Обещано от Цвети

Публикувай отговор
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Re: Обещано от Цвети

Мнение от Ванчето »

Да, Цвети, наистина едно много голямо браво за теб! :524 :524 :524
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Благодаря ви момичета.
Чери, ще изпълня обещанието.Планирах на "годишнината" (- 20 кг.) да се снимам, но и да пробвам брачната халка.Имам усещането, че вече ще ми става :423 Та снимка ще има и то с пръстен дай Боже :524
За храненето до сега теглих, броях смятах, за да видя как се движа като калории.Но си признавам, че това не е моят начин, тежи ми.Гледах режимите на Руми и се опитвам да следвам режим "Миленита", но си правя заменки.По лесно ми е като ги има сметнати нещата :mrgreen: И ако се закучат работите, ще пиша за индивидуален режим.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:..... но и да пробвам брачната халка.Имам усещането, че вече ще ми става :423 Та снимка ще има и то с пръстен дай Боже :524
Ей, ще се радвам, когато това стане! :954 :954 :954
cvety_rz написа:За храненето до сега теглих, броях смятах, за да видя как се движа като калории.Но си признавам, че това не е моят начин, тежи ми.
Тежи ми ....... не, ами чак ме оттегчава..... :???: :???: Аз също не мога така. Ужасявам се като видя, че има някакви ограничения. Първата ми мисъл е да ги наруша :roll: :roll: :roll: .
cvety_rz написа:Гледах режимите на Руми и се опитвам да следвам режим "Миленита", но си правя заменки.По лесно ми е като ги има сметнати нещата :mrgreen: И ако се закучат работите, ще пиша за индивидуален режим.
Ами да, наистина се оказва много по-лесно, когато някой ти го е сметнал. Отделно от това при режима на Руми рецептите са само примерни.... Имаш количествата храни за целия ден и можеш да ги съчетаваш, ама както ти дойде и да ги готвиш по твой образ и подобие. :) Ако нещо те интересува по заменките, аз имам богат набор от информация, щото...... съм си №1 по нарушаване на режими :1062 :1062 и все търся нещо да сменя и подобря. Но този път с "благословията" на Руми. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

cchery написа: Ако нещо те интересува по заменките, аз имам богат набор от информация, щото...... съм си №1 по нарушаване на режими :1062 :1062 и все търся нещо да сменя и подобря. Но този път с "благословията" на Руми. :)
:1062 :1062 :1062 :1062 Супер си .
Не обичам много риба и предимно нея си заменям.Чери, грамажите, които са дадени са в сурово състояние нали?И аз постоянно сменям напасвам, нагаждам :lol: Искам да ми е комфортно като отслабвам :mrgreen:
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Забравих да се изповядам ,че тази вечер си хапнах не по диетата.Казват, че изповядан грях бил половин грях.Та се чудех как ли стои въпросът с изповяданите калории :1209
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:
cchery написа: Ако нещо те интересува по заменките, аз имам богат набор от информация, щото...... съм си №1 по нарушаване на режими :1062 :1062 и все търся нещо да сменя и подобря. Но този път с "благословията" на Руми. :)
:1062 :1062 :1062 :1062 Супер си .
Не обичам много риба и предимно нея си заменям.Чери, грамажите, които са дадени са в сурово състояние нали?И аз постоянно сменям напасвам, нагаждам :lol: Искам да ми е комфортно като отслабвам :mrgreen:
Цвети, рибата и месото са взаимнозаменяеми. А ето и малко "тайни", които Руми ми е казала:

100 г не тлъсто месо/риба (около 150 калории) се заменя с:
40 г леща/боб/нахут /измерени сурови, сварени са х3/
40 г кашкавал
50 г сирене
25 г ядки/семена
250 г мляко
2 яйца

Това са замени по отношение на енергийната стойност на продуктите, не по отношение на макронутриентите (белтъчини, мазнини, въглехидрати:)

cvety_rz написа:Забравих да се изповядам ,че тази вечер си хапнах не по диетата.Казват, че изповядан грях бил половин грях.Та се чудех как ли стои въпросът с изповяданите калории :1209
Ами калориите са си твои и... не са наполовина :lol: :lol: . Ама здраве да е. То пък не може човек да е перфектен. И аз тази вечер го овапцах отвсякъде, ама... това е.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ооо, Черииии, цена нямаш.Ще ги имам в предвид нещата, когато заменям :954 За месото само не разбрах 100 гр. сурово или приготвено?Това всъщност ми е объркващото.Защото като чета има варианти с 200 гр. готово филе а за рибата 400 гр. понеже ми се вижда много си мисля, че тя е дадена в суров вариант :1044 Много ти благодаря за вниманието и да се оправяш по бързо от вируса :923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:Ще ги имам в предвид нещата, когато заменям :954 За месото само не разбрах 100 гр. сурово или приготвено?Това всъщност ми е объркващото.
Да, Цвети, взимат се винаги сурови - месо, ядки, зеленчуци. Ако става въпрос за сварени, Руми го пише изрично. Така че - заменяй по този начин. :954 Ако пък въпреки това, имаш чуденка, питай - ще мисля и аз с теб, защото вече знам принципно по колко грама трябва да са продуктите за 1 ядене - предполагам, че в режима, който следваш ти нещата са подобни на моя. Примерно:

ако пише 70 г. боб, леща, нахут - става въпрос за сурови варива;

ако е написано обаче 210 г. боб, леща, нахут - тогава вече са сварени и отцедени.

:954 :954

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, наистина много ти благодаря.Проблема при мен е, че месото ми е сварено и затворено в буркани а не е сурово.А при наличието на качествено месо не ми се иска да купувам сурово и да го готвя.Сега ще постна ден 1 от хранителният режим:
"Понеделник – свинско-рибен ден
Закуска – 2 филии хляб Бонус, 150 грама готово за консумиране свинско филе (ама наистина филе, да няма мазнини, да не се виждат никакви бели неща по него, защото това са мазнини).

Обяд – пъстърва на скара (по-големичка, към 400 грама) с голяма, свежа салата по избор. Салатата да се овкусява само с 1 лъжица зехтин (никакво олио), сол и оцет (никакви сосове).

Следобед на крак – 1 обезмаслено кисело мляко.

Вечеря – 200 грама готово за консумиране свинско филе (може пушено) и огроооомна свежа салата, по избор."

200 гр. месо сготвено според теб много ли е? Изхождам от това, че в случая Руми предлага точно толкова като грамаж за готово за консумация месо.Също така обезмасленото мляко ще го заменя с домашно пълномаслено и по малко като грамаж 150 гр.
До сега експериментирах,пробвах нагаждах, но от утре вече нещата ще са по план.Така се организирам по лесно.
Да дам и отчета за седмицата - 0,200 кг. Много малко, но имайки в предвид, че тази ми седмица не беше добра от към хранене, защото покрай тичането от работа и по доктори заради децата не ми оставаше време за приготвяне на храна и хапвах в движение.Та от тази гледна точка се радвам ,че няма плюс :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:Чери, наистина много ти благодаря.Проблема при мен е, че месото ми е сварено и затворено в буркани а не е сурово.А при наличието на качествено месо не ми се иска да купувам сурово и да го готвя.Сега ще постна ден 1 от
........................................................................................
200 гр. месо сготвено според теб много ли е? Изхождам от това, че в случая Руми предлага точно толкова като грамаж за готово за консумация месо.Също така обезмасленото мляко ще го заменя с домашно пълномаслено и по малко като грамаж 150 гр.
Цвети, рових се из имейлите, които сме си разменили с Руми, както и в режима ми, и честно не мога да бъда прецизна в отговора си. Наистина не знам дали 200 г сурово месо е същото като 200 г печено/сварено месо. Според мен, най-добрият начин да се разбере това, е да пробваш да свариш веднъж 200 г сурово месо и ще знаеш след това колко е станало. Аз лично очаквам да е намаляло като тежина. Поне при пилешкото знаем, че винаги остава по-малко след печене.

