Kleo написа:Ани четеш се на глътки.
Като ароматно вино.
Което постепенно завладява сетивата ти.
Изпърво езика, небцето, а след преглъщането вкусът се разпростира надолу - по гърлото.
Прониква и в стомаха. И цялата ти вътрешност се сгрява.
Но е процес. Бавно. На глътки. Без бързане.
За да остане. Задълго. Вкусът от твоите разкази.
Деска, толкова е хубаво това, което си ми написала...... че имам сълзи в очите.... Защото ..... аз самата никога, ама никога не бих написала такива галещи самочувствието неща са себе си!!! БЛАГОДАРЯ ТИ!!!
Момичета....... днес за пореден път преживях огромно разочарование в живота си. Да кажа, че е било съвсем неочаквано, ще ви излъжа. Но като цяло аз винаги тая надежда в хората. Уви, ... или пък не "уви"

, а за щастие, нещата се променят. Не, вярата ми не намалява, а приема различна форма. Изчиства се. Все повече знам на кого бива да се доверя!!!
Съвсем накратко - днес една майка на съученичка на Бела, ми тракна вратата на собствения ми апартамент като каза "Това на нищо не прилича!". С тази жена съвсем доскоро бяхме комшийки. Сега сме съседи с майка ѝ и баща ѝ, т.к. тя намери подходящ партньор и с него се опитват да създадат свой дом и семейство. Желая им всичко добро и щастие! Мисля, че всяко живо същество заслужава това!!!!
Разривът от днес дойде следствие на една глупава история. А именно - по случай връчването на бележниците на децата, класната им е дала по 1 свитък - навит на руло лист А4, с напечатано върху него много красиво стихотворение. Самото връчване на бележниците стана днес на екскурзия до Батак. Децата се върнаха към 18.30 часа и аз отидох с колата да прибера Бела от мястото, където ги стовари автобуса. Взех още 2 деца, на чиито родители бях обещала да съдействам както и въпросната майка с нейното дете. Бела и това дете си сложиха свитъците със стихотворенията в багажника на колата - всъщност пуснаха ги свободно. Когато паркирах пред нашия вход и те тръгнаха да си взимат свитъците от багажника, въпросното дете взе свитъка на Бела. Ще ме питате как знам, че е бил на Бела като са напълно еднакви?! Много просто - Бела не си го беше отваряла. Самият свитък е навит на руло и вързан с лентичка. Нейната съученичка си го беше отваряла и после навила обратно и съответно вързала както е успяла - не особено красиво. Но оставяйки това настрана, свитъкът на нейната съученичка беше намачкан именно заради усилията да се свие обратно до първоначалната си форма. И Бела, и аз, се опитахме да обясним това на съученичката, но тя настоя на своето и съвсем невъзмутимо взе рулцето на Бела. Не видях особена реакция от страна на майката. И честно........ ядосах се!!! И се размърморих на Бела, че трябва да се бори когато е права. И я помолих да се обади на съученичката и да си иска свитъка. И го направих не за друго, а защото тази същата съученичка неколкократно вече постъпва по този начин спрямо Бела - разревава се, прави се на жертва и се налага над Бела. На всичкото отгоре тя има грозния навик да се пише за приятелка на Бела, но доста пъти, когато е по-близка с друго дете, Бела била пренебрегвана. Наскоро самата тази съученичка беше пренебрегната от друго момиче и тогава Бела, че и аз, се застъпихме сериозно за нея. Включително и пред класната им. Дотолкова, че майката дойде и ме целуна и ми каза "Благодаря!". Ала защо ли?! За да се върнат от зелено училище преди месец и съученичката да си позволи да разкаже на баба си и майка си как Бела е играла съчетание по време на вечерта на таланта, което съчетание "не било нищо особено", "нямало 1 сложен елемент в него" и "други момичета, които тренирали гимнастика, показали много по-сложни съчетания". Но пък на всичкото отгоре тя била чула как Бела ми се обадила в края на тази същата вечер и ми е казала или да ползвам точната дума на съученичката "излъгала ме е", че се е представила най-добре от всички!

Не знам какъв точно е бил разказа, но баба ѝ ме попита дали ние се караме на Бела, ако тя не се справя с нещо и поради това тя да ме е излъгала по телефона за съчетанието?!?!?!?!....... Няма да продължавам с тази сага, ще добавя единствено, че класната без аз да отварям дума, няколко дни по-късно ми каза, че е записала съчетанието на Бела на телефона си и иска да ми го пусне през блутут. И отново без да я питам каза, че Бела е била най-добрата и цялата зала, пълна с деца от първи, втори, трети и четвърти клас, са ѝ ръкопляскали много силно!!!!!!!!!
Ако оставим това настрана, че съученичката очевидно лъже или поне си измисля някакви неща, мисля, че между приятели трябва да има други отношения.... а не да се топят една друга и да говорят как нещата, които прави едната за нищо не стават!!!! Аз пред бабата изкоментирах, че разбирам защо внучка ѝ е казала тези неща за Бела, но ѝ цитирах думите и мнението на класната относно съчетанието на Белуна. И настоях, че има неща, които те двете има да си изяснят.
И така - при тази ситуация днес, аз помолих Бела да се отстоява днес себе си дори и за такава глупост като розов свитък със стихотворение. Е... "това на нищо прилича".....!!!! За някои може би, но за мен беше показателно!