РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

Липсвате ми. Много! :940 :940 :940

6 заповеди за дълголетие от Авицена :524

„Причините за болестите са в безделието и гнева!“ - 6 заповеди за дълголетие от Авицена:

Живял преди почти 10 века, Авицена е лекар и учен, в чиито рецепти и съвети мнозина се вслушват и до днес. Той е един от първите, който създава лекарства на основата на билки, които многократно тества върху себе си и своите ученици, разказват от Енергетика. Пълното име на великия лечител e Абу Али Хюсеин ибн Абдула ибн ал-Хасан ибн Али ибн Сина, но за мнозина е по-лесно да го наричат ​​Авицена. Той е роден близо до Бухара и е посветил целия си живот на изучаването на човешкото тяло, бил е придворен лекар на много владетели от Изтока.

Авицена е написал повече от 400 книги, а в продължение на повече от половин век неговата книга „Канон на медицината“ се смята за Библията на всеки лекар. Той първи осъзнава, че редовните физически упражнения са от полза за подобряване на здравето, а също така е бил убеден, че за болния човек е по-фатална не болестта, а страхът от нея. Ето защо според Авицена лекарят трябва не само да лекува, но и да вдъхва увереност на пациента. Той разглежда медицината от гледна точка на философията и математиката, като казва, че изцелението е добавяне и отнемане: отнемане на всичко, което е вредно за човека, добавяне на това, което е полезно.

Древният лечител възприема болестта не само като неизправност в тялото, но и като заболяване на човешкия дух. Няма болест, за която да няма лечение, освен ако не става дума за липса на воля, смята Авицена. Прочетете шест от неговите убеждения, които да последвате за дълголетие:

Изображение

1. Относно преяждането. Авицена смята прекомерната консумация на храна за пряк път към болестта. Постоянно пълният стомах и черва, в които се натрупват остатъци от неусвоена храна, причиняват възпаления и проблеми у много вътрешни органи. Ученият предупреждава за опасностите от постоянната злоупотреба с алкохол, като казва, че това причинява проблеми с черния дроб и мозъка.

2. За безделието. Според великия лечител повечето болести при хората възникват, когато той започне да си позволява твърде много, не се интересува от бланса и води празен начин на живот. Втората причина според лекаря са безделието и скуката. Мнозина, които нямат особени проблеми в живота, изведнъж започват да страдат от депресия, разстройства на вътрешните органи и всичко това се случва, защото насочват цялото си внимание към всяка малка болежка, докато нямат върху какво повече да се фокусират!

3. Относно разделното хранене и гладуването. Авицена не е знаел, че неговите потомци ще практикуват така нареченото разделно хранене, но преди 1000 години е бил наясно, че не си струва да се яде едновременно солено и сладко, протеини и въглехидрати и т.н. Той вярвал също, че след обилно хранене и преяждане човек трябва да си устрои един ден на гладуване и да остане без храна в продължение на ден с цел прочистване на червата. Той пише и за ползите от „леката“ храна и за опасностите от „тежката“ – която се усвоява много време.

4. За вредното въздействие на гнева върху тялото. Като истински лекар, Авицена е лекувал не само тялото, но и душата, обръщайки внимание на психологическото състояние на пациента с неговите вътрешни разногласия. Той открива пряка връзка между преживените негативни емоции и физическото състояние на човек. Според него гневът, раздразнението и тъгата буквално изтощават човешката психика, като отслабват защитните си сили.

5. За ползите от спорта. Авицена е бил уверен, че човек, който дава на тялото си редовна физическа активност, е по-малко вероятно да се разболее, но се лекува по-бързо. А тези, които седят неподвижни, всъщност създават всички свои болести със собствените си ръце.

6. Значението на правилния сън. Здравият човек трябва да спи точно толкова, колкото е необходимо за пълното му възстановяване. Липсата на сън, както и твърде много сън, се отразява негативно на здравето, смята Авицена. Лекарят е съветвал пациентите си да спят, така че главата да е по-високо от краката, тоест на достатъчно висока възглавница. Той казва още, че яденето непосредствено преди лягане е също толкова вредно, колкото и лягането на гладно.