В този ред на мисли, сложи си днес 150 г месо, а не 200. Мисля, че ще са ти достатъчни. Но, все пак, ако не стигнат, тогава си добави другите 50, които така или иначе си мислеше да изядеш - за да нямаш дискомфорт на психиката - нещо от сорта, ох яде ми се, пък ми забраняват. Или пък, ако все пак хапнеш 200 г, но искаш още и ги изядеш, да се притесняваш, че си прегрешила.

И последно - виж нещо интересно за месото, което Руми ми писа:

Например в 100 грама булгур има 70 грама въглехидрати, т.е. 280 калории, а 100 грама месо няма въглехидрати и има 20 грама протеин, които са 80 калории. 100 грама ядки имат около 600 калории. Затова трябва да спазвате количествата в диетата, защото вегетарианската храна е основно въглехидрати и ако се прекали ще напълнеете.

С 2 думи - ако изядеш 50 г месо отгоре на препоръчаното, ще си докараш 40 калории - енергия, която можеш много бързо да разходиш и в същото време ще си си доставила удоволствието да ядеш от домашното месо, което имате, и то в оптимално за теб количество.

Още малко цитати от кореспонденцията ни с Руми:

Риба с риба и месо с месо са взаимозаменяеми, както и месо с риба :)) Не се притеснявай, ако си хапнала малко повече риба:)) Когато си по-гладна, може да си хапнеш и повече от това, което е описано в режима.
................................................................
Когато си по-гладна, хапвай си риба и месо на корем, когато ги имаш включени в режима. Ако не са мазни, са нискокалорични :)

Мисля, че няма нужда да коментирам написаното - вече знаеш какво да правиш! :954

ellyto

Мнение от ellyto »

cchery написа:Наистина не знам дали 200 г сурово месо е същото като 200 г печено/сварено месо. Според мен, най-добрият начин да се разбере това, е да пробваш да свариш веднъж 200 г сурово месо и ще знаеш след това колко е станало. Аз лично очаквам да е намаляло като тежина.
Аз също мисля, че е намалено по размер, като най-много зависи колко мазнина е пуснало т.е. колко е мазно месото. Намали го като грамаж - например до 150 гр. месо, което е напълно достатъчно като порция + салата. Аз възприемам 150 гр. месо като нормална порция за 1 ядене
cchery написа:защото вегетарианската храна е основно въглехидрати и ако се прекали ще напълнеете.
мм да, факт!
cchery написа:Например в 100 грама булгур има 70 грама въглехидрати, т.е. 280 калории, а 100 грама месо няма въглехидрати и има 20 грама протеин, които са 80 калории. 100 грама ядки имат около 600 калории.
Това е много полезна информация, за която много малко хора си дават сметка в същност!

Аз също мисля, че е добре да хапнеш повече месо, когато си гладна, отколкото нещо друго което е въглехидрат или е много калорично, като ядките например. Не виждам и нищо лошо да замениш и нискомасленото с пълномасленото мляко, стига да не прекаляваш с количествата.
Ти си запозната с принципите на хранене и мисля, че добре се справяш като цяло. Продължавай в същия дух.
Имай и предвид и принципите, че ограничаването на въглехидрати и мазнини заедно не е добър вариант за тялото за продължително време (но ти това го знаеш,сигурна съм :329 ).. ако се намалят въглехидратите, е хубаво да се увеличат мазнините, ако се увеличат въглехидратите, е хубаво да се намалят мазнините, защото ефекта от съчетанието на двете пак води до нежелания от нас резултат - пълнеене...
Публикувай отговор