Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Kleo »

Нели написа: Момичета, станах леля! Брат ми и снаха ми са щастливи родители на момиченце!
Честит ви розов вързоп! Да е жива, здрава, сияйна и много щастлива за радост на тати и мама! :1206 :827 :965 Желая на майката бързо възстановяване и спокойно майчинство, подкрепена да бъде от брат ти и дарена с много любов и грижа. Щастлива майка - щастливо бебе!

Моят шеф, който е напълно сляп и е на 45 години, стана баща за втори път сега на 29 август. Жена му е на 35 и имат син на 14 години. Дъщеричката им се казва Виктория. И тъй като са ми съседи, живеем в един и същ квартал, вчера вечерта ги засякохме, докато се разхождахме и видях бебка. Много е сладка и има много коса. Да са живи и здрави цялото семейство!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Добро утро в един от най-любимите ми месеци :954 Днес е 1 Октомври :954 С пожелание за прекрасен и уютен нов есенен месец ви поствам два текста :954

Писмо до всяка edna жена

27.09.2019

Росен Карамфилов

Ти, която стоиш пред огледалото. Да, точно ти. На теб говоря.

Обичаш ли се? Харесваш ли си всяко несъвършенство? Не? Абсурд?! Струва ти се, че не си достатъчно висока? Или че бюстът ти не е този, за който мечтаеш? Или че можеш да бъдеш по-слаба? Фигурата ти все още не те удовлетворява, не е толкова стегната, колкото ти се иска. Слагаш си тежък грим, искаш да се впишеш в съвременната представа за красота. Ходиш на козметик, подлагаш се на какви ли не процедури за разхубавяване.

В един момент и това не ти стига. Започваш да обмисляш варианти за силикон. Гърдите ти пищят от ужас, но ти не ги чуваш. Тръгнала си срещу природата си. Срещу вида, в който Бог те е спуснал на тая земя. Това е положението. Можеш да се превърнеш в секс бомба, ако устните ти станат два пъти по-плътни, а гърдите – два пъти по-големи. Нали така?

Тичай бързо при пластичния хирург! Той ще оправи всичко! Като приключи с манипулациите, ще изглеждаш като излязла от корица на модно списание. Всеки мъж по улицата ще те заглежда. Някои даже ще ти подсвиркват с клаксоните си, за да ти подскажат, че им текат лигите по теб! Само ако знаеше какво ти мислят, щеше цялата да се изчервиш, гарантирам ти!

Кого заблуждавам всъщност – ти много добре знаеш какво ти мислят! Допада ти да бъдеш желана. Тотално си забравила, че те преследват само и единствено лъскавата опаковка на тялото ти. Остава въпросът – какво става, ако тая опаковка бъде разкъсана? Ако я няма – ще се обикнеш ли?

Изображение

Тази е далеч по-трудната задача – човек да се обикне такъв, какъвто е. Независимо от пола му, сексуалната ориентация, расата, религията. Важното е да обичаме себе си, мили мои. Само по този начин бихме могли да обичаме и другите хора наоколо. Себелюбов. Ето я думата. Току-що си я измислих, но я намирам за подходяща.

Топлотата, излъчването на жената, сексапилът ѝ, ако щете, тръгва от тая простичка истина – приема ли се тя, одобрява ли се, според своя собствен критерий, а не според този на своя партньор. Счита ли се за привлекателна? И облечена, и гола. И с грим, и без. Дори и да не е с перфектен външен вид – да има самочувствие.

Евала на такива дами, които наглед не са нищо особено, но въпреки това не са позволили тоя факт да ги сломи. Те вървят с високо вдигната глава. И – съвсем естествено – любовният им живот върви. Запомнете едно от мен: материалния свят, включително и начинът, по който изглеждаме – е най-преходното нещо, което може да съществува. То подлежи на разпад. Енергията ни – това е, което остава след нас.

Това е, което има значение. Всяка жена носи своята хубост. Ти също. Не го забравяй.

"Казвам се Октомври и съм тъжна..."

