Отчитам много вода, изпити билкови чайове без подсладители, кафе също пих и 7 изядени ябълки, без корите, беля си ги. Ансолът не ми е подействал все още, но аз винаги досега съм била така. Сигурно утре или вдругиден вече ще ми прокара. Успех на всички! Много ме успокоявате и мотивирате, като ви чета. Като знам, че не съм сама в глада, и ми става по-леко и на душата, и на тялото, хи-хи-хи. Относно зеленчуците, ако помня правилно!, мисля, че Чери понякога включваше неовкусени пресни салати, например от домати и краставици. Дано не бъркам с тази информация, да бъда поправена, моля, ако е така. Въпросът е да се следва максимално точно един от трите начини на детокс по д-р Михайлов. Аз лично много се затруднявам с абсолютната режимност, затова минах на някакъв по-облекчен за мен вариант, а именно цели плодове, по възможност сезонни. Например юни - черешов детокс, юли и август - динен, декември и януари - цитрусов... Сега карам на ябълки, защото ги обичам, а и имам вкъщи много, не ми се налага да купувам специално плодове за детокса. Това, което знам, е, че английската сол трябва да се пие сутрин на гладно задължително, също така да се приема доволно количество вода, и ако може - без никакви прегрешения освен разредения прясно изцеден цитрусов сок. Аз понеже понякога наистина не мога да устискам, дори ми става лошо от глад, почва да ми се вие свят и ме е страх от припадъци, ми се е случвало да хапвам сурови ядки около 50 грама, особено вечер, като ми пригладнее зверски или ме заболи много глава. Малко ме е яд след това за направеното прегрешение, но пък ми минава дискомфорта... Някак смятам, че всяка трябва предимно да слуша собственото си тяло, вътрешен глас, интуиция, воля, темпераментови особености. Не сме правени всички по един и същ калъп. Някои от нас успяват от раз, други - не. Важното е, че полагаме усилия и сме твърдо решени да направим нещо добро за здравето си и нещо хубаво за външния си вид, кожата, косата си. А когато блестиш отвътре, блесваш и отвън!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
И моя ден почти отмина, Пих много водица, билкови чайчета, две кафенца, гореща вода с лимон. Изядох една ябълка като ми премаля и преди малко 3 резенчета пъпеш. Радвам се че се справих до тук и като първи ден винаги ми е най-тежко. Малкия спинка вече. Едвам чакам големия да си легне та и аз да прегърна възглавницата , защото ми е много уморено, а когато ми е уморено ме избива на глад. Днес нито глава ме боля, но и в тоалетната още не съм се застоявала. Само на бързичко в последствие на течностите. Радвам се на всички които успяха днес и ви желая спокойна нощ и до утре!!!
Гладна съъъъъм
Боли ме главатааааа
Лягам сииии (за да не съгреша с някаква храна, утре продължавам само напред!) Лека нощ на всички. Успешен детокс. Добро настроение, никакви болки и болежки, и много свалени см и кг пожелавам.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Отчитам един много успешен първи ден.
Освен това - никакви неразположения. Сега ми е мъничко студено, но това е нищо като се има предвид, че отдавна не съм детоксикирала. Пих един топъл чай, но най-добре е да се паркирам в леглото.
Хубави сънища и спокойна нощ!
Добър ден ! Не съм пила англ. сол . Пих кафе и мисля днес да опитам да съм на чай и фреш . Пих снощи разхлабващ чай . Утре ще правя детокса . Моята мотивация също я няма . Нещо напоследък само се вайкам и не мога да събера сили да започна режим . Та дано мине добре днес и утре . и без това имам да се боря с вагинални гъби . Успех !
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Чак не вярвам, но съм тук, двудневен детокс. Трудно се хващам на хорото, но съм много стриктна и не търпя прегрешения. Като ще е гарга - да е рошава!
Вчера реших да прибягна до промоциите на развъдилите се навсякъде Fresh Bar. Много ми е неприятна процедурата по купуване, цедене и т.н. масрафи. Купих си 2л сок, заредих се с чайчета, вода в количества.
Сутринта изпих ансола в 5ч, барем свърша големите работи вкъщи, но.....НЕ! Чак сега - в 9.30ч. Нормално ли е, аз ли съм дефектна, какво ли. Предишни детокси ме е прокарвало до 45 мин. Помогнах си с 2 чаши топла вода и чаша сок от ябълки.
Доколкото разбрах /за мен необяснимо/ мога да похапна плодове в несочест вид, та съм си взела 1 круша и 1 ябълка, 200 гр. ягоди. Това ще ми е "храната", освен соковете.
Пийнах и кафенце с мед, така за лукс. Дано не ме зацепи главата, защото тогава основното ми меню са шеха хапове, които не действат особено.
Довечера съм на танци, дано не плета краката.
Чувствам се супер за сега, пожелавам го и на вас! Влизайте по-често, че ми давате кураж!
Пожелавам хубав, слънчев и лек детоксов ден, момичета!
Добро утро на всички!
Браво момичета, засега виждам прегрешили няма.
Петунийке здравей в нашите редички. Хубаво си се настроила. Не се притеснявай че не си ходила веднага в тоалетна. Някои хора ги хваща чак на 2рия или 3тия ден. Незнам за танците. Да не тичаш до тоалетната постоянно?! Аз имам тази сутрин кардио тренировка и няма да ходя, преди малко си изпих солта. Вместо това ще изляза на разходка с кучето. Дано не се налага да се крия по храстите в гората.
Днес ще гледам да си цедя сокчета, повечко чайчета исега ще изпия едно кафенце.
Ок, приключвам за сега да стягам децата за училище. Весел и успешен ден.
Здравейте и от мене! Почти твърдо бях решила да направя този детокс. Е, вчера, естествено , се запънах. Не знам защо. И не си пих ансола. Карах целия ден на пресни сокове и вечерта хапнах 1 зелена салата с 3 вида сирена. Да, не е детокс, но пък е огромно разтоварване за моя начин на хранене. Днес също не съм си изпила ансола, но вече имам 1 литър сок. Т.е. детокс не правя - като цяло ще разтоварвам с леки храни тези 3 дена. И стискайте палци да се навия най-сетне да си направя пустото му зелено смути - голяма съм кандърма на моменти - като че ли ми се налага баница да редя, а то е просто да сложа банан, киви или ягода и някакъв зеленолистен зеленчук и да ги смеля.....
Както и да е! Сега по същество:
ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ПРЕСНИТЕ СОКОВЕ
Не знам кой беше писал (не ми се връща назад в темата), че прясно изцедените сокове са много скъпи. Факт! Но аз най-редовно вече си купувам такива сокове от магазини ПроМаркет - при тях 1 литър сок от портокал е 2,79!!!! лв :!: Вземам си 2 бутилки и за 5,60 лв на ден съм си оправила дажбата за детокса. Така че - просто търсете къде има добри цени. Да, в промаркет не ти цедят сока пред очите, но досега не съм случвала лош или вкиснал такъв.
ЗАЩО МОЖЕ ДА СЕ ПОХАПВА ПЛОД, А ЗЕЛЕНЧУК - НЕ?
Оригинално по време на детокс нищо не се похапва. Пият се прясно изцедени сокове от цитурси, разредени с вода, чайове, гореща вода и просто вода. Разбира се, понеже доста хора се затрудняват от това, док навремето публикува и олекотена версия на детокса - с цели плодове. А и на практика тази схема е много добра, когато в България излязат местните пресни плодове - череши, ягоди, праскови, кайсии, малини, дини, пъпеши. Защото какво по-хубаво от това да прочистиш организма си с толкова много витамини, минерали и ензими, дошли директно от храната, а не от блистера с хранителни добавки?!
Също така (от съжаление донякъде ) док разреши на тези, които много прегладняват, да хапват вечер лека салатка - малко количество, подправено единствено с лимонов сок!!! Това "подобрение" беше въведено най-вече с цел да не се опропастява резултата от цял ден "гладуване"!!!!
Още нещо - като говорим за зеленчуