Страница 16 от 17
Re: Суровоядство
Публикувано на: 10 Апр 2012, 09:12
от Cheva
Лесно овесено кремче с ябълки и кашу
Необходими продукти:
/за 4 порции/
- 1/2 чаша овесени ядки
- 3 средно големи ябълки
- 15 сурови ядки кашу
- 2с.л мед
- вода
за декорацията:
Начин на приготвяне:
Както в повечето рецепти от суровата кухня и тук се изисква малко далновидност. Кашу
ядките трябва да се накиснат за около 2 часа в студена вода, овесените ядки също. За овесените ядки има и компромисен вариант - да се залеят с топла вода (не повече от 50 градуса) и да се оставят 10-на минути. Пак ще станат с добра консиситенция.
- - в блендер се изсипват отцедените и изплакнати ядки кашу заедно с овесените ядки и
се блендират;
- към тях се добавят почистените и нарязани ябълки и отново се блендират;
- медът се разтваря в малко вода и се добавя към сместа;
- разсипва се в предварително приготвени купи и се декорира;
източник -
стръкче
Re: Суровоядство
Публикувано на: 13 Апр 2012, 17:56
от Kleo
Прииска ми се да направя този последния десерт, но нямам блендер, ще мога ли или не? И как, ако да? Чева, предварително мерси за отговора ти!

Re: Суровоядство
Публикувано на: 13 Апр 2012, 21:47
от Cheva
Пасатор имаш ли?
Re: Суровоядство
Публикувано на: 13 Апр 2012, 22:24
от Kleo
Да, имам. Отдавна не съм го ползвала, не ми се е налагало. И с пасатор ли става и има ли някаква специална технология?
Re: Суровоядство
Публикувано на: 13 Апр 2012, 22:36
от Cheva
Става , разбира се.
Преди да си купя моята резачка (най-обикновен, китайски модел е

) се трудих с пасатора.
В случая няма проблем, защото съставките са меки, само повечко време ще трябва да пасираш, защото ножът на пасатора е малък.
Пробвай и сподели.

Re: Суровоядство
Публикувано на: 07 Май 2012, 09:35
от puf
Re: Суровоядство
Публикувано на: 21 Сеп 2012, 15:12
от cchery
Салата от сурови печурки с оризов оцет
Една салата със сурови гъби, в която се влюбих. Количество за 2-3 души.
Необходими продукти:
гъби печурки - 0,500 кг
оризов оцет
зехтин, сол
къри
Начин на приготовление:
Гъбите се нарязват и се слагат в купа. Отгоре се заливат със зехтина и оцета. Солят се. Добавя се къри според вкуса. Хубаво е салатата да се остави да поеме от подправките поне половин час преди консумация!
Да ви е сладко!
[img]
http://www.gotvetesmen.com/images/recip ... _36116.jpg[/img]
Re: Суровоядство
Публикувано на: 01 Дек 2012, 12:36
от Kleo
Суров микс от ядки (кашу, орех, лешник, бадем и бразилски орех), съчетан със стафиди - златна и едра черна - напоследък обожавам тази комбинация.

Чери, мерси за рецептата.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 07 Фев 2013, 17:06
от Сиренце
СУРОВА ТОРТА С БАДЕМИ И КАКАОВИ ЗЪРНА
Току що направих първата си сурова торта без грам захар, мед или подсладител!

Рецептата е пълна импровизация:
Блат
15-20 фурми
2 големи шепи сурово кашу
1 шепа бадеми
2 шепи сурови какаови зърна
2 с.л. кокосово масло
Всичко в блендера, да стане като тесто. Моят е на миксера и не се получи най-фино. Добавих малко бял чай за да го докарам на консистенция.
Разстлах го във форма за торта, отгоре наредих 6 кивита, нарязани на филийки и залях с крем.
Крем
5 банана
3 с.л. рожково брашно
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. ленено брашно
Бананите се пасират с маслото и се прибавят брашната.
Поотделно всичко беше супер вкусно, след като постегне в хладилника ще докладвам как е общия вкус.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 07 Фев 2013, 18:52
от Cheva
Какаото само ми се струва доста.
Накисва ли ядките?
Аз накисвам и какаовите зърна за ден.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 07 Фев 2013, 19:34
от Сиренце
Сега го отчетох като грешка. Трябваше да ги накисна.
Децата вече нямаха търпение и разрязахме тортата. Блата е малко сух, а крема не успя да стегне. Следващия път ще сложа смлени орехи или повече ленено брашно в крема.
Иначе е мнооооого вкусна, но не можеш да изядеш много. Сиана каза, че и била много сладка :lol: .