01.10.2018

Изображение
Снимка: Weheartit

Октомври е... времето навън сякаш тежи, а тъмните дъждовни облаци все по-често са в унисон с времето вътре в хората. Колко красиво и драматично е, когато извън човек и вътре в него, е едно и също. Следващите редове ще ви разкрият цялата красота и меланхолия в пъстрия октомври:

Казвам се Октомври. И съм тъжна.
Есенна съм някак. По душа.
Правя облаците страшно многодъждни.
После сядам на небето и мълча.

Късам жълтите листа с ръце от вятър.
(Просто нямам маргаритки. А пък днес
много ми се иска да узная
Той обича ли ме... Или не.)

Тук – таме закачам малко слънце.
Вместо пръстен или обеци.
Хладно ми е, сякаш, на разсъмване.
И покривам раменете си с мъгли.

Казвам се Октомври. И съм тъжна.
Влюбена до лудост във Април.
Няма как сезонно да се свържем...
Извинете ме...
Ще завали.

Caribiana

:922 :922 :922
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Вчера при нас беше около 30 градуса,но заради вятъра не се усещаше толкова жега.Обичам да е около 25 градуса и да усещам слънцето,това ми е перфектното време.Днес е мрачно и студено,мразя влагата и сивите навъсени облаци,носят ми лека тъга.А и мразя да съм като закачалка на всички дрихе,които обличам зимата,за да ми е топло,Боби ке шегува,че поне като пядна няма да се нараня :1062
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[youtube]Ae8gTmL0WeY[/youtube]

Детето няма да запомни играчките, които му купувате, а тези 5 безценни момента!

Велина Томова

Изображение

Нашата цел като родители е да превърнем плода на любовта си в пълноценни хора. Да научим децата си на добро и зло, на справедливост и старание. Да знаят кога да се защитават и кога да отстъпят, как да следват мечтите си и кога да махнат с ръка и да кажат „Това не е за мен“.

Но ежедневието ни, с всички си предизвикателства и трудности, рядко ни оставя възможност да се отдадем на тази най-важна наша мисия в живота. Устремени към осигуряването на поносим стандарт на живот, превръщаме любовта в играчки и предмети с преходна стойност. Отрупваме децата с вещи, като се надяваме да компенсираме така липсата на време, нерви и желание да им обърнем внимание.

Изображение

Но те няма да запомнят десетте колички, които са имали, нито пък трудно намереното така желано мече, което си сменя цвета (или с каквото там са им промили мозъците с реклами между детските филмчета). Децата ни ще запомнят от детството си моменти, които изобщо не са свързани с пари.

Изображение

Вижте кои са и си отговорете честно „Толкова много ли ще ми струва, ако го направя за детето си?“

Пет безценни момента, които детето ви ще запомни завинаги:

1. Когато сте го накарали да се чувства в безопасност. Ние за децата си сме всичко. Закрила, опора и пристан. Наша цел е да им създадем чувство на сигурност – не само от външни опасности, но и когато те са сгрешили. Не трябва да ги заплашваме с изоставяне, когато са лоши, не трябва да им внушаваме, че не ги обичаме, ако не са отличници. Децата ни имат право на грешки и ние ги обичаме въпреки тях. Това ще ги накара да се чувстват в безопасност у дома си, ще ви се доверяват и заедно ще преодолявате трудностите в порастването.

2. Когато сте се обичали с баща им. Децата преживяват изключително дълбоко споровете на родителите си. Дори за нас, големите, това да е по-скоро начин за намаляване на напрежението, за малките не е така. Избягвайте да си повишавате тон и не се притеснявайте да изразявате любовта си пред децата си. Казвайте си, че се обичате, стойте прегърнати на дивана докато гледате телевизия, правете си мили жестове. Така децата ви ще са спокойни, че в дома им цари мир, спокойствие и сигурност.

3. Когато сте ги похвалили. Те живеят за нашето одобрение. Те растат и се формират като хора въз основа на това, което ние им казваме за тях самите. Ако наричаш едно дете „тъпак“, то ще се превърне в такъв. Ако хвалиш малките победи и положените усилия, ще отгледаш уверено в уменията си дете. Ние програмираме следващото поколение и сме длъжни да го направим устойчиво.

Изображение

4. Когато сте спазвали традициите. Децата обичат да знаят какво следва. Възрастните – също. Затова и ще помнят онези неща, които сте правили много пъти в семейството си и сте превърнали в традиция – ежегодното море или палачинките в събота, ходенето на кино само с татко и надписването на картички с мама. Създайте и поддържайте ваши си семейни традиции, за които децата ви ще си спомнят с умиление през целия си живот.

5. Когато сте им дали цялото си внимание. Вярно е, че всеки от нас има нужда от лично време. Вярно е и че домакинската работа няма да се свърши сама докато вие играете на пода на колички. Но е и вярно, че децата ни заслужават цялото ни внимание поне за 30 минути на ден. Отделете им това време, приберете телефона и се потопете в света им. За тях това ще е безценно преживяване, а и вие ще си починете от света на възрастните ;) И се забавлявайте, игрите са за това.

:922 :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Хайде бе, милички, елате и си кажете какво правите в неделя? Навън си е хладно и ветровито, едва ли сте по разходки насам-натам... :1044 Желая на всички хубав и усмихнат почивен ден, изпъстрен с радост и положителни емоции, да бъдете заобиколени от близките си и да се чувствате прекрасно като цяло! И... много ще се радвам поне още един човек да влезе и да пише във форума ни днес. :940 :940 Хайде! :222 Липсвате ми, ей :329
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Деси,тук отдавна е така....за жалост.Чери и Нелката драсват по някой ред,но Цони,Цвети,Ванчето....отдавна не са писали :1053 .Аз съм си все така тук,отварям си всеки ден форумчето,та да дърна поне и 1 написана дума.Но сега и ти си тук.

Аз днес не свърших нища особенно,чистих готвих,гладих,даже и ших :lol: .Сготвих една картофена манджичка с месце и много як кексо-сладкиш с ягоди.Случайно попаднах на рецептата, а лятото си бях замразила плодове и сега влязоха в действие :lol: .
Тия сиви облаци мнОу мЪ депресират :mrgreen: ,все си вика ей поглесни го от хубавата страта-вкъщи,топлинка,чайче и топъл сладкиш....ммммм помага докато си изям парчето :mrgreen: :lol: :D :954
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

:923 :922 :940 :922 :923
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Деси, хубаво е, че си тук. Просто е хубаво.

Може би тези дни ще опитам да намеря време да се включа малко повече. Засега просто исках да кажа, че се радвам, че си тук. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ellis_stoyanova написа:Деси,тук отдавна е така....за жалост.Чери и Нелката драсват по някой ред,но Цони,Цвети,Ванчето....отдавна не са писали :1053 .Аз съм си все така тук,отварям си всеки ден форумчето,та да дърна поне и 1 написана дума. Но сега и ти си тук. ...
Елисче, никакви депресарски настроения, моля! :940 :940 :940 С ЧеритаС съм се разбрала да пише при първата й отдала се възможност, Нели си я чета, теб също, а колкото до Цвети, Сиренце и Ванчето - аз просто знам, че отново ще се появят тук. Може би скоро? :423 :524

И друго, може да сме само няколко активно списващи, но форумът ни е жив и дишащ, и докато го има :1216 :1028 , аз ще се чувствам и ще бъда неразделна част от него. Мисля, че така е и с теб, и с другите. Всичко е наред :) :954
Нели написа:Деси, хубаво е, че си тук. Просто е хубаво. Може би тези дни ще опитам да намеря време да се включа малко повече. Засега просто исках да кажа, че се радвам, че си тук. :954
Много ми е хубаво, че съм тук. Просто е хубаво. Благодаря ти, миличка :329 Ще те чакам, когато имаш възможност и желание, да пишеш. Прегръщам те засега :922 :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сиренце, честита ви годишнина от сватбата със Сиренчо!!! Бъдете влюбени един в друг, сплотени и заедно, винаги гръб и опора един за друг, и винаги вперили погледи в една и съща посока!!! Желая ви щастие, споделеност, радост и любов!!! :923
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, Мецанки!
Ще се опитам да се включа тук за малко, макар да съм отново в някакви странни вихри от ангажименти.
Част от тези ангажименти сама си ги "измислям", защото от 28 септември отново започнах да уча италиански. Просто започна следващото ниво, В2, и аз не исках да го пропускам. Доста е трудно вече, защото нивото е високо и се очаква много неща да знаем и да съобразяваме, да използваме специфични граматически конструкции и т.н. Обаче колко много ми харесва! Това е някаква много сладка, истински желана трудност. Не зная дали изобщо някога досега съм учила език с такова желание и удоволствие. Всъщност, като се замисля, аз съм единственият човек в групата, който започна да учи италиански без никакъв житейски план за какво ще ми трябва този език. Всички останали учат езика, защото им трябва за нещо конкретно - професионално или училищно, а аз - просто защото искам. В един момент започнах почти суеверно да вярвам, че в някакъв момент в живота ми почти изневиделица ще изникне необходимост да зная италиански. Някак всичко това трябва да има някакъв смисъл, защото го усещам направо като необходимост, но не външна. Кой знае? :954

