Здравейте прекрасни дами!
Не зная от колко време не съм писала, но зная, че всеки ден чета какво си пишете и преживявате.
Елисче, специални поздрави за теб и адмирации, вече сме две студентки във форума. Искам да ти споделя, както на всички тук, че студентстването отново ми вдъхна сили и кураж и ми напомни, че съм жива. За мен това е огромно израстване, защото доста години се лутах в търсене на себе си, на това какво ми липсва, чудех се какво не е наред в живота ми и най-накрая го открих. А това е, че покрай майчинството и родителството съм спряла да се развивам. Не виждах по-далеч от семейството и децата. Просто все едно, че не съществувах. Попаднах на точното място, в точното време, с точните хора. Преподавателите ми са уникални хора, с много опит, широко скроени хора. За мен е истинска чест, че точно те ми преподават. Един от тях (най-уважаваният от мен и от останалите ми колеги) близо 70 годишен Професор, военен, на всяка лекция ни казва, че трябва непрекъснато да се развиваме, за да се чувстваме удовлетворени и щастливи. Благодарение на него си отговорих на много въпроси, на които дълги години съм търсила отговорите чисто в житейски план. Беше ми трудно втория семестър, въпреки, че първия го завърших с отличен, през втория семестър отново останахме в къщи под карантина. Едното дете учеше в едната стая, другото дете учеше в другата стая и за мен не остана стая и свободен компютър да се готвя за всички изпити, но въпреки това се справих и ги взех всичките. Все пак не бях пропуснала нито една лекция по всички предмети, тъй като повечето ми бяха съботно неделни. Естествено имаше предмет, който никак не ми беше по вкуса - Икономически аспекти на сигурността, никога не съм харесвала икономиката може би, защото майка ми преди години настоя да уча икономика, за да стана счетоводител. И ето тук отново икономика. Преподавателката ни беше изключително готина, лекциите ни с нея бяха много интересни и интригуващи, но на изпита изкарах 2, но пък съм много горда със себе си, защото сама си изкарах двойката. Въпросите бяха като за 4 курс икономика

, нищо общо с дискусиите, които проведохме и с материала, който ни беше преподаден, но въпреки това минах с добър 4, тъй като беше отчетена писмената ми работа. Единственото нещо което ми липсваше и за което нямах никакво време, беше да си чета книжки, които аз си искам, а не например Конституцията. Така, че Елисче поздравления и адмирации. Това е нещо страхотно, с което си се захванала. Надявам се да ти е интересно това, което си записала и бъди сигурна, че колкото и да е трудно си заслужава.
Аз след карантината ни изпаднах в една такава доста неприятна ситуация, като ни приключи карантината бяха Великденските празници, след което пък личната ни лекарка беше в отпуск и когато вече след близо три седмици и половина я открих, отказа да ми даде болничен за карантинирането. Бях си направо за дисциплинарно уволнение, но добре че работодателят ми влезе в положението и минах само с предписанието от РЗИ, което оправда отсъствието ми за 10 дни от работа и ме оправда за това, че пускам отпуск за предходен приключил месец.
Деска на теб искам да кажа, че не спираш да ме вдъхновяваш. Благодаря ти, че си тук, радвам се, че те познавам, желая ти от цялото си сърце да бъдеш щастлива.
Черита, знаеш ли намирам много общо между мен и теб - привързаността към децата и не само... и към котките. Надявам се да имаме възможност да се видим, за до си побъбрим преди да заминеш. Знаеш ли много се радвам за вас. Радвам се за цялото ти прекрасно семейство и съм сигурна, че ще бъдете много щастливи извън България.
Нелка това с ДНК-то ме накара да се замисля, да си размърдам мозъчните клетки, уцели ме в десятката

. Както винаги добре подготвена, без много празни приказки, точно и на място. Ще го прочета още няколко пъти, за да съм сигурна, че съм го разбрала правилно

.
Нел, благодаря ти за прекрасните снимки, които правиш и публикуваш, защото те ме пренасят в друг свят и реалност. Наскоро четох, че най-лесният начин да сбъднеш мечтата си е като я визуализираш. Съвсем случайно попаднах преди месец на едно видео от Малдиви, никога преди това не съм се интересувала от Малдиви, или пък от други места извън България, защото не съм си и представяла, нито пък съм мечтала, че някога ще мога да отида. Гледах видеото в продължение на около 4 часа, аз се пренесох там. Не мога да ти опиша как се чувствах след това и как изглеждах. За първи път усетих силата на визуализацията. Сега знам, че ще отида някой път на Малдиви за един месец и нито ден по-малко.
Същото се случва и когато разглеждам снимките, които ти правиш и споделяш с нас. Това ми действа все едно и аз съм там. Усещането е уникално и се зареждам. Снимките ти ме правят някак щастлива.
Благодаря ти за книгата, за която сподели - Магията на подреждането. За мен тя дойде в точния момент, преобразяването в живота ми продължава с пълна сила, преобразих и дома си и себе си преобразих

и продължавам да го правя и чувството е изключително удовлетворяващо. Вече трета седмица въпреки, че ходя на работа продължавам да се отървавам от вещи и закостенели разбирания. Вече не съм толкова сантиментална, дишам много по-леко и имам надежда, че в скоро време всеки един член на моето семейство ще си има негово кътче, в което да се чувства удобно и приятно. Както казах Магията на подреждането се появи в живота ми благодарение на теб в най-подходящия момент за мен.
И така, писах вече един час и се усещам, че не съм ви споменала нищо за децата. Алексче беше за 10 дни в Румъния по европейска програма Еразъм, след което беше на подарена и от Министерството на образованието почивка в Банско. Тя е първа във випуска за поредна година. Не мога да не го споделя, много съм горда с нея. Много израстна и се надявам да има късмет в живота. Крисето пък се наслаждава на ваканцията, мързи го много милия, но пък си е прочел цялата задължителна литература. Добри са ми децата, радват ме и съм щастлива, че ги имам.
Момичета пожелавам ви щастливо лято. Благодаря ви, че ви има. Поздрави на всички от мен.