Изображение

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета-мецанки!
Тук сме, Деси, просто сме на работа. Аз поне имам доста работа напоследък, пиша заключения по съдебно-счетоводни експертизи почти всекиденвно.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, и аз съм жива, но просто не остава време да вляза да напиша нещо смислено, освен дежурното, че ...... не ми остава време. Причината за това е, че трябва да приключа работата по втория сайт, който ми поръчаха тази година. И това приключване трябва да стане днес!!! А имах безумно много останала работа - трябваше да създам 153 публикации......!!!! Като не е просто копи-пейст (копи от стария сайт и пейст на новия). Тази седмица почти всички вечери съм ставала след 22 часа от компютъра. Не спя добре (отделно, че е и жега)... Но съм на финалната отсечка. Наистина!

Нелка, и на теб пожелавам да свършва по-бързо писането на експертизите, с които се занимаваш, защото това е СУПЕР отговорна работа!!! Наистина. Трябва да застанеш с авторитет и отговорност в съда, когато ги предаваш.

Деска, благодаря ти, че ни посръчкваш и че си тук. Обещавам, че това мое "затишие" е само за момента :). Другата седмича - в четвъртък пътуваме за Гърция и искам да тръгна натам без да имам недовършена работа.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чакам те, Черко.
Още повече, че си признавам без бой...
Че с Нелката си общувам интензивно по месинджъра, че имах НУЖДА от нея точно наскоро.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, мецанки!

Към 16:10 ч. приключих със заключението. Срокът ми е днес, а съдът работи до 17 ч.
Това, което успях да измисля е, да го изпратя по имейла на съда, подписано с електронен подпис. Добре, че миналата седмиц като на шега си инсталирах софтуер за подписване на файлове.
Досега не съм пращала така нищо в съда и затова току-що проверих по телефона дали са го получили.
Физически ще връщам делото в понеделник. :) :) :)

Ужасна експертиза, но много полезна за мен, защото научих доста неща за митническите тарифи. Рових се като идиотка да разбера коя стомана е легирана и коя не, четох за разни покрития и профили, химически анализи и сертификати, но мисля, че успях.

Междувременно при нас има новини, свързани с Вили. Тя ще пътува до... Канарските острови на 1 юли на обучение по европейски проект. Естествено, сама си го намери. Беше кандидатствала преди 2-3 месеца, но остана като резерва. И ето сега ѝ се обадиха с въпрос дали може да иде. Нещата се развиват малко в последния момент, но то и предишното ѝ заминаване за Испания беше по същия начин. Сега обаче е само за 10 дена, на 10 юли ще лети обратно. Полетът ѝ е до София и има вероятност да отида да я взема.
За 2-3 дена трябваше да си уреди отпуска, да купим самолетни билети и др.под. Много ѝ се ходи в Испания! А вече знае и езика.

С Ани още не е ясно какво става, все още чакаме резултати от изпитите, т.е. НВО след 7 клас. Тя много иска да учи във френската гимназия и се надявам да успее да се класира.

Толкова от мен засега, че иначе трябва да ви разказвам за нелегираната стомана. :1062
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Ето ме налице, по-свободна и по-смислена (надявам се). Пиша ви от Горна - днес с Арти си дойдохме, за да го оставя при майка, докато ние сме в Гърция и Швейцария след това. Честно казано ми е уморено от натоварването последната седмица и мога да предложа на Нелката участие в нестроен диалог, който да комбинира нейната позиция за :
Нели написа: 25 Юни 2021, 17:06 нелегираната стомана.
с моята за бъговете от несъвместимост на софтуера на различните плъгини за WordPress :1069 . Не.... не и не. Това не е моят начин на живот. Аз не съм работохолик и това натоварване не ме радва и честно казано не е за хвалене - все повече не разбирам хората, които постоянно изтъкват колко много работят.... На мен ми е противно. Липсвах сама на себе си.... да не говорим колко много ме беше яд, че трябва да седя на компютъра, а Коки си е вкъщи - свободен по цял ден и..... нищо не мога да направя с него. А той имаше много неща да свърши - да си носи дипломата за нотариална заверка. Да си вади КЕП. Да посети заклет преводач. Естествено, че това, че свърши всички тези неща сам, го научи как се случват нещата. Но да си призная...., щеше да ми е приятно да съм с него...., а и го усещах, че той също го искаше.... Въобще, отакто е по-свободен, ме търси и повече да си говорим. Самият той да споделя. Остава ни месец и половина, в които ще живеем така, както сме го правили досега.... имам неприятното усещане ,че ще броя всеки оставащ ден и ще ме боли все повече и повече с наближването на края.

