По нощници, по пижами и по без

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: По нощници, по пижами и по без

Мнение от Kleo »

Старомодно ли е да сме романтични на първа среща? :329

http://www.highviewart.com/uploads/cach ... 904789.jpg

Снимка: pixabay.com / StockSnap

Светът се променя, а с него - хората и отношенията помежду им. Едва ли пикът на вашата първа среща е например да похапнете сладолед или да посетите лунапарк... Това днес звучи безумно, но някога е било романтичен блян на влюбените. Кои са страхотните старомодни навици, които е добре да знаете – може пък да ви дадат идея как да импровизирате в любовните пътеки...

1. Цветя
Нито е срамно, нито старомодно. Всяко момиче обожава цветята, а и самият факт, че обектът на неговите чувства си е направил труда да избере красив букет, разгаря любовния пламък. Винаги приемайте с радост поднесените цветя от обожател и никога не се подсмихвайте иронично – те са знак и на уважение!

2. Музика на живо
За вас не знам, но аз определено не обичам, когато изляза за пръв път с момчето, което харесвам, да отидем на клуб, в който изпотени хора танцуват по-скоро на шумове, отколкото на музика. Много по-приятно ми е да послушам някоя банда, да отида на пиано бар, да седна и да изпия някой коктейл и ако искам – да потанцувам.

3. "Искаш ли да излезем довечера?"
Как се реагира на така директно зададен въпрос? Не се сепвайте от него – той върши много по-добра работа, отколкото бръщолевенията за това дали би могло да бъдете нещо повече от приятели. Ако човекът насреща започне да остроумничи така, насърчете го да е по-прям, или направо вие предложете срещата - така де, хванете бика за рогата!

4. Изясняване на очакванията още в началото
Дали сте просто двама души, които се наслаждават на компанията си, или нещата са по-сериозни? Въпросът може и да е неудобен, но това е вашият шанс да си изясните какво предстои. Не го ли сторите в началото, по-нататък може да донесе негативни емоции, както за вас, така и за другия. Никакви недомлъвки!

5. Скрийте електронните устройства!
Когато двама души са заедно сравнително отскоро, те не се познават добре и трябва да общуват един с друг, да се гледат в очите, за да доловят искрите, прехвърчащи между тях. Какво обаче виждаме днес: двойки, седнали един срещу друг, сърфират мълчаливо из нета през мобилните си телефони. Ужасно нелепо е по средата на разговора да започнете да пишете "спешен" sms на приятелката си или да избухнете в неуместен смях от нещо забавно във "Фейсбук", но за което вашата компания няма и понятие! Дразнещо е и едва ли след подобна първа среща ще има втора и трета - защото ясно сте показали на човека, който стои срещу вас, че не ви е интересен.

6. Романтични жестове
"Аз му подарих медальон / запалка като жест за приятелство, а той не ми е подарил нищо, значи не иска да инвестира във връзката ни". Това са глупости, не мислете по този начин! Не се срамувайте да правите и получавате малки подаръчета – те са забавни и ясно показват, че ви е грижа за него/нея. Винаги е приятно да демонстрираш, че ти пука – ще бъде оценено по достойнство и по реакцията ще разберете дали обектът на вашата любов си струва именно по дребните романтични детайли.

7. Треска пред гардероба
Много хора и от двата пола изпадат в паника какво да облекат на първа среща, но помислете – много хора някога са имали само две-три, най-много четири различни и сносно изглеждащи дрехи. И въпреки бедния си гардероб са се влюбвали! Не с тоалет ще смаете своя нов любим, а с излъчването си, затова можете да се облечете както искате, без много-много да се притеснявате. Е, разбира се, трябва да сте спретнати и стилни, но ако ви е удобно с маратонки и спортно яке, няма проблем. Важното е да изглеждате и да се чувствате добре и да бъдете себе си. А и ако нещата са сериозни, той/тя все някога ще ви види във всекидневно облекло, така че не е нужно да поставяте началото на връзката с блестяща рокля и 15-сантиметрови токчета. Те биха изглеждали ужасно претенциозни, ако сте избрали за първа среща киносалона или малък клуб с жива музика.

8. Секс на първа среща
Ей това е драма, в която мъжете и жените изпадат от памтивека. Много хора очакват първата им среща да завърши в леглото, ако има взаимно привличане. Хубаво е обаче да не отивате с нагласата, че секс непременно ще има. Ако все пак решите да му/й идете на гости, знайте, че:

- Той/тя се е държал лошо със сервитьорите в ресторанта? По-добре не правете секс с него/нея;
- В дома на избраника/избраницата ви няма никакви книги? Сексът в този случай не е най-добрата ви идея.

Тези две неща са били важни и преди век, и преди половин век, и макар днес четенето и приятните отношения с непознати да не са приоритет, имайте ги предвид – наистина са важни!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Как да изненадате партньора си за Свети Валентин според зодията му? :222

Има много отлични причини да празнувате Деня на Свети Валентин у дома тази година: всеки романтичен ресторант в града вече е напълно резервиран и ако искате да се поглезите както с вечеря, така и с подаръци, това може да означава истинско разхищение. Освен това, февруари е мразовит – не е точно най-доброто съчетание за онова секси дантелено боди, което искате да покажете. Затова може да предпочетете да отбележите Деня на влюбените у дома, където е по-малко вероятно да се разболеете... и където спалнята ви е буквално само на няколко крачки (празничното настроение може наистина да ви обземе за секунди...).

Ако търсите идеи за среща за Свети Валентин у дома, можете да направите много, особено ако се обърнете към звездите за малко космическа помощ. Да знаете дали вашият партньор е трудолюбив земен знак (Телец, Дева, Козирог), горещ огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец), бъбрив въздушен знак (Близнаци, Везни, Водолей) или мечтателен воден знак (Риби, Рак, Скорпион) може да ви помогне да планирате първокласна среща вкъщи, която отговаря на индивидуалните страсти на вашия партньор.

Ето няколко идеи, с които да зарадвате половинката си за Свети Валентин тази година:

Как да зарадвате партньора си за Свети Валентин според зодията му :329

Изображение

Има за всички зодиакални знаци, но аз умишлено тук си публикувам само за нашата си:

Риби: Отидете на къмпинг... у дома

Интуитивните, емоционални, креативни Риби се управляват от Юпитер и Нептун. За вашия празник за Свети Валентин се съсредоточете върху Нептун – планетата, свързана с идеализма и въображението. Създайте атмосфера за къмпинг или в задния си двор, или във вашата всекидневна. Вземете палатка, направете крепост или разгънете спалните чували. Можете дори да се съберете около огъня – тоест виртуалният пукащ огън от YouTube. Вашата половинка Риби ще е във възторг от възможността да разказва страшни приказки край лагерния огън и да разглежда съзвездия с вас.
:524

Изображение
Публикувай отговор