Есен Златна вече е навън - чухме и Училищния звън!

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Есен Златна вече е навън - чухме и Училищния звън!

Мнение от Kleo »

Предвид снеговалежа и студа навън, вече се замислям за някакво Зимно заглавие за новата ни спам-тема :1044

[youtube]o0lwmpkpCDI[/youtube]

Това е музикално откритие на Хри, което много ми хареса лично на мен - Hanine - Nostalgia :524 :326
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утрооооооооооо!!! Леле, какъв замръзлек е вън :1147 :1147 :1147 . Не знам за глобалното затопляне - как се развива, но втори подред сезон тук в София зимата започва през ноември. Миналата година първият сняг падна на 24 ноември и се държа едва ли не до февруари. Тази година - с 3 дена по-късно. Страшно ми е неприятно това, което виждам навън - замръзнали, лайняни коловози по улиците, тротоари, пълни със замръзнали и паркирали върху им коли, от чиито гуми снегът по тротоарите също е замръзнал на коловози и въобще не може да се върви. Студено е - и не само като температури, а дори и като излъчване и възпиремане на ситуацията..... Слава Богу, че за утре и вдругиден го дават да мине 10 градуса, така че поне малко да разтопи тази картинка. А най-неприятно ми е, когато ми се налага да си търся място, за да си паркирам колата, защото сега, покрай замръзлека, паркоместата още намаляват, т.к. някои достъпни преди това местенца в момента са истинска ледена пързалка и не могат да се ползват. От друга страна съм страшно доволна от покупката на новите зимни гуми на форда - Бриджстон са и са по-скъпички, но усещането с тях е мега различно: катеря колата дори и по лед без проблеми. Реното не го изкарвам засега, за да не му търся място за паркиране после......
Нели написа:Чери, завърши ли сайта? :954
Да :1216 :1216 :1216 . Българската версия е напълно завършена - поне от моя страна. Поръчителят трябваше да ми разпише още подробности около навигацията, но не се обажда. Сега ще се пробвам пак да го пусна и на английски... И ако не стане - приключвам с тази сага.

Нелка, хареса ми страхотно изненадата за Вили от нейните приятели - възхитена съм, че такива деца растат в България!!! Браво! :326 :326 :326

Радвам се, че и твоят подарък ѝ е допаднал - според мен тя със сигурност се е почувствала по-голяма вече!

Ами долу-горе това е от мен. Сега се захващам с работа. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит имен ден на Меца Баба Форум! Честит Мечкинден! :940 :940 :940 Честит Андреевден!

Андреевден е един от най-светлите ни празници!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро, мацки! :) Как сте във втория ден на декември?!

Аз съм будна от 7.30 часа. Четох си малко книга. Сега ще поразцъкам из нета. След малко ще събудя Бела, че днес има ангажимент от 10 часа. Ще изляза да се разходя и да свърша малко работа..., а довечера ще се видя с приятелки в Хепи. :) Междувременно трбява да създам една кутия за обувки като 3д модел - домашното ми за утре в ИТ академията..... Не мисля, че ще се справя, но онова, което е по силите ми, е да гледам видео-уроци за новата програма, която усвояваме - Autodesk 3ds Max и да я изучавам по малко. Има неща, които мога и такива, които - не мога. Има неща, за които имам желание и други, които ми утрепват времето, защото не ги харесвам...... Така че не смятам да си давам много зор този семестър в академията - докъдето стигна - дотам!

Все пак ви желая хубава и лежерна събота - независимо от времето вън..... по-важно е времето в нас! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

То станало обяд докато сваря да кажа "Добро утро" :lol: ! Обаче ми е много съботно-лежерно мързеливо, а и съм сама вкъщи, така че не бързам за никъде. Мъжа ми заведе Яна на състезание по математика, чакам ги да се обадят като свърши, за да се срещнем някъде навън за една разходка. Апартаментът изглежда като след нападение на крадци - всякакви вещи се мотаят на всякъде, един голям шкаф е изваден на пода и чака да бъде подреден, но честно казано не ми пука особено :lol: :lol: . Точно този шкаф е в такова положение, защото снощи ходихме на годишнина на наши приятели и трябваше да съм издокарана. Но някак си ми бяха изчезнали важни части от тоалета - четката ми за пудра и официалната ми черна чанта, което наложи да претършувам тук и там. Накрая всичко излезе, но останалите неща останаха на пода, защото зълва ми ни чакаше с таксито пред блока и нямаше време за тривиалности като пордеждане. А тази сутрин разбираемо съм леко замаяна, затова си пия чая по пижама и цъкам из нета :lol: . Обмислям какво от съдържанието на шкафа да отива на боклука :).
Пожелавам ви чудесен ден, момичета, аз ще се размърдвам, защото моите хора са свършили със състезанието и след малко ще ме чакат за излизане :923 .
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:То станало обяд докато сваря да кажа "Добро утро" :lol: ! Обаче ми е много съботно-лежерно мързеливо, а и съм сама вкъщи, така че не бързам за никъде. Мъжа ми заведе Яна на състезание по математика, чакам ги да се обадят като свърши, за да се срещнем някъде навън за една разходка. Апартаментът изглежда като след нападение на крадци - всякакви вещи се мотаят на всякъде, един голям шкаф е изваден на пода и чака да бъде подреден, но честно казано не ми пука особено :lol: :lol: . Точно този шкаф е в такова положение, защото снощи ходихме на годишнина на наши приятели и трябваше да съм издокарана. Но някак си ми бяха изчезнали важни части от тоалета - четката ми за пудра и официалната ми черна чанта, което наложи да претършувам тук и там.
:221 :221 :221 :221
dexter написа:аз ще се размърдвам, защото моите хора са свършили със състезанието и след малко ще ме чакат за излизане :923 .
Приятна разходка, Декс!! :954 :954

Тук е сумрачно и влажно, не бих казала, че е студено. Аз ходих час и половина навън да свърша две-три неща и сега сядам да си моделирам кутията за обувки...... :955 :955

Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Разходката не беше зле, термометърът във Варна показваше 18 градуса по обед!!! Макар, че на два пъти за кратко ни валя дъжд, после пече слънце, духа топъл вятър, а в момента пак вали :lol: . Такова шизофренично време не ми пречи, само косата ми се накъдри леко :).
Последната седмица на работа ми беше доста напрегната, а другата се очертава ощо по-стресираща. Така че смятам днес и утре да го ударя на разпускане. Разбира се, ще си подредя шкафа, но едва ли ще имам сили за по-големи домакински подвизи. Чудя се кога ли ще се похваля, че съм напуснала работа... :lol: Понякога ми идва вповече, чудя се на какви компромиси ще съм склонна. За да не се стресирам, приемам ситуацията като един вид тест за себе си :).
Чери, успях с кутията, не знам за какво точно говориш :lol: , но ти пожелавам да се справиш успешно!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро...прекрасна утрин е при нас.Слънчева и топла.Пия вече час кафе на тераската а слънцето е все по щедро.Украсихте ли елхите?Хайде като сте готоеи всеки да покаже.Не днес мислим да направим укасата
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елисче, тъкмо пуснах един коледен микс да слушаме с Алекс и смятаме да почнем с празничната украса. Ще бъде скромна - изкуствената ни малка елхичка и цветна LED-лента.

Вчера аз, Хри и Алекс ходихме на Ден на отворените врати в Националната гимназия по приложни изкуства "Свети Лука". Беше интересна и полезна визита!

Прочетох на един дъх книжката "Лъч надежда" - Франсеск Миралес - само 140 страници, с общо 5 персонажа, имах нужда от точно такова художествено четиво този уикенд.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Голямо затишие днес във форума :1044
Хайде, мецанки, елате и си кажете :940
Какви ги насътворихте днеска? :1216

[img]http://m.netinfo.bg/media/images/32765/ ... 65-dfs.jpg[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро. Днес се събудих с приятното усещане за "раздвижване" - навън, освен, че е сравнително сухо, подухва и вятър и някак си нещата от застой са получили свойството да се движат, променят, трансформират, а за мен движението е ЖИВОТ.

За съжаление страшно много се ядосах на децата тази сутрин. Няма да изпадам в подробности, но ...... не ме задоволява факта на тяхната посредственост в някои аспекти от общото ни живеене. Дори понякога си мисля, че самата аз за тях съм само "период"..... Или може би моето вътрешно състояние в момента е такова...... Ще видим.

Последните няколко дни се видях с Деската, с майките от квартала, с някои съфорумки.... беше интензивно-интересен период и колкото и да ми липсват общуване и контакти сега, когато не ходя на работа, толкова по-приятни, важни и необходими ми бяха тези срещи.... Във всяка една от тях открих и от всяка една от тях си "откраднах" по малко "социум" :954 :954 .

Снощи имаше родителски срещи и в класа на Коко, и в класа на Бела.... Като цяло съм много доволна от това, което чух и за двамата (разбира се, на едната среща отиде Момчил и после ми разказа). Всъщност съм много горда от нещата, които чух. И при все не разбирам как Коко може да се задоволява с тройки по физика и психология и да не иска, забележете :idea: , да положи усилия да ги поправи!!!! Едно е да не може и съвсем друго да НЕ иска. Малко се карахме снощи - той вече е доста по-голям и на тези теми няма как да му се налагам, но искам да расте с ясното съзнание, че имам изисквания, имам очаквания и че той трябва да е отговорен...

Нямам никакво Коледно настроение, а дух - още по-малко - то на моменти дори сама себе си не усещам като витална :1062 :1062 :1062 . И честно ли?! Никак не ми липсват точно тези лустросани лиготии на Коледата..... Харесвам и чакам трепетно "новата страница" на Новата година и това ме кара да се чувствам щастлива и в напрегнато ожидание :954 :954

Това засега от мен - от вас?!?!

Публикувай отговор