Да ви кажа честно днес, откато съм си при майка, си давам сметка за много неща, които съм направила преди 26 години. Тогава, прясно навършила 18 години, аз исках да летя, да мачкам, да се движа, да променя живота си изцяло, от корен. И да го направя на момента и невъзвратимо..... Да се махна от майка..... НО...... днес със сълзи на очи се усещам да изпитвам срам, защото си давам ясна сметка какво съм ѝ причинила..... И то е една страшна болка - същата, която сега има у мен. Естествено - аз имам оправдание. Поне така си мислех тогава. И до днес си го мисля... но със зрелостта премислям действията и постъпките си от онези години... Нямам намерение да се изяждам от самосъжаление, но просто си правя изводите.

Аз седя с компютъра върху краката ми и гледам финала на мача Нидерландия-Чехия, майка лежи на метър от мен и хем гледа, хем придремва... Не знам какво да ѝ кажа, обаче съм сигурна, че няма да ѝ призная нищо от това, което ми се върти в главата... Има неща, които нямат връщане назад и всяко едно връщане към тях единствено може да разтвори незараснала, но много болезнена рана.... Отдавна съм си дала сметка, че нищо в миналото ми не може да бъде поправено или променено.

Иначе какво друго?. Снощи имахме гости - родителите и брата на Момчил. Дойдоха да ни изпратят за Швейцария, защото реално те с Момчил няма да се видят повече преди заминаването му..... Стана ми тъжно. Имам такъв късмет да имам роднини като тях. Имам цялата им подкрепа за периода, в който ще сме си само с Белка в София. И не се и съмнявам, че ще са до мен. Интересното е, че преди малко предложих на майка през септември да я взема в София поне за седмица и да ѝ уредя прегледи при софийски лекари (кардиолог и съдов хирург)...... оказа се, че и тя си го е мислела.. и то точно по същия начин. Явно всички ме мислят.

И още нещо интересно... още не сме се разделили с Момчил, ама почваме да си липсваме. През август ще има период от 6 дена, през който оставам съвсем сама в София - Коки ще е заминал за Холандия, а Бела ще е на лагер на Белмекен... и честно казано това изобщо не ме радва. Стана на въпрос за това вчера у нас.... и днес в разговор с Момчил по съвсем друг повод той каза, че няма какво да седя сама в София, ами направо да летя при него в Берн - и без това цяла година ни чакат само полети.... Мисля, че и на него ще му е много трудно да е съвсем сам.....

Сега като се върна да прочета какво съм написала.... се радвам, че не писах много-много тази седмица. Истината е, че съм в някаква форма на депресия отново и ми личи. Не обичам да се оплаквам... от друга страна - тежи ми всичко това, което изплаках по-горе. Екскурзията ни до Варна ми даде криле и мислех, че съм преодоляла дупката..... но това претоварване с работа ми разказа играта.

Иначе пък днес, докато карах към Горна, се чухме с Емката - говорихме си надълго и нашироко.... И при нея има много промени последните месеци. И се надявам тя самата да дойде да разкаже за тях.

Деска, Алекс много е възмъжал... Няма нищо общо с хлапето, което помня от последната ни среща, която е била в предишното десетилетие :razz: :razz: :razz: . И на всичкото отгоре прилича страшно много на Хри - направо е негово копие, като по-малък брат. Да ти е жив и здрав и да си следва съдбата - тя знае къде да го отведе, така че да е щастлив в живота. И да става все по-добър фотограф :954 .

Нелка, и ти си се претоварила тази седмица. Невероятно е, че си хванала срока за предаване на експертизата почти в последната минута. Виждам, че това те кара да учиш нови неща и ти като човек, който обича да се учи, се радваш на тази възможност. От друга страна... материята, в която ти се е наложило да навлезеш в подробности, е.... хех..... ами иде ми да напиша мъжка..., ама няма да опише точно онова, което си мисля. По-скоро строго специфична и мисля доста далеч от интересите на една жена.. Но пък ти си нестандартна. И винаги си била такава и това е твоята много силна страна :) . Не мога да си представя някоя друга сред нас тук или дори друга моя приятелка да се справя с такива неспецифични задачи.. За това се изисква интелект. Респект, Нелка.

