Царевична палачинка на д-р.Михайлов и други печива

олеся

Re: Царавична палачинка на д-р.Михайлов и други печива

Мнение от олеся »

Много се радвам, че съм полезна и аз с нещо. По другите теми избягвам да се произнасям и предимно се чувствам потребител на информацията в този форум. Явно палачинката се услажда не само на мен :222
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Аз почти цяла зима, през уйкендите правя палачинките на Док.
Само, че с чаша прясно мляко стават по-жилави и вкусни. :)

Ето как изглеждат моите палачинки по оригиналната рецепта.
[img]http://farm5.static.flickr.com/4073/5451325791_a9e0bd9cb1_m.jpg[/img] - снимката е и линк към по-голям размер. :222
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Сиренце написа:
Билков царевичен хляб по рецепта на Патрик Холфорд

175 г жълто царевично брашно
150 г кисело мляко с жива закваска
1 разбито яйце
2 суп. лъжици зехтин
1 суп. лъжица микс от изсушени стрити билки
1 ½ чаена лъжица сода бикарбонат
½ суп. лъжица сол

Загрейте фурната предварително до 200˚С . Разбъркайте брашното, содата, билките и солта. Смесете яйцето с киселото мляко и мазнината и изсипете върху другата смес, като разбъркате добре. Изпечете в тавичка за хляб или кексчета мъфин (стига за около 6) за около 10-15 минути, докато хване златиста коричка.
Сервирайте с печени гъби и домати и варено или бъркано яйце.
Момичета, не го правете този хляб! Толкова е вкусен, че със сигурност ще преядете (като мен тази вечер :1069 )

Само му намалих содата на 1 и 1/2 кафени лъжички и сложих малко сирене. За подправка използвах смес от сминдух и чубрица. И заедно с една чиния салата от карфиол, вече едва се сгъвам :128
ООООХ, Сиренце, хубаво предупреждаваш ти, ама кой да слуша. :1062 ...И аз преядох :221 И като го забърках, пусто лакомо око човешко, реших че до никъде няма да стигне, ама той така насища....и е невероятно вкусен.Сега ще ме е страх да пробвам другите рецепти, че ако все така преяждам........лошо :955
Публикувай отговор