КОНКУРС ЗА "ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ - Пролет 2014"!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Публикувай отговор
Аватар
Мърмори
Философска система

Re: КОНКУРС ЗА "ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ - Пролет 2014"!

Мнение от Мърмори »

cchery написа: Това е т.нар. "коремно дишане". Добро упражнение за овладяване на това дишане е да се легне на легло или земя и да се постави книга върху корема. При вдишване книгата трябва да се издига нагоре, при издишване - обратно. Аз почвам от днес да го практикувам това дишане и да видя какво ще постигна.
Ти сигурна ли си в това? Винаги съм мислела, че правилното дишане е обратното- като вдишваш книгата да се спуска надолу ,като издишваш се повдига. И винаги ми е било адски трудно.И все съм се опитвала да го обърна ама нещо сякаш не ми стига въздуха. Защото аз по принцип си дишам с корема.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мърмори написа:
cchery написа: Това е т.нар. "коремно дишане". Добро упражнение за овладяване на това дишане е да се легне на легло или земя и да се постави книга върху корема. При вдишване книгата трябва да се издига нагоре, при издишване - обратно. Аз почвам от днес да го практикувам това дишане и да видя какво ще постигна.
Ти сигурна ли си в това?
Така като ме попита и вече не бях сигурна :1062 :1062 . Просто щото прочетох инфо за тази техника сутринта, а книгата, откъдето четях не е с мен в момента. И преди да го напиша тук горе се замислих как накрая на пилатеса ни карат да издишваме (по време на разтягането). Инструкторката винаги казва да издишаме въздуха с помощта на корема като го стегнем максимално, с това повдигнем диафрагмата и ребрата и изтласкаме въздуха през устата. Та по това се водих като описвах по-горе начина на коремно дишане.

И направих справка в нета, естествено, да не се излагаме все пак :1062 - ето какво пишат там хората:

Вдишайте въздух дълбоко през носа към долната част на белите дробове, тоест изпратете въздуха, колкото можете по-дълбоко. Ако дишате от корема, дланта ви трябва да се повдига. По какво да се познае, че дишате ефективно?! Първо изпълвате корема с въздух, докато излезе леко напред. Сключете ръцете на корема и ако при вдишването те се разтворят, техниката на дишане е правилна.Гърдите ви ще се движат съвсем леко, а коремът ви ще се разширява. При коремното (още диафрагмено) дишане диафрагмата ( мускули, които разделят белите дробове от коремната кухина) се движи надолу и кара мускулите, обграждащи коремната кухина, да отидат нагоре.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Е, браво на мен! Винаги съм мислела, че дишам неправилно и съм правила опити да го променя, а то се оказва, че съвсем хубаво си дишам. :1062
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мърмори написа:Е, браво на мен! Винаги съм мислела, че дишам неправилно и съм правила опити да го променя, а то се оказва, че съвсем хубаво си дишам. :1062
Ееееееее, Зорита, ами ти си готова за бягане тогава - я се мятай на стадиона бързо. :1062
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
zezata

Мнение от zezata »

Здравейте друженички на отслабването.
За сега добре се справям и с хапването и със спорта. Определено имам свалени килограми, но не зная колко са, тъй като в сестра ми се меря. Но по дрехите усещам,че започват да ми стават. А преди това все ми бяха теснички и опънати.
Виждам, че има още хора който са навити да се запишат в конкурса и ги приветствам за тяхната първа крачка.
От утре започвам и първият ми детокс, та мисля, че скоро ще се похваля с добри резултати.
Tami

Мнение от Tami »

Здравейте момичета, браво на всички за усилията. Аз тези дни съм прекалено заета, много, много , ама прекалено много задължения и проблеми. Стомаха ми е постоянно свит. На тренировки нямам възможност да отида и пия тук таме някой валериан и ям плод и нещо когато наистина огладнея. Иначе водица и горещи чайчета. Постоянно ми е уморено и отпаднало. Още малко и сме на детокс..Едвам чакам. Искам да разтоварвам.
Добре дошла на новото попълнение - Живето. :922 колкото сме повечко - по-весело става.
А това за дишането ...май най-добре всеки да си намери как му е най-удобно да диша когато бяга. По принцип при спортуване се вдишва когато мускула се разпуска и се издишва при стягането.... зависи какви упражнения правите. При упражненията на йога.....има много различни упражнения как да се вдишва и издишва - цяла наъка е при йогите. При тичане аз по принцип вдишвам и издишвам както тялото ми ми казва че се снабдява най=добре с кислород. Понякога са къси, понякога дълги вдишвания и издишвания, зависи как се чувствам, дали съм вече уморена, какъв е терена.....но по принцип се вслушвам какво ми казва тялото ми.
Пропуснах понеделника да се тегля. Ще чакам да започнем с детокса. Значи утре сутрин Здравей детокс и кантар.

:524 :329 :922 :922 :922
diva

Мнение от diva »

Добре дошла, vanilla_87!
Поздрави за успешния детокс! Със сигурност си на най-позитивното място, от което имаш нужда! :)
:923
mira_b

Мнение от mira_b »

vanilla_87 Добре дошла и от мен!
Да отчета успешен детокс и 2, 5 кг. по-малко. Ще видя как ще тръгне захранването и едва на 24 февруари, като се претегля, ще знам дали съм на прав път. Иначе тези дни имам повече движение - за около час и то навън сред природата.
Хубава вечер! :922
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравствуйте девочки :954 Тази седмица не мога да се похваля с минус, защото изкарах седмицата предимно на легло и заради големите кръвоизливи се отпуснах малко повечко от желаното да си хапвам шоколад, но това е временна ситуация :mrgreen: Вече нямам никакви кръвотечения и започвам пак лека полека да включвам и спорт.Гледайки дневника си за храненията отчитам като "грешка", че предимно хапвам въглехидратна храна.Ще трябва да увелича протеините и полезните мазнини.Това е общо взето при мен.
Ванила_87 добре дошла и от мен :940
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
diva

Мнение от diva »

Добро утро и добър ден!
Що се позагубиха всички или почти всички?
Аааа, дали пък тайно не правят чудеса със себе си? :221
Шегувам се, поне се опитвам. Ама... истината е, че ми липсвате.
А, дано ви заразя с моята бъбривост днес :221
Понеделник е. Времето след успешен детокс. За мен е време след месечния цикъл, което значи и след нелюбимо ПМС ;)
Вчера си направих захранването по всички препоръки на д-р Михайлов, като вечерята си я балансирах и според Зоната. Както знаете аз си избрах този начин на хранене за следващите седмици, а надявам се и за после.
Започвам и с нещо, което съм правила във времето назад по различно време не един път. Вчера и днес утрото ми започва с топла вода с лимонов сок. Днес ще си набавя лимони за седмица и така... мисля, че ще е добре. Лятото си правих сироп от арония и нередовно в сутрините си разреждах по 2-3 лъжици. От днес съм решила всяка сутрин в чашата, в която си разтварям витамин С на прах да си добавям и малко арония. Това бе втората ми чаша течност за деня. Третата бе чаша /голяма - 400мл/ със зелен чай. Освен това си приготвих още литър и половина разни чайчета за деня.
Покрай детокса и с месечните истории, бях поспряла онова бягане в къщи, за което ме мотивира Чери. Та, днес имам вече 15 минути бягане в коридора :221 Мисля си, че ще мога да добавя още в деня си.
Освен това днес е ден и за още едно начало за мен. В различни периоди за различно време съм си правила петте тибетски ритуала. Чувствала съм се чудесно, обаче... хубавите работи лесно се забравят :oops: Ама сега нищо полезно и хубаво няма да забравям. Защото си е за мен, за моето здраве. Та, исках да споделя, че днес ги започнах отново. И най-голямата ми изненада беше, че ги направих с 21 повторения, а това е максимума, който се препоръчва. Признавам си, че допусках да успея до 10-тина повторения и щях да го отчета за успех. но 21... не очаквах. И много се радвам, че ги направих без проблем :221

cvety_rz, аз също бях забелязала този проблем с въглехидратите. Радвам се, че успях да се ориентирам в принципите на Зоната и сега съм сигурна, че успявам с този баланс. Разбира се, в никакъв случай не казвам, че трябва и ти да го правиш. Убедена съм, че всеки намира своя си начин, своя си път. Аз само исках да споделя :)

За сега май добре да спирам. Много съм мотивирана и с усещане за успешност, което ми се е случвало но рядко и с не такава сила.
Успешен и усмихнат ден, на всички!
И по-често наминавайте, де... :221
:922 :922 :922
krasimira

Мнение от krasimira »

Здравейте момичета и аз съм тук.Дойдох да се отчета и да намина , че нещо все не успявам да стигна до компа :1044 От преди детокса нямах свалени килограми :oops: , ама след него се махнаха 3 :954 . Голяма мъка ми беше на мен с толкова изкушения тези три дни и аз не знам как се въздържах, радвам се ама съвсем малко ,защото сега е по трудно да ги задържа. Вече спрях да се дразня когато наблизо има хляб, за сладкото още ме изкушава ама няма да му се дам.Сега съм се зарибила да бягам, много ми харесва и още по хубаво че си намерих дружка и няма да съм сама.Хайде лек ден и много приятни емоции и по малко мислене за вредната храна :222
Публикувай отговор