И за здраве и за лек с детокса влизам в нов размер

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
danid
Философска система

Re: И за здраве и за лек с детокса влизам в нов размер

Мнение от danid »

Таратор може за вечеря в деня на захранване
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Tami

Мнение от Tami »

:954 Мерси Кали, и аз ще се постарая да го намеря...та да пробвам. Също да ти кажа много ме впечатли с филма който ни даде да гледаме предната вечер. Даде ми много неща за размисляне! :) :524 :954
:954 Дани, мерси за разяснението за таратора....както имам много млекца тук...такмо за тараторче. :) :954
rosa_bg

Мнение от rosa_bg »

Боби, един въпрос - с какво мелиш смутитата?
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Здравейте момичета!
На печелившите честито,включая и мен :1216 Захранвам се днес,даже още снощи хапнах зелена салата.Не съм се теглила обаче- чувствам се по-подута отвсякога с този цикъл дето ме зацикли по-рано :1062 но пък за сметка на това пречистена! :222
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

rosa_bg написа:Боби, един въпрос - с какво мелиш смутитата?
С блендер, за да стане по-финно и наистина с кремообразна консистенция. И с пасатор става, но малко повече време отнема и все пак остават малки зелени парченца, но на мен не ми пречи :)
rosa_bg написа:Боби, нали растителните мазнини не трябваше да се обработват термично, или нещо бъркам? Все пак в интерес на вкуса някой съвети сигурно могат да се пренебрегнат. Все пак прекаления светец и Богу не е драг. :423
Абсолютно вярно и прекален светец и Богу не е драг.
Мазнините с висока точка на горене, тоест тези с които можем спокойно да готвим са:
1. животински мазнини,
2. кокосово масло,
3, масло от гроздови семки и
4. оризово масло.

За зехтина въпроса е малко спорен. Аз го използвам понякога и за готвене. В случая имаме мариноване и не мисля че е кой знае какъв проблем.
Въпросът с бутилираните мазнини по принцип е малко спорен. Предполагам, сте чели Гайдурков!? Той обяснява въпроса най-добре. Това обаче не ме отказа да ги ползвам, но ме накара да се замислям кога мога да ги избягвам в бутилиран и да ги използвам в натурален вид...
После ще пиша мацки - толкова мога от офиса.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Sladka Debelanka

Мнение от Sladka Debelanka »

Здравейте сладурани! Много ви обичам! Винаги свалям по много килца на детокс( защото съм 100 кила), НО всичко трае до седмица преди да ми дойде МЦ. Тогава все едно не съм аз - тъпча сладко докато ми стане лошо. Е от това ако се откажа ще стана фиданка - сигурна съм. Имам много гаден ПМС и ако някой ми каже как да се преборя с него ще съм му благодарна цял живот. А за титлата под ника - тя ми е спомен от един конкурс, за който сега си спомням и умирам от срам. :oops:

Захраних така - закуска кафе, после един портокал, обяд - салата от зеле, моркови, червена сурова чушка, магданоз, лимонов сок, няколко капки олио и съвсем малко хималайска сол (защото като го опитах щях да повърна). Понеже до преди малко бях на работа, на работа хапнах същата салата, но с няколко едни безсолни маслини за разкош:)
Утре ще обядвам салата от спанак може би с репички.
diva

Мнение от diva »

Поздравления, момичета!
Много е приятно, че този месец бяхме повече и все приказливи ;)
Още по-хубавото е, че всички сме успешни! :922
Един мини отчет и от мен - захраних по правилата - портокал и по-късно овесени ядки - за закуска; зеленчукова супичка и салата от зеле, морков и цвекло - за обед; зеленчуци с ориз и салата от зеле и цвекло - за вечеря.
Тази сутрин си харесвам кантара ;)
Вчера показа -3.6 кг, а днес след захранването - само +0.5
Предстои ми най-трудното всеки път - да задържа поне постигнатото. Защото и аз като Сладката... похапвам много сладко в някои дни. Ама няма да се отказваме, я. Било какво било, този месец ще успеем :954
Вчера си накиснах жито за покълване. Днес ме изненада с малки кълнчета. Решила съм всеки ден да си хапвам по малко за закуска. След пчелния прашец, който чудесно ме засища сутрин. Няма да се отказвам от литъра и половина вода във вид на чайчета. Ще опитам да го увеличавам.
Стига толкова на ранина, че се увлякох :)
Още веднъж - поздрави за всички!
До... другия месец! Ще се радвам да бъдем пак заедно! :922 :922 :922
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Tami написа:Да попитам ...таратор може ли да се консумира по време на захранване????
Аз не бих рискувала с таратора - има много сол, а и все пак е животинска храна. Според мен първия ден е рано, че и втория и третия!
Освен кафе от цикория има и кафе от глухарчета, ръж, ечемик и т.н. Струва си човек да ги опита докато намери своя вкус, защото са доста различни, но нямат кофеин и не ни вредят.
futarela написа: със зехтин и лимон и сол де . )))))
Опааа, хванах те! Вече нямаш имен ден та мога да те смъмря :1209 . Да знаеш, че ще си говорим на четири очи!
Сладка, аз този конкурс си го спомням. Тогава ни събра очите на всички! Тогава доказа, че можеш хайде пак :)
Sladka Debelanka написа: ако някой ми каже как да се преборя с него ще съм му благодарна цял живот
Ще проверя утре и ще ти пиша. Това което си спомням на 1 място беше ударни дози Омега 3. Щом знаеш за сладките, подготви се с голяма доза сурови десерти. Рецепти има колкото искаш от лесни по-лесни и бъди готова! Те са толкова концентрирани, че няма как да прекалиш много, повярвай ми. Успех!
Tami

Мнение от Tami »

:954 Здравейте момичета! Ето ме и мен днес пак!
Боби.....стана тя една..някой беше казал вчера че таратора става и аз днес почти цяла купа изпих....И чак сега ти видях поста и че не е препоръчителен.....ах..ами поне не ми е много тежко...много воден беше!
Сладке, аз си мисля че аз и ти имаме много подобни проблеми.....специално за сладкото....аз преди и по време на МЦ умирам за сладко...но е на вълни....И аз имам огромно натрупване на кг и целулит през последните няколко години...>след като родих големия си син....и аз почти бия сега към 100те кила.Имам да свалям поне 30кг за да си върна килограмите си преди да го родя ....започнах детокса с 98 и след детокса бях 94.4кг....Днес съм 95.5 и червата ми не спират да къркорят и съм много често във вецето. Но в момента съм в МЦ и съм постоянно гладна. По принцип когато ми е ПМС ми се яде много сладко.....и вместо да се тъпча със шоколади и сладки работи....гледам да ги замествам със сушени плодове и разни ядки....забелязах яе ме засиштат и ако си хапна няколко от тях и изпия един топъл чай с мед и ме засища и вълната минала.
Боби, моля коментирай дали е добър заместител или не. И за какъв конкурс става дума....Аз си мисля да пусна темичка за конкурс за здравословно отслабване за дебеланки като мен. Например да се запишем сега през януари и да е за 6 месеца и да сравняваме резултати. :) Мисля че се амбицираме повече така! Какво ще кажете момичета???? Да пускам ли темичка или не???? Ще говорим за здравословно отслабване...вкючително и упражнения, рецепти и приемам предложения!!! :) :954

И пак да попитам....как си слагате тези красижи банери под постовете??? И аз искам да си направя. :)
mira_b

Мнение от mira_b »

cchery написа:
mira_b написа:Добро утро! :1216 Днес денят започва добре, пих медена вода, хапвам си киви и след малко ще си приготвя и овесените ядки за 9,30; на обед мисля да е нещо като супа от: картофки с магданоз и малко лимонов сок. За вечеря може би салата. Килограмите са 68,5 :fan много добър детокс и резултатен...дано и захранването мине по план, за да запазя поне кг до 70.
Пожелавам успех на захранващите днес и много поводи за усмивки :922
Мира, току-що се отчетох и аз в онлайн табличката ни и видях твоите записи от 2012 г. насам. Аз ли съм изпуснала нещо, случващо се с теб, но излиза така, че всъщност си качила килограми за година и половина, докато си правила детокси :!: :?: Има ли някаква по-специална причина за това?!

cchery вероятно аз съм си виновна, хапвам си сладичко и по празниците май прекалих...но съм доволна, че ви открих и, че започнах детоксите - имах доста тежък ПМС след раждането на малкия си син. Сега са по-контрулируеми главоболията. Сигурно има влияние и това, че започнах 40-те и организма навлиза в нов жизнен цикъл...Надявам се да наваксам от този детокс нататък и да съм по-дисциплинирана. Между другото да попитам, взех си зелена енергия на таблетки и започнах да ги пия, но с тях стомахът ми зацикли...как да ги пия?
Тъкмо се претеглих след захранването 70 кг :roll: Доволна съм и на това.
Лека вечер :923
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Пускам някой интересни неща от една от най- важните книги за мен. Може би е най-важна, защото с нея започна моето пътешествие към здравословния начин на живот. Освен липсата на Омега 3 мазнини, за което вече ви писах ето още някой насоки.

