz написа:Отчитам успешен плодовооризов ден :1098 Чувствам се прекрасно и с нетърпение чакам детокса

Отчитам лееееко провален ден на чай и плодове :126 Цял ден си спазвах всички правила един и същи плод ,вода ,
чай и вечерта като се седна на масата и мъжа ме насърчи да си хапна :1058 Ядох кашкавал и трушия абееее :126 здраве му кажи.Нещо ми се изпари волята и ентусиазма.Ама така е като не влизам във форума цяла седмица.То няма кой да те скастри,няма кой да те поощтри :128 :1058 .Повече така няма да правя.Днес ще си направя оризов ден ,така хем ще има кво да си хапна ,хем ще го отчета ,като успешен ден утре.
Хубав ден :1178 :1178 :1178
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Успех, Танче :524
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Включвам се с някои важни пояснения,които повечето от вас знаят,но трябва да ги споменем за новите попълнения.
ВАЖНО Оризът НЕ трябва да се подправя със СОЛ,нито да се използва МАЗНИНА при приготвянето му.
За да стане по-вкусен може да сварите зеленчуци и след това да ги отцедите.Използвайте този ароматен зеленчуков бульон,за да сварите ориза в него-той става също много по-вкусен и лесно поглъщаем.Добавете зелени подправки-целина,магданоз,копър... и ще получите страшно вкусно ястие.
Ако овкусявате с мед и канела,не прекалявайте с меда! Да,той е страшно полезен,но все пак големите количества от него се лепят на д-то.
Цвети,ако искаш събери всички идеи и съвети,мерки и теглилки на момичетата в първия си пост,за да са видими още в самото начало и да дават ясна представа що е то плодово-оризов разтоварващ ден.Така ще е по-лесно за всички. Ако се сетя нещо друго ще добавяме в движение.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Зори, благодаря.Започнах да чета старите теми, но за съжаление съм на първата към 35 страница.Бавно става, защото бебоците ми отнемат почти цялото време.
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Благодаря ти,че влагаш такова старание,но лично аз не си спомням в началото тези неща да са дискутирани.По-сериозно внимание на ориза започнахме да отделяме последните няколко месеца.
Гледай си дечицата и не се тормози,когато имаш време ще свършиш тази работа.
helpmИ

Мнение от helpmИ »

Да се отчеата:успешен оризиво плодов ден :1098 :1141
Зоооорииии ,куде се загуби,като червения пипер по социалистическо :1062 .
Аз четох серизно в началото.Всичко.От- до ,Нищо не помня :oops: Може би ако нещо ми потрябва ще го изровя,но сега не мога.А в началото ква каша ми бешеее не е истина. :plezya se Сега например се сешам ,че някъде четох за поредните оризови дни,но къде и каво :1139 убиите ме не си спомням.
Както казва Зори ,не се тормози.
Лека :329
Заключено