Желая на Вили много хубави 10 дни в нейната любима Испания :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Нели написа: 18 Юни 2021, 22:43 Здравейте, момичета!
За НВО-то Ани като цяло е разочарована, защото смята, че задачите са били лесни, а тя не е решила всичко. Нямам представа какво и колко е направила, тя отказа да погледне публикувания ключ от МОН.
Аз лично не мисля, че нещата са толкова зле, колкото тя ги изживява, но детето се тормози. И за какво? Това е просто житейски опит и урок, сигурна съм.

Вие как сте, момичета?
Излязоха резултатите от НВО за седми клас. След голямото "разочарование", Ани има 87,5 точки по математика и 94 точки по БЕЛ. При това положение балът ѝ ще е достатъчен да си избере каквото си поиска и да влезе по първо желание според мен. Тя твърдо иска да учи във Френската гимназия. Аз съм "ЗА". :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 28 Юни 2021, 15:08 Излязоха резултатите от НВО за седми клас. След голямото "разочарование", Ани има 87,5 точки по математика и 94 точки по БЕЛ. При това положение балът ѝ ще е достатъчен да си избере каквото си поиска и да влезе по първо желание според мен. Тя твърдо иска да учи във Френската гимназия. Аз съм "ЗА".
Страхотна е Ани! :954 :954 :954 Отлично представяне. Дори повече от отлично! Много ти е умно и отговорно детето, Нелка! :923 Заслужава всяко място в желаните от нея училища и вярвам, че изборът ѝ ще е безпогрешен.Да я поздравиш! :954 :954

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели написа: 28 Юни 2021, 15:08
Нели написа: 18 Юни 2021, 22:43 Здравейте, момичета!
За НВО-то Ани като цяло е разочарована, защото смята, че задачите са били лесни, а тя не е решила всичко. Нямам представа какво и колко е направила, тя отказа да погледне публикувания ключ от МОН.
Аз лично не мисля, че нещата са толкова зле, колкото тя ги изживява, но детето се тормози. И за какво? Това е просто житейски опит и урок, сигурна съм.

Вие как сте, момичета?
Излязоха резултатите от НВО за седми клас. След голямото "разочарование", Ани има 87,5 точки по математика и 94 точки по БЕЛ. При това положение балът ѝ ще е достатъчен да си избере каквото си поиска и да влезе по първо желание според мен. Тя твърдо иска да учи във Френската гимназия. Аз съм "ЗА". :954
Честито й от мен! Браво на бъдещата ФРАНКОФОНКА !!! Френският език е вълшебство, магия, очарование, до живот... :329 :329 :329
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чета ви и плача...
Много плача.
Всеки ден плача...
Ту боля,
ту от радост.

Нели знае горе-долу защо.
Останалите - още не.

На 43. Срещнах. Отново. Любовта.
Щастлива съм. Обикнах себе си.
А от седмица съм обичана и обожавана така,
както само съм се надявала, мечтала и молила.

Този път няма да избягам веднага. Не.
Този път ще си дам три месеца време.
До края на септември ще се изнеса от Надежда.
От Хри. Или ще отида сама на квартира,
или с новата ми Любов заедно някъде.

Това е. Плача. И още много ще плача.
Алекс знае. Каза ми - разбирам те, обичам те.
И на 7 те разбирах, и на 9 те разбирах.
Няма да ти прощавам, защото не ти се сърдя.

Просто с тати се разделете без скандали.
Без да ме викате за съдник или да взимам страна.
Това е. Сега ме чакат две морета:

1. В бунгалото в Шкорпиловци. В едната стая аз и Хри. В другата - Алекс и неговата Магда.

2. В двойна стая в хотел в Кранево. Само аз и Хри. Когато платих това море, не знаех още, че наистина ще ни бъде последното. Но ще бъде такова. Решено е. Твърдо.

Добре е, че вече и отдавна сме разведени на документи.
Третото скъсване след развода ще е окончателно вече.
Искам да си сменя името отново, тук.
Чери, как да стана от Клео - ВИХРА :922 :922 :922
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Тази сутрин аз и Ани изпратихме Вили на влака, а след това отидохме на плажа на Камчия: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0855824987

:954
Заключено