cvety_rz написа:Чери, наистина много ти благодаря.Проблема при мен е, че месото ми е сварено и затворено в буркани а не е сурово.А при наличието на качествено месо не ми се иска да купувам сурово и да го готвя.Сега ще постна ден 1 от
........................................................................................
200 гр. месо сготвено според теб много ли е? Изхождам от това, че в случая Руми предлага точно толкова като грамаж за готово за консумация месо.Също така обезмасленото мляко ще го заменя с домашно пълномаслено и по малко като грамаж 150 гр.
Цвети, рових се из имейлите, които сме си разменили с Руми, както и в режима ми, и честно не мога да бъда прецизна в отговора си. Наистина не знам дали 200 г сурово месо е същото като 200 г печено/сварено месо. Според мен, най-добрият начин да се разбере това, е да пробваш да свариш веднъж 200 г сурово месо и ще знаеш след това колко е станало. Аз лично очаквам да е намаляло като тежина. Поне при пилешкото знаем, че винаги остава по-малко след печене.
В този ред на мисли, сложи си днес 150 г месо, а не 200. Мисля, че ще са ти достатъчни. Но, все пак, ако не стигнат, тогава си добави другите 50, които така или иначе си мислеше да изядеш - за да нямаш дискомфорт на психиката - нещо от сорта, ох яде ми се, пък ми забраняват. Или пък, ако все пак хапнеш 200 г, но искаш още и ги изядеш, да се притесняваш, че си прегрешила.
И последно - виж нещо интересно за месото, което Руми ми писа:
Например в 100 грама булгур има 70 грама въглехидрати, т.е. 280 калории, а 100 грама месо няма въглехидрати и има 20 грама протеин, които са 80 калории. 100 грама ядки имат около 600 калории. Затова трябва да спазвате количествата в диетата, защото вегетарианската храна е основно въглехидрати и ако се прекали ще напълнеете.
С 2 думи - ако изядеш 50 г месо отгоре на препоръчаното, ще си докараш 40 калории - енергия, която можеш много бързо да разходиш и в същото време ще си си доставила удоволствието да ядеш от домашното месо, което имате, и то в оптимално за теб количество.
Още малко цитати от кореспонденцията ни с Руми:
Риба с риба и месо с месо са взаимозаменяеми, както и месо с риба
) Не се притеснявай, ако си хапнала малко повече риба:)) Когато си по-гладна, може да си хапнеш и повече от това, което е описано в режима.
................................................................
Когато си по-гладна, хапвай си риба и месо на корем, когато ги имаш включени в режима. Ако не са мазни, са нискокалорични
Мисля, че няма нужда да коментирам написаното - вече знаеш какво да правиш!