Суровоядство

Подфорум за непознатите храни
Публикувай отговор
Вери

Re: Суровоядство

Мнение от Вери »

cchery написа: Суровоядството не е само за хора, които искат да се хранят по този начин. :) Лично на мен част от рецептите, които предлагате в сайта си много ми допаднаха и бих ги приготвила с удоволствие на децата. Но като че ли по-полезен ми е споделения опит там, вашият опит, всичко онова, което ви е довело до пътя на суровоядството и какво се случва докато го вървите. :923
Така е. Рецептите не са само за суровоядци. А не един е тръгнал по този път покрай сладките изкушения. :)
Иначе няма да спра да споделям, дори и разни препятствия и трудности. Досега мисля, че не съм се превъзнасяла на тема суровоядство. :)

Благодаря ви още веднъж! :1122
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Ми и аз да си кажа, Вери, така и така темата тръгна като откровения.
Съвсем скоро и неочаквано от препратки, попаднах на твои публинакции в бг-мамма
и познах дъщеря ти. :) Не можах да се сетя в кои теми съм те засичала,
ама ми стана мило. :) Предполагам, че е било по времето когато бях активна
(майчинството ...) :954
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Вери

Мнение от Вери »

Щом си познала дъщеря ми, явно е било по времето, когато се интересувах от захранването и четях за кърменето. Аз главно там киснех и известно време в наборската. :)
Ако ми споделиш ник, може и да се сетя. По принцип повечето (активните) ги помня от онези години.
felix

Мнение от felix »

Привет на всички! Днес съм на бонбонена вълна и използвах тази рецепта http://www.recipemagician.com/recepti/s ... mment-5412" onclick="window.open(this.href);return false; Нямах някои от продуктите и действах с това, което имам под ръка. Използвах кокосови стърготини,чиа и кокосово масло нямам и сложих малко зехтин. За подслаждане използвах малкото тръстикова захар, която е останала и малко накиснати стафиди. Останалите продукти са си по рецептата и се получи истинска фантазия и невероятен аромат. Сега бонбонките отлежават в хладилника и чакам с нетърпение момента на опитването. Аз естествено зная вкуса, че опитвах на няколко пъти и мисля, че това с успех може да се използва за блат на торта.
Ето ги бонбоните...

[img]http://prikachi.com/images/985/4132985M.jpg[/img]
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

С Вери се разбрахме на лични. :)

felix, браво.
Миналата неделя правих бонбони и черпих колегите - всеядни привъженици на традиционната куФня. Одобриха ги и се впечатлиха от вида им. :1028 Не съм ги снимала. :1062

Обаче аз ли нещо не балансирам, ама все меки ми се получават? :1044
Този път сложих много бадеми и орехи и пак меки бяха... :roll:

Искам и да питам какво мислите за младия замразен грах ?
След като го размразя става ли за ядене или трябва да го обработвам ?
felix

Мнение от felix »

Чева, граха спокойно можеш да го направиш на салатка - размразяваш и овкусяваш със зехтин, лимон, някаква сол, малко чесънче и копър.
На пролет, чесъна като започне да образува глави, стеблата не стават много за ядене. Аз ги режа на много ситно, прибавям и копър и така съхранявам във фризер и обикновено го използвам за таратор, но и за други овкусявания.
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

felix написа:Чева, граха спокойно можеш да го направиш на салатка - размразяваш и овкусяваш със зехтин, лимон, някаква сол, малко чесънче и копър.
Имам друга идейка в главата, катато я "сготвя" ще покажа. :)
Вери

Мнение от Вери »

Можеш да си направиш пастет - грахомоле. :)))
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Вери написа:Можеш да си направиш пастет - грахомоле. :)))
:1062 Важното е, че е годен за ядене. Малко се приетснявах, нали варивата са
газообразуващи.. но младия грах май няма много общо със зрелия ?
Аз не се стърпях и си хапнах днес.
Предвид , че захранвах след 3 дневен детокс...
за сега нямам оплаквания в храносмилателната с-ма. :mrgreen:
Вери

Мнение от Вери »

Не е задължително суровите бобови да създават дискомфорт. Много си зависи от храносмилателната система. :)
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Вери, инетересувам се как точно се казват кръвните изследвания, които си правите?
Публикувай отговор