За захарта
Хранене, богато на захар и рафинирани въглехидрати (това са бялото брашно, пиците, белите спагети), е друга причина за намаляване на интелекта. Научните изследвания в Масачузетския технологичен институт откриват, че колкото по-голям е приемът, толкова по нисък е коефициентът на интелигентност. Всъщност, разликата между консуматорите на много захар и консуматорите на малко захар според опитите са смайващите 25 точки! Захарта е свързана и с агресивно поведение, тревожност, хиперактивност и дефицит на вниманието, депресия, хранителни смущения, изтощение, проблеми със заучаването и предменструалния синдром.

Битка с ПМС
Предменструалният синдром (ПМС) засяга различните жени по различни начини, но обикновено настъпва през седмицата, която предшества менструацията и включва различни симптоми, като безпокойство, раздразнителност, задържане на течности, промяна на настроението, подуване, повишена чувствителност на гърдите, напълняване, акне, умора, непреодолимо желание за сладко, разсеяност, главоболие и депресия.

Има различни видове ПМС, така че, като откриете точно кой се отнася за вас, ще можете да определите правилната хранителна стратегия:
ПМС, свързан с високи нива на естроген и ниски нива на прогестерон, чийто симптоми обикновено са подуване, промяна в настроенията, задържане на течности и повишена чувствителност на гърдите. За да помогнете да се намалят нивата на естрогена, увеличете количеството на фибрите в храната, яжте продукти, произведени без употреба на изкуствени торове и пестициди, намалете консумацията на месо и млечни продукти и ограничете въздействието на хормоноразрушаващи съединения.
• ПМС, свързан с непреодолимо желание към храни. Като уравновесите кръвната си захар, следвайки съветите в глава 7, ще помогнете за намаляване на ненаситния апетит, същото ще направи и увеличеният прием на магнезий, хром и незаменими мастни киселини.
ПМС, свързан със задържане на вода. Магнезий и витамин В6 са доказано полезни. Намаляването на приема на сол и увеличаването на консумацията на вода може също да ограничи задържането на вода.

Дръжте менопаузата под контрол
Тъй като се натрупват все повече доказателства за опасностите от хормоналнозаместителната терапия, жените все повече търсят естествени алтернативи, които да им помогнат да преминат през този етап от живота си. Симптомите на менопаузата включват горещи вълни, нередовна менструация, влагалищна сухота, ставни болки, безсъние, главоболие и депресия. За щастие, има хранителни и билкови решения за повечето от тях.

Поддържайте кръвната си захар в равновесие. Когато кръвната ви захар не е в равновесие, тогава е по-вероятно да усещате умора, раздразнителност, депресия и да получавате горещи вълни. Най-добрият начин да се справите с това е да се храните съобразно принципите на оптималното хранене и да уравновесявате въглехидрати с ниско гликемично натоварване и протеини (вижте глава 7).

Повишете приема на витамините С и Е. Витамин С фактически помага на хормоните ви да действат, така че когато нивата са ниски, 1 или 2 грама витамин С на ден може да помогнат (особено от източник, богат на биофлавоноиди). Витамин Е също подпомага хормоните. Дневен прием от 600 мг може да помогне при влагалищна сухота, но трябва да мине поне месец, за да започне да действа.

Яжте повече соя - само в био вариант! Редовното консумиране на соя (например под формата на тофу, соево мляко или в супа с мисо) може да помогне за намаляване на горещите вълни. Стремете се да приемате по малко през ден.

Повишете приема на незаменими мастни киселини. Макар да няма много научни изследвания върху лечебния ефект на незаменимите мастни киселини върху менопаузата, те са толкова важни за поддържане на хормоните в равновесие, че ви препоръчвам ежедневно да приемате семена (ленено, слънчогледово и тиквено) и добавки от 500 мг EPA/ DPA/ DHA и 100 мг GLA.

Витекс. Тази билка уравновесява хормоните и е особено ефикасна за облекчаване на горещите вълни и други симптоми на менопаузата. Препоръчителната доза е 20-40 мг на ден.

Физическа активност. Доказано е, че енергичните упражнения намаляват горещите вълни, а йогата може да облекчи симптомите на менопаузата.
Заключено