Сиренце написа:Билков царевичен хляб по рецепта на Патрик Холфорд
175 г жълто царевично брашно
150 г кисело мляко с жива закваска
1 разбито яйце
2 суп. лъжици зехтин
1 суп. лъжица микс от изсушени стрити билки
1 ½ чаена лъжица сода бикарбонат
½ суп. лъжица сол
Загрейте фурната предварително до 200˚С . Разбъркайте брашното, содата, билките и солта. Смесете яйцето с киселото мляко и мазнината и изсипете върху другата смес, като разбъркате добре. Изпечете в тавичка за хляб или кексчета мъфин (стига за около 6) за около 10-15 минути, докато хване златиста коричка.
Сервирайте с печени гъби и домати и варено или бъркано яйце.
Момичета, не го правете този хляб! Толкова е вкусен, че със сигурност ще преядете (като мен тази вечер

)
Само му намалих содата на 1 и 1/2 кафени лъжички и сложих малко сирене. За подправка използвах смес от сминдух и чубрица. И заедно с една чиния салата от карфиол, вече едва се сгъвам :128
ООООХ,
Сиренце, хубаво предупреждаваш ти, ама кой да слуша.

...И аз преядох

И като го забърках, пусто лакомо око човешко, реших че до никъде няма да стигне, ама той така насища....и е невероятно вкусен.Сега ще ме е страх да пробвам другите рецепти, че ако все така преяждам........лошо
