На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Публикувай отговор
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от bobichan »

Ееее, Ели изчервих се :oops: :oops: :oops:
Те и в къщи моите сладури са толкова злояди и с хиляда претенции, че и аз се виждам в чудо. За гуакамолето може да пробваш да го направиш с половоната на малка глава лук и съвсем малка скилидка чесън. Може да сложиш и повече магданоз, за да прикрие съвсем лука и чесъна. При два плода авокадо няма да се усети много, много. Вкъсът на авокадото е много плътен, лимона пък придава страхотна свежест и крайното съчетание е на един мнооого мнооого зареждащ гъст сос. Митето също не яде лук и чесън в сурово състояние, но тук много се забавлява. Аз в началото го бях направила за нас без идея да яде и той, но като видя как си мажем на разрязаните на положина мъфини и много му допадна идеята. Хубавото е че покрай голямото мазане пада и голямо ядене. От тогава го правя често често, защото освен че е много вкусно ястие е и доста подходящо за сезона на грипа. Авокадото е и много хранително и това го прави много подходящо за злояди деца. Само ще уточня, (нямах време да пусна във вчерашния пост) че когато го избирате трябва да е меко и да няма черни петна по него. Ако го купите твърдо може да го сложите близо до банани, за да узрее по-бързо.
Сега чакаме и Линди да се включи с нейната авокадена майонеза :)
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от ellis_stoyanova »

Както вече казах,обещавам да опитам твоето творение и ако ги излъжа да ядат такова нещо това ще бъде нещо велико,с което веднага ще се похваля,а относно майонезата на Линди-и аз чакам с нетърпение,от къде ги измисляте тези неща незнам,аз за жалост нямам никакво въображение,както се казва"Готвя по рецепта",но за сметка на това обожавам готвенето и поврътването в кухнята и с радост опитвам подобни на вашите рецепти :222 :923
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от bobichan »

Стискам палци дано да ти се получи :D Ако не стане може да им сложиш авокадо в салатата или да направиш пюре със сирене и варено яйце. Иначе гуакамолето е класически гъст сос от мексиканската кухня :954 А на Линди беше авокадена извара не майонеза малко се пообърках :)
Аз от известно време ровя много в два страхотни сайта, подозирам че и Линди се "подвизава там" :mrgreen: ето ти едни лесни страхотни бонбони :) Може да импровизираш много по тях. Аз последния път ги направих със сушения ягоди и добавих малко ленено семе. 100% полезни калории :D
Писни рецептата за тригуните
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от ellis_stoyanova »

Вие си мислите,че нещата не са толкова зле,но при нас са трагични,вкъщи освен доматки икраставички други салати не се признават :plezya se е, и зимните салатки,разбира се,за сметка на това аз ям всякакви треви,бурени,храсти.. :1069 с чесън и без чесън с лук и без.....а за изварата ми стана ясно какво предствалява,интересна интерпретациика :221 ,ще прегледам непременно сайта и ще ти кажа ако нещо ми направи по-специално впечатление
А иначе вкъщи на почит са всички калориини и заформящи овални форми по тялото на жената(и мъжът)храни,виж без манджа немогат,което пък мен много ме радва,та за тригуните(много са лесни)(Моля Мецанка за извинение за спам-а :923 )


ТРИГУНИ С БУТЕР ТЕСТО

Продукти за 10 броя:
450 гр охладено бутер тесто

Плънка:

50 гр счукани орехови ядки
50 гр захар
Сироп:
300 мл вода
300 гр захар
1 с.л.лимонов сок
1 с.л.настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 0,5-1 см.
Разрежете я на 10 квадрата.
В средата на всеки един сложете по 1/2 с.л.плънка.
Прегънете по диагонал и притиснете хубаво краищата.
Поставете тригуните в покрита с хартия за печене тава.
Поставете ги за 15-20 минути в хладилника.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Печете тригуните 10-15 минути, до златисто.
Охладете върху решетка.
Смесете захарта и водата за сиропа, добавете лимонената кора.
Загрейте и варете на тих огън 5-10 минути.
Прибавете лимоновия сок и разбъркайте.
Прецедете сиропа и оставете леко да се охлади.
В топлия, но не горещ сироп потопете тригуните.

Тази рецепта не е мое дело,взета е от готварски сайт,но е много сполучлива и понеже ОбОжаваме баклава-но ми е някак по-връткава-та това е компромисния вариант,на нас много ни харесва,както казах НЕздравословно,калорично,вкусно :1069 ,другото,което мога да добавя е,че аз не слагам тестото в хладилника,направо във фурната,става :524
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
lindorina
Цветна долина в омая
Мнения: 724
Регистриран на: 23 Авг 2010, 09:54

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от lindorina »

Хей,момиченца-кокиченца-накарахте ме да се посмея :221
Боби,Ели,то вие познахте-моето е извара,майонеза,паста-кой както иска-така да го нарича :221
Аз го написах в "надговарянето"-но и тук набързо да го спомена-просто от нямане :1062 на време,чак сега влязох тук и видях,че сте писали,но обещавам да се поправя занапред и да споделя много мои идеи и рецепти.
,
А,между другото Бобич позна,то аз къде ли не се подвизавам и накрая сътворявам някаква измишльотина,да се смае човек откъде ми идва на ума. :221 Та за майонезата:


ДОМАШНА МАЙОНЕЗА ала ЛИНДИ

2бр.авокадо
1/2пресен лимонов сок
сол на вкус
черен пипер
червен/лилав/лук-ситно нарязан/1/2малка главичка/
1-2скилидки чесън
зехтин 1-2с.л/студ.прес../
копър/ако имате във фризера/

Всичко се пасира.

Това се гарнира с маслини-има едни натурални,които са разноцветни и имат страхотен вкус,но са солени,затова аз като си купя ги държа в буркан с вода в хладилника-така ги изплаквам по няколко пъти.Черни маслини може да се каже,че избягвам вече,защото се обработват с една камара боклуци с извинение...

Та така,ако ви допадне,хапвайте ,ако ли не-пробвайте др.варианти.За авокадото казват,че или се влюбваш до живот в него ,или изобщо не ти харесва :222

Боби,сега се върнах назад и видях,че ти почти същото си правила от авокадо,но няма значение :923
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
lindorina
Цветна долина в омая
Мнения: 724
Регистриран на: 23 Авг 2010, 09:54

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от lindorina »

Добре,тогава,чакайте да похваля мъжа ми,днес какъв вкусен обяд сготви,маааалко с моята помощ от разстояние :954


СКУМРИЯ НА ФУРНА

Купихме 3 скумрии/замразени/.Обикновено гледаме да са хубави на външен вид .
Рибата се изчиства,нарязва на шайби,осолява.
1-2моркова-на кръгчета
малко червена чушка от фризера
1-2глави лук
дафинов лист
черен пипер на зърна
2-3зр.бахар
няколко скилидки чесън
1-2кис.краставички на кръгчета

Всичко леко се осолява в тавата,добавя се 1/2каф.чаша вода и се полива със зехтин.
Отгоре се нарежда рибата.Пече се на силна фурна,кто поомекне,се излива малко от сока на кис.краставички/ако имате/и 1/2буркан домати.Пече се до готовност,хубаво да се зачерви рибата отгоре.
Само мога да ви кажа,че мъжо беше се надул като балон в тръни от гордост :1062 :1062 :1062

Хайде ,да ви е сладко,то не че е нещо ново,което да не се правили,но да споделя все пак :954
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от ellis_stoyanova »

Хайде,нещо позамря темичката :1028
за да отсрамя неработещите-от нас днес картофена салатка,супа топчета и едно реване за десерт
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от dexter »

Аз сама ще се похваля :1062 :1062 - в нета случайно ми попадна рецепта на супа минестроне (гъста италианска супа). Снощи я готвих за втори път и стана много вкусна. Приготвя се доста бързо и общо взето със зеленчукови остатъци от хладилника и шкафовете. Давам линка към рецептата, която намерих, но аз правя вариации. Напр. слагам боб от консерва (ако е с доматен сосо, става страхотно), не слагам гъби, тиквички, пъщърнак и каквото друго нямам. А сега виждам, че съм забравила, че се готви със зехтин и по инерция съм сложила олио :plezya se :lol:
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/06/24/minestrone/" onclick="window.open(this.href);return false;
Като я сервирате, може да сложете малко настърган кашкавал. Да ви е сладко :954 !
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от Сиренце »

Днес за обяд си направих мнооого вкусна салата:


МИНЕСТРОНЕ С ИЗВАРА

3-4 кисели краставички
5-6 маслини, нарязани на ситно
1 ч.ч. извара
2 с.л. кисело мляко
3 ореха
копър
Ако се прови за вечеря, може и чесън. За протокола - не можах да я изям цялата!
Смехурко

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от Смехурко »

Да се запиша в тази тема и аз :923

АРОМАТНИ САНДВИЧИ ПО ИТАЛИАНСКИ

Вчера спретнах на моите домашни любимци едни ароматни сандвичи по италиански - филии стар хляб наредени в тава, поръсват се със зехтин, нареждат се резенчета белен домат, подправя се с босилек (риган, чубрица каквото обичате), поръсва се обилно с кашкавал. Пече се само на горен реотан на най-високо ниво докато се запече кашкавала. Като се извади пак се поръсва с малко зехтин отгоре за аромат.

Омесих и постна питка с мая, а после и баница със сирене им правих, която стана много пухкава.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7927
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от cchery »

КАРТОФЕНИ ГАЛОШКИ

Вземат се 5-6 големи картофа. Обелват се, измиват се и се разрязват на 2. Всяка половинка се издълбава с лъжица така че от картофа да остане картофена "гаванка" с дебелина около сантиметър.

Около половин кг кайма се омесва с подправки: кимион, чубрица, бял пипер, пресен магданоз и с така приготвената кайма се пълнят гаванките - преди всяко пълнене се слага по грахово зърно краве масло на дъното на картофа. Останалата кайма се омесва с предваритено накълцаните среди на картофите.

В средна тавичка се налива олио/зехтин и се намазва цялото дъно. Върху него се застила омесената с накълцаните картофи кайма. А върху нея се подреждат пълнените картофени гаванки. Долива се с вода така че да покрие "килима". В края на печенето върху картофите се ръси кашкавал или пък се поливат с разтворено във вряща вода топено сирене.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор