Моите желания, цели и обещания

Публикувай отговор
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Ванчето »

Привет!
Знам, че е вторник, а отчета трябваше да бъде даден в понеделник, но ще помоля да ме извините за закъснението! Така се случи този път, че нямах възможност по-рано да пиша.
За изминалата седмица , благодарение на миналия вече детокс мога да се похваля с още 2 свалени килограма. От общо 7, които исках да сваля, вече имам 4 свалени! Сега идва по-трудната част, да ги задържа... Пожелавам си да успея! Иначе детокса го приключих успешно, захранването мина без никакви издънки, но както вече писах в другата темичка, мисля за следващия месец да избера друг вариант за детоксикация.
Ами в общи линий това е. Искаше ми се да съм по-изчерпателна, но времето ме притиска. Ще бъде следващият път. Продължавам със всички останали неща от програмата . Малко изостанах със спортуването последните дни, малко отпаднала се чувствах, а и задачките ми бяха повече. Предстой да се навакса!
Това е от мен, малко , но от сърце!
Лека вечер!
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте, момичета!
Бях обещала да кача снимка с подаръка от мъжа ми. Малко закъснях, но ето я все пак! Понеже нямам възможност да ходя на спортувам, вече си имам уред вкъщи! Доста неща могат да се правят на него, но на мен най-важно ми е , че мога да правя коремни преси, без чужда помощ. Но честно да ви призная, доста е трудно... Но малко по малко увеличавам с по 1-2 и напредвам, по-добре е от нищо! Също така тичам и скачам на въже. Няколко дни не се чувствах много добре, бях много отпаднала, уморена, постоянно ми се спеше. Не знам на какво се дължи това, обикновенно след детокс съм презаредена с енергия, но този път така се получи. През тези няколко дни поизостанах със спорта, но вече съм ок и продължавам!
Това е от мен! Приятна вечер!

vgfc.JPG
(76.82 KiB) Свалено 785 пъти
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет!
Май ми става навик вече да закъснявам с отчетите... :oops: :oops: :oops: ! Отново е вторник, вярно , първите минутки на вторника, но все пак... Цял ден се каня и все ми излиза нещо "спешно" за вършене!
Но както и да е, време е да споделя за резултатите от изминалата седмица, а те може да бъдат обобщени така: от 2-та свалени килограма след детокса успях да задържа само 1. Е, и някакви грамове, но те са вариращи и предпочитам да не ги броя. Но все пак много се радвам на 1-то килце, което е по-малко в сравнение с преди детокса. Тъй че, от 7 кг за сваляне имам 3 свалени. Бавно, но славно се движа в желаната от мен посока. Но се чувствам по-различно от преди, имам в предвид от предишния месец. Явно излязох от "зоната си на комфорт" (както беше писал някой в другата темичка). Уморявам се лесно, по-често се чувствам отпаднала, ужасно много ми се спи. Преди се радвах, че съня ми се нормализира и спя дълбоко , но сега... При положение, че през изминалата седмица си позволявах да си поспивам сутрин с малкия до 9,30 - 10,00 ч, пак по цял ден ми се спи. Чудя се да не би да ме е налегнала пролетната умора, но ми се струва още рано за нея. Мисля да започна всяка вечер да пия магнезий, пък да видим какъв ще е ефекта.
Друго странно нещо, което ми се случи: миналият месец пропуснах да си взема хомеопатията, която препоръчва д-р Михайлов при борба с целулита. Но този , с помощта на напомняния, все пак я приех, по-точно за сега само единия препарат - Foliculinum 9 CH, който се приема на 8-ми и 13-ти ден от началото на МЦ. Направи ми впечатление, че и двата дни, в които взех препарата се появи едно зацапване, не мога да кажа кръвотечение, но все пак нещо такова. Странно ми е, не ми се беше случвало до сега. Ако някоя от вас е имала подобно "преживяване" , моля да сподели.
Спазих си и плодово/оризовия ден. Много ми помагат на мен тези разтоварващи дни! И са ми много лесни за спазване.
Продължавам с минутките спорт всеки ден. Дори вкарах и няколко нови упражнения. Правим ги заедно със сина ми, той много се забавлява и ме майтапи, че много спортувам! :221
Малко изостанах с масажите с хвойново масло, но както ме е налегнала тази умора, вечер след душа ми се иска да се пъхам веднага в леглото и хич не ми е до масажиране... Дано тази седмица се справя по-добре!
Толкова от мен за сега!
Желая хубав, слънчев и много успешен ден на всички! :954
:1078 :1075 :1078
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни, прочетох те внимателно. По отношение на това, че се чувстваш отпаднала, уморена, нежизнена и ти се спи..... сега сигурно ще ми се смееш, но това ми напомня за начало на бременност :1062 . Не твърдя такова нещо за теб де! Друга причина, която се сещам е времето - големите температурни разлики през деня и нощта, ненавременното стопляне до степен да ходим облечени с по 1 блузка денем, преди още да сме се аклиматизирали, също са причина за такова състояние. Аз не забелязвам някаква особена разлика по себе си, т.к. на мен перманентно ми се спи - още от 16-и септември, когато почна учебната година :221 . А може просто да ти е такъв периодът! Не мисля, че трябва постоянно да сме във върхова фаза на енергичност, жизненост и неуморяемост - според мен така просто бихме се изтощили. Така че - не се притеснявай, отхвърли лошите мисли и ми се струва, че само след 7-8 дни нещата няма да са така както ги описваш.

Що се отнася до зацапването - аз не съм приемала хомеопатията, за която пишеш. Но подобно зацапване - с керемиден до кафяв цвят, съчетано с оскъдни жилави секрети (също зацапани) ме изпрати при АГ-то миналия октомври. Оказа се следното: по време на овулация - това е периода по средата на 2 МЦ - от шийката на матката се отделя т.нар. цервикален секрет, който често е оцветен. Причината е хормонална и е нормален физиологичен процес. Разбира се, аз дотогава не бях забелязвала такова нещо, но т.к. вече не съм на 20 години и тялото ми се изменя все повече с възрастта, тези неща ще се случват. Мисля си, че при теб хомеопатията, която очевидно влияе на хормоналния баланс, е предизвикала това "течение".

Браво за задържаните килограми. 3 от 7 са си почти наполовина свършена работа. :326 Ако обаче се окаже, че хомеопатията ти влияе хормонално, е възможно да почнеш да задържаш вода или пък килограми. А може да стане точно обратното - всеки организъм е различен. Наблюдавай се и ако спре процеса на отслабване, можеш да промениш нещо в схемата.

Честит ти уред! :954 На него можеш да сътвориш наистина "чудеса" особено с коремната преса. Така че ти пожелавам приятни и ползотворни тренировки! Продължаваш ли да бягаш?! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравей, Чери! Благодаря ти за отделените минутки!
Относно симптомите, които наподобяват бременност - съгласна съм, наистина може лесно да си го помисли човек при всичко изброено от мен... :lol: Но не е това причината. За времето и аз си помислих, че може да го "обвиня", но май и това не е . Май не е ставало на въпрос до сега, но аз живея в Испания. И сега ако накой си помисли: "Оооо, слънчева и топла Испания..." (както обича да казва един от водещите на времето по една от телевизиите) то ще побързам да поясня, че не е точно така. Да, Испания по принцип е южна и тола страна, но ние живеем в планински район на голяма надморска височина и тук зимата си е зима отвсякъде. Има си и сняг и минусови темперетури. Дори и днес преди обяд валя. Добре, че спря бързо, че както валеше, едни големи парцали, можеше и да понатрупа... Мисълта ми беше, (отплеснах се малко...), че при нас не е имало затопляне като в България. Дано си права, Чери, и след някой и друг ден да започна да се чувствам както преди!
Това за течението по време на овулация го знам, но не ми се беше случвало до сега... И аз мисля, че причината е хомеопатичният препарат. Ще видя дали ще се случи нещо подобно по време на приема на другия препарат, който предстои да вземам от 28.02. до 4.03.
cchery написа:
Честит ти уред! :954 На него можеш да сътвориш наистина "чудеса" особено с коремната преса. Така че ти пожелавам приятни и ползотворни тренировки! Продължаваш ли да бягаш?! :954
Благодаря ти! Наистина е много удобен за коремните, много му се радвам, понеже аз колкото и слаба да съм била в моя живот, корем винаги съм имала... :cry: Надявам се с негова помощ да намаля малко размера на шкембенцето... Но да си призная, коремните се правят доста трудно на него, понеже е леко под наклон и това допълнително натоварва. Но лека полека напредвам. Продължавам и да тичам, да, дори мога да се похваля, че вече съм на 4 мин!!! Това сравнено с първоначалните 90 секунди , за мен си е доста добро постижение! Но се надявам да продължа да увеличавам минутките! Като те чета теб, че тичаш по 4 км и много се надъхвам, не мисля да се отказвам!
Също така, като четох в твоята темичка отчета ти за килограми и обиколки, много съжалих, че не съм се сетила по-рано да си мерна и аз обиколките... Щеше да ми е допълнителна мотивация, но какво да се прави, минало е вече... Може да го направя сега, все пак нали имам още какво да "ремонтирам" в себе си...!
Успешен ден и слънчево настроение! :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни, интересни неща си ни написала за мястото, където живееш. Замислих се пък дали тази отпадналост не се дължи на продължителната зима, все пак. Организмите ни по принцип към края на февруари вече са изтощени - говоря тук за българската ни реалност. Не знам колко разнообразно имаш възможност да се храниш в Испания - не знам какви са им сезонните плодове и зеленчуци и в частност това, което има при вас. Може би можеш да си помогнеш с прием на рибено масло за известно време - освен всичко друго, засилва и имунитета.

Хомеопатията, ако правилно е назначена, предизвиква доста бърз и видим ефект. Аз лично повече няма да приемам Калкарея карбоника 9СН - тя е за засилване на метаболизма. Преди 3 години я вземах ииии ми предизвика акне :) , което ми говореше само едно - че монопрепаратът си действа и още как. Но аз пъпки не ща - искам отслабване. :1062

И още нещо - смятам, че с бягането се справяш повече от добре! Вдигна доста бързо времето за тичане, а при голяма надморска височина това е превизвикателство!!! Внимавай с натоварването на сърцето - всичко трябва да е плавно! Браво!!!
Бъни написа:Като те чета теб, че тичаш по 4 км и много се надъхвам, не мисля да се отказвам!
Аз вече съм на 5 км и също като теб се уча!!! Досега тичах както си знам. Напоследък потърсих и малко специализирано инфо. Добавям на 2-3 седмици по нещо. Тепърва всичко ми предстои! И се радвам, че имам с кого да споделям! :)

Обиколките - да, измери си ги! Това наистина е доста добър ориентир!!! И не се отчайвай... винаги има трудности!!! Ако ги нямаше настоящите, щяхме нещо друго да нарочим вместо тях! :) Бързо да се оправяте всички вкъщи! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

Бъни, обиколките са по-точния показател, че отслабваш. Моята фитнесинструкторка Руми казва " изхвърли кантара и вземи метъра" :1028 Защото теглото много зависи от задържането на течности и още куп други фактори. Осен това никой освен теб не знае колко тежиш, но всички виждат промяната в сантиметрите. Например при мен - от края на ноември миналата година, когато започнах програмата на Руми съм свалила само 4 кг, но затова пък изгубих 7 см обиколка на талията , което си се вижда. Вероятно щаха да са повече,ако не бяха тези толкова много зимни празници, но това е друга тема. :D

А още по-мотивиращо действа ако имаш снимка, с която да сравняваш след време.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Ехххх, Черитка... :940
Понякога имам чувстото, че ме познаваш много добре... Така ми пишеш, все едно знаеш всичките ми проблеми и засягаш точните теми...! Не ми се случва често някой да ме "усети" толкова силно и толкова истински! Не знам какво друго да напиша, освен едно голямо Благодаря! :1122 :1122 :1122

По отношение на моята умора мога да се похваля с положително развитие на нещата! След хремата която изкарах покрай децата и мъжът ми, вече се чувствам много по-добре! Да чукам да дърво... хи хи хи... С бавни стъпки положението се нормализира.
За храненето какво да кажа, тук почти през цялата година има всичко по магазините. Направо можеш да забравиш кой сезон е и какви са сезонните плодове и зеленчуци! Друг е въпроса, че вкуса ... как да кажа... малко "куца"... Кой знае с какви гадости, химикали и всякакви отрови са пълни, но това е друг въпрос... Много жалко, че вече всичко е ГМО! Но какво да се прави, трябва да се храним все пак... Мъжът ми не е много по "експериментите", както ги нарича той, но аз се старая да си разнообразявам доста менюто. Имам възможност да хапвам всичко.
Рибеното масло е много добра идея, само трябва тези дни да се разтърся да видя какво мога да открия тук. При успех ще се "похваля" :1062
За бягането какво да кажа, на теб може да ти се струва, че бързо съм вдигнала времето, а на мен пък ми се струва , че дори изоставам... Но щом опитен човек като теб ми го казва, ще ти се доверя! 3 дни не съм тичала. С тази хрема и болки в гърлото реших да си дам почивка малко, поне докато се почуствам по-добре.А и не ми се рискуваше нещата да се влошът с ледения вятър навън... Днес вече съм добре, така че след малко отивам да се разпиша...
tita написа:Бъни, обиколките са по-точния показател, че отслабваш. Моята фитнесинструкторка Руми казва " изхвърли кантара и вземи метъра" ...А още по-мотивиращо действа ако имаш снимка, с която да сравняваш след време.
Да, със сигурност ще си измеря и обиколките! Не знам за старите снимки, не съм пробвала до сега, но имам едни дънки, който си купих точно преди да разбера, че съм бременна с второто ми дете. Тогава бях 59 кг. Много голямо желание имам отново да вляза в тях! Те също ще са ми доста добър ориентир, че нещата се получават така както искам! А дано! :1216
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте!
Хайде да се отчитаме...
Към днешна дата килограмите са 64,200. Добрата новина е , че си задържам сваления килограм от последния детокс.
Новото което ще добавя са обиколките.
Талия - 90 см
Ханш - 100 см
Л. б. - 57 см
Д.б. - 58 см
Жалко, че не се сетих да ги измеря преди да започна, щеше да е интересно да проследя промяната (ако има такава, но вече няма как да разбера...) в сантиметрите.
С програмата се справям горе-долу. Покрай хремите на всички челнове от семейството ми се случваше да пропускам от време на време по нещо... Честно казано, май не бях много стриктна и изпълнителна през изминалата седмица... :oops: :oops: :oops:
Ами това е, има още върху какво да се работи. Продължавам....
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

:421
Трябва да се отчитам, но честно казано, не знам какво точно да отчета...
Нещо втора седмица май не ми вървят нещата както трябва! Дали заради празника или по-скоро заради ПМС , който ме гони с бясна скорост през изминалите дни, но тази седмица никакъв резултат не съм постигнала! Дори мога да кажа, че с големи усилия успявам да задържа постигнатото до момента. Преди явно не съм обръщала внимание и винаги съм си мислила, че при мен такова нещо като ПМС няма. Е да, ама ИМА! Такъв глад за тестено и сладко ме е налегнал, че в повечето случай не успявам да се контролирам! И след това съм бясна на себе си! Но стореното - сторено! Утре т.е. вече днес ще направя един извънреден ПОД в отчаян опит да задържа сваленото от предишните детокси и да стартирам този с по-оптимистичен резултат!
Силно се надявам, че следващата седмица ще имам по-добри и по-радващи ме новини, които да споделя...!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Момичета,
мислех да си напиша отчета преди да си легна, но честно казано в момента най-голямата ми мечта е колкото се може по-бързо да се мушна под завивките и да гушна възглавницата... Много съм изморена, едва си държа очите отворени... Моля да ме извините! Утре ще обобщя всичко подробно... :)
Въпреки, че в този час няма други във форума освен мен, аз все пак да пожелая ЛЕКА НОЩ! :)
Публикувай отговор