Re: Суровоядство
Публикувано на: 11 Фев 2012, 18:22
Сурови крекери с моркови и лук
Необходими придукти:
чаша покълнал лимец
1 голям морков
1 малка глава лук
3 с.л. смляно ленено семе
1/2 чаша покълнал слънчоглед
2/3 овесени ядки, накиснати от предната вечер
мащерка
Приготвяне:
- накисват се слънчогледът, овесените ядки и лимецът от предната вечер;
- в блендер се изсипват лимеца и моркова и се смилат добре, след това се добавят
и останалите продукти - ситно нарязаният лук, овесените ядки , лененото семе и слънчогледът;
- смилат се до еднородна смес ( при нужда се добавя малко вода);
- в тава, постлана с хартия за печене се разстила на тъник слой (0,5см) сместа. Ако е по-дебел слоя ще изисква още повече време за сушене;
- с нож или формички, разделяте на фигури сместа и слагате във фурната/ дехидратор. Времето за сушене зависи от капацитета на уреда, в се който суши. При мен отне около 5 - 6 часа.
Повече тук.
Необходими придукти:
чаша покълнал лимец
1 голям морков
1 малка глава лук
3 с.л. смляно ленено семе
1/2 чаша покълнал слънчоглед
2/3 овесени ядки, накиснати от предната вечер
мащерка
Приготвяне:
- накисват се слънчогледът, овесените ядки и лимецът от предната вечер;
- в блендер се изсипват лимеца и моркова и се смилат добре, след това се добавят
и останалите продукти - ситно нарязаният лук, овесените ядки , лененото семе и слънчогледът;
- смилат се до еднородна смес ( при нужда се добавя малко вода);
- в тава, постлана с хартия за печене се разстила на тъник слой (0,5см) сместа. Ако е по-дебел слоя ще изисква още повече време за сушене;
- с нож или формички, разделяте на фигури сместа и слагате във фурната/ дехидратор. Времето за сушене зависи от капацитета на уреда, в се който суши. При мен отне около 5 - 6 часа.
Повече тук.
