Цони, Джия помня, но Жана - не. Така е, помним повече имената, които имаме тук.
Вер, по този повод (с имената), аз всъщност съм... Недялка по документи. Нели е обаче МОЕТО си име, не само за форума и за фейсбук, ами истинското ми име, така, както го чувствам. Когато съм се родила родителите ми са решили да ме кръстят Нели, но се оказало, че имало цял "поменник" с разрешени и забранени имена. Нели не били разрешено, защото било "буржоазно" и западно. Родителите ми са ме записали Недялка, защото нямали голям избор, но винаги са ми казвали Нели. Научих, че официалното ми име е друго едва в детската градина, когато една учителка ме повика с чуждото за мен Недялка, карайки ми се. Така и не можах да възприема това име, всеки път усещането е, че някой ми се кара.
Чери (ето пак форумското име е водещо), много хубав подарък за класната се е получил. Браво!
Помня как при завършване на детската градина направеихме на всяка от учителките специално подвързан красиво албум с рисунка от всяко дете в групата, посветена на съответната учителка. Те плакаха, разлиствайки ги с разтреперани ръце, ние - също.
Колкото до Вили, тя не преживява раздялата, тя искаше да се разделим и разведем. Нейното страдание е друго - тя видя много лоши неща, които баща й успя да извърши и някъде в нея стои въпросът "И аз ли съм такава? Щом съм негова дъщеря, нима аз нося в себе си това?" Това е много дъбок въпрос за нейната самоидентфикация. Нещо като драмата, която преживяват децата, които са осиновени, разбирайки за това. Колкото и да е добро семейството, което ги е осиновило (а то по-често е такова), те изпадат поне отначало в лутане, питайки се "Кой съм аз?" Доколко ще им се отрази това и доколко след първоначалният стрес нещата ще се наместят, зависи от стабилността на родителите (истинските, т.е. тези, които реалн отглеждат детето, за мен те са истински) и на връзката им с детето. Но дори да е краткотрайно, проблем винаги има. Вътрепната драма на Вили е нещо подобно - тя знае кои са родителите й, но откри в нас черти, за които не беше подозирала. Сега в нея стои въпросът "Коя съм аз?" Тя вътрешно буквално отхвърля баща си и за съжаление така отрича и част от себе си, а това е голяма тежест. Ще се справим, но наистина иска време.
Днес се оказах участник в ПТП.

Една хлапачка на 24 години ме удари с висока скорост отзад, докато чаках на червен светофар. Бях спряла, но така се вряза в мен, че отхвръкнах напред и ударих колата пред мен. Колата е доста потрошена и отпред, и отзад. Минах на оглед при застрахователя на виновната шофьорка, но предстои втори оглед след като свалим броните, защото най-вероятно има щети и отдолу.
Много ме е яд, защото мацката обясни, че... не била виновна, защото само за 1-2 секунди погледнала встрани, за да се обяснява с шофьор на друга кола, който според нея й пресякъл пътя малко по-рано?!?!?

Т.е. тя е карала напред, а е гледала встрани!

И... за нея това е оправдание?!

Онемях....
Както и да е, колата е просто вещ, макар че тази точно вещ много си я харесвам, а и всеки ден ми върши работа. Поотесня ми финансово напоследък, така че нямаше нужда и сега от това, но... каквото - какова.