В момента съм си пуснала нещо сборно на Ерос Рамацоти и... докато пиша тук изведнъж осъзнах, че се залушвам в текстовете на песните и... ги разбирам.

Другите елементи от моята непрекъсната заетост са повече служебни. Всеки ден имам часове, макар и не много. Освен това имам и втори трудов договор в университета, там също има не малко работа. Има и значителни промени в работата, включително имаме и ново ръководство (ректор и т.н.), нови хора и нова организация на работата. Още не зная какво да мисля за новите хора, но честно казано засега почти всички промени ми харесват. Дано да не греша, но имам усещането, че новото ни ръководство има искреното желание да направи нещо добро за университета. Имаше уволнени хора, да. С част от тях всъщност беше много трудно да се работи, макар и не невъзможно. Има нови хора на почти всяка по-отговорна длъжност, но това почти без изключения са колеги, които са много диалогични, които са много добронамерени и свестни и аз се радвам на това, че са избрани и издигнати. Където има изключения, става дума по-скоро за колеги, които за мен са неясни, а не че са лоши. Просто не ги познавам достатъчно и затова нямам конкретно мнение, може с времето да установя, че и тези назначения са много удачни.

На този като цяло положителен служебен фон, от този месец заплатите ни са... намалени. Да, имаме по-малко студенти в сравнение с преди години и ще стават все по-малко. Не защото не успяваме да ги привлечем, не защото не поддържаме качество, а защото политиката на Министерство на образованието (т.е. на правителството) е, че трябва да имаме по-малко студенти. Намалиха ни с 30% държавната поръчка, а ние нямаме право и да приемаме платено обучение над определен лимит. Единственото, което можем да направим, е да привличаме чуждестранни студенти, но за всички немедицински специалности в България това не е никак лесно.
Намалението на заплатите разгневи и настрои срещу новото ръководство много колеги, както и внесе нотка обезверяване и омерзение на работа. Мен също не ме радва, защото намалението е осезаемо, и макар още да не съм получила октомврийската си заплата, зная, че ще е поне с 200 лв. Аз все пак съм сама, без втора заплата в семейството... Не зная дали може новото ръководство изобщо да бъде винено за нещо в случая, защото предишното такова направи някои доста щедри харчове, които ми се струват съвсем неоправдани. Всъщност предишното ръководство харчеше пари с размах в последните години. Сега обаче все пак заплатата ми е намалена със сумата на една сметка за тока в студен зимен месец, без да се очаква от мен по-малко работа в замяна.

На фона на това не зная дали новината, че Виолета се прибира от Виена, няма да е добра... по някакъв изкривен и странен начин. Да, Вили ще се прибере и няма да учи във Виена, поне не тази година. Вече има билет за връщане след една седмица. Иска ми се да разкажа за това по-подробно, но може би няма да е тази вечер.

Засега ще спра до тук, защото всъщност имам гости. Моята кръщелница, дъщерята на много близки приятели е у дома от вчера вечерта. Родителите ѝ са в командировка извън града, а тя много добре се разбира с Ани и двете искрено се харесват, затова поканих детето у дома. Не се налага много да ги наглеждам, децата са чудесни, но все пак ми се иска да им обърна малко внимание. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено