Пролет пукна, ние не

Свобода на словото
Заключено
Аватар
dexter
Философска система

Re: Пролет пукна, ние не

Мнение от dexter »

Ето какво ми попадна днес във фейсбука и искам да го споделя тук :954

1 април (четвъртък) точно в 7:16 часа до 12 април в 7:50 часа настъпва 2 ден от лунният месец. Символ - рогът на изобилието.

Това е ден, в който трябва изцяло да се погрижим за себе си и за собствените си потребности и физически и психически. Добре е да останем по-пасивни, да култивираме качества като дисциплина, търпение и малко смирение. Да натрупаме енергиен ресурс, който ще ни помогне да реализираме начинанията си през месеца. По-малко общуване на този ден и по-малко динамика ще ни помогне да съхраним това количество енергия, която ще ни е необходима за предстоящия лунен месец, макар и да ни се струва невероятно, но това е единствения ден през месеца, в който събираме и балансираме силите и енергията си така, че да ни "стигне" до края на месеца. Ако на този ден се раздаваме, може да се почувстваме удовлетворени, но лишаваме себе си от ценен енергиен ресурс, който не може да бъде заменен.

Сега е моментът да преценим от колко наистина се нуждаем и колко можем да дадем на другите, независимо дали емоция, физическа сила, духовна или материална подкрепа. Този преценка ще ни помогне да сложим здравословни граници на личното си пространство, без да се превръщаме в жертва или окупатор.Дори и на околните да им се струва или ни упрекват, че проявяваме егоизъм, не се подавайте на техният натиск, винаги има време и за другите, но този ден трябва да го посветим на себе си на уникалните си нужди.

Има моменти, в които е необходимо да погледнем в себе си и да открием от какво наистина се нуждаем и за малко да забравим за капризите и изискванията на хората около нас, било то близки или по-далечни. Тази енергия ще ни е нужна както да реализираме поставените цели, така и да преодолеем трудностите и препятствията. Много добре ще ни се отрази една пречистваща и лека диета, но не и гладуване, защото може да ни срине психически и емоционално. На този ден трябва само да натрупваме и приемаме без да отдаваме и да се щадим.
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа:1 април (четвъртък) точно в 7:16 часа до 12 април в 7:50 часа настъпва 2 ден от лунният месец..
:?:
Струва ми се, че има някаква грешка :)
Не може един ден, да е 12 дни ;)
Всеки ден, е отделен лунен ден :)
Ето днес, 11 Април е:

Втори лунен ден
Символ – паст – уста на звяр, захапваща уста, рог на изобилието.
Вторият лунен ден е добър за гладуване, установяване на правилна диета. Добре е през този ден да се започне цикъл от физически упражнения. През този ден не бива да се поддавате на гнева, трябва да избягвате конфликтите и изблиците на емоции. Денят скланя към проява на скъперничество, затова е необходимо всячески да развивате в себе си щедростта и не бива да съжалявате за това, от което се освобождавате.
В този ден може да се определи, какво е полезно и какво е вредно за вашия организъм. Трябва мислено да си спомните всички употребявани от вас хранителни продукти продукти. Ако сте почувствали към някаква храна отвращение, тя не е за вас. За вас е полезна онази храна, към която ви тегли. Същото се отнася и за хората – може изведнъж да почувствате, с кого трябва да общувате, а с кого не си струва.
В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на устата, зъбите, на небцето. Болестите на този ден не са продължителни и са без опасни последствия.

На който му е интересно може да погледне тук :)
Слънчев ден ви пожелавам :954
ellyto

Мнение от ellyto »

cchery написа:Мен другия вторник ме губите отвсякъде , че и срядата. Но пък понеделник и петък нямам ангажименти .
Аз предлагам да е понеделник. Аз в петък ще пътувам и няма да съм в Сф, а този път много ми се иска да се видим. Ако всички са навити, да нарочим понеделник за среща, какво ще кажете?
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ver написа:
dexter написа:1 април (четвъртък) точно в 7:16 часа до 12 април в 7:50 часа настъпва 2 ден от лунният месец..
:?:
Струва ми се, че има някаква грешка :)
Всеки ден, е отделен лунен ден :)
Ето днес, 11 Април е:

Втори лунен ден
Символ – паст – уста на звяр, захапваща уста, рог на изобилието.
Вторият лунен ден е добър за гладуване, установяване на правилна диета. Добре е през този ден да се започне цикъл от физически упражнения. През този ден не бива да се поддавате на гнева, трябва да избягвате конфликтите и изблиците на емоции. Денят скланя към проява на скъперничество, затова е необходимо всячески да развивате в себе си щедростта и не бива да съжалявате за това, от което се освобождавате.
В този ден може да се определи, какво е полезно и какво е вредно за вашия организъм. Трябва мислено да си спомните всички употребявани от вас хранителни продукти продукти. Ако сте почувствали към някаква храна отвращение, тя не е за вас. За вас е полезна онази храна, към която ви тегли. Същото се отнася и за хората – може изведнъж да почувствате, с кого трябва да общувате, а с кого не си струва.
В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на устата, зъбите, на небцето. Болестите на този ден не са продължителни и са без опасни последствия.

На който му е интересно може да погледне тук :)
Слънчев ден ви пожелавам :954
Верче, Декс е искала да напише именно за днешния 11-ти април, но погрешка е написала просто 1 април :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ver написа: Струва ми се, че има някаква грешка :)
Има грешка, разбира се - 11 април, а не 1 април :221 . Грешката е моя при копирането на текста :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ха-ха :1069 декс, нали и аз това написах току-що? Гонила си ме явно :plezya se :1216
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

МАРЧИ, да ти е жива, здрава и щастлива щерката МОНИКА :954 :1211 :329
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте и от мен!
Днес да ви се похваля,че изпихме сутрешното си кафе на терасата,като видях какво слънце ни е огряло,набързо извадих масичката и хоп...на тераската,беше супер,друго си е да те напече рано сутрин топлото слънце,беше страхотно :954 :954 :954 :954
После Боби тръгна за работа,а ние с децата по задачки,преди минути се прибираме и Ивето заспа като къпана :1209 сега ми остава да сготвя и ще съм още по-доволна.
Марчи,да ти е жива и здрава дъщеричката,много щастие,късмет и хубави моменти заедно ви пожелавам :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
danid
Философска система

Мнение от danid »

Аз понеделник по-скоро няма да успея, но ако се организирате кажете ще видим дали не мога да измисля нещо.

Снощи ме ухапа куче и днес го писах "дъждовен". Оставих и двете деца с мен, но имам извинения - малкото кашля, на голямото му сложиха ваксина. :221 Лошото е, че деня почти мина вече и не се забавлявахме както ми се искаше... Иначе времето е перфектно, дано се задържи, че много зле ми се отразява вече липсата на слънце.

Не съм ви се похвалила - най-накрая купихме жилище и даже вече го срутихме :221, тотално се обърках и един познат днес дойде да ни даде съвети как да го пригодим за живеене. Надявам се да не хабя много нерви, макар че с моя овен, дето първо руши, а после мисли няма да е леко, но пък от други хора по-лесно приема идеите ми :222. Чери ми е обещала една среща в нашия район, дай боже да мога да ви поканя на гости след 2-3... месеца.

Зори, нещо ми се губиш? Надявам се, да си добре :922

Честито на всички с поведи за почерпка. Да са ви живи и здрави рожденниците. И аз ще имам другата седмица и след като миналата година и двамата не посмяхме да празнуваме 40-годишнини тази смятам да си спретнем големи купони.

Хайде стига толкоз, че трябва да отговарям на шефа :328

Хубав и усмихнат ден на всички
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Ей, Дани, как не се похвали досега?! Да ви е честита новата придобивка! Много уют,много топлина да ти носи в душата и хиляди радостни мигове с любимите ти хора! Знам колко беше изстрадана тази покупка, но сигурна съм, че чакането си е заслужавало! :922 :922 :922
Да ти кажа честно, аз много по-лесно бих си купила апартамент, отколкото едни обувки например. Ей, на, вече 2 дена обикалям по магазините и нищо не ми харесва! Що за модел съм и аз не знам.
А за събарянето не му мисли- тъкмо имаш поле за изява :1062 Когато ние си купихме къщата, направихме като вас. И след около месец дойде стария собственик и се хвана за главата:" Мале, Жоро, ти какво направи с къщицата ми! Аз цял живот от хляба си съм делил да я построя, а ти сега за месец я събори!" :221 Но и ние тотално я преобразихме.

Какво стана с ухапването? Сериозно ли е? Мен също ме беше ухапало преди 3 години и болката беше кошмарна!

Марчи, да ти е жива и здрава Мони! Безгрижно детство и много весели игри й пожелавам!
:824 :1092 :824
danid
Философска система

Мнение от danid »

Зорита, добре съм, бих си тетанус, но ухапването не е много голямо. Пих Арника и Ледум снощи и сутринта и не очаквам усложнения. Но шока беше голям. Аз никога не съм се страхувала от кучета, даже се чудех на хората, които се страхуват от тях, но сега не знам дали пак ще мина покрай легнало куче. Иначе беше тъмно и един идиот си изфорсира колата и това изплаши кучето, може би се опита да се защити и аз не бях на най-доброто място... Иначе ухапването е високо горе на крака на педя и половина над коляното. Хубавото е, че се отървах само с това, защото имаше още 2 кучета, а наоколо нямаше кой да ми помогне. Беше след 9 часа вечерта. Какво да се прави, така ми било писано.

Благодаря за пожеланията. Наистина много се бяхме уморили от търсене вече, но новото жилище е през 1 блок от старото, на същия етаж и почти няма да ни промени ежедневието. А и като знам какъв бързак е Цецо, мисля че до 2 месеца ще е готов :221, така че ще му простя за нервичките, които знам, че ще ми изпили в следващите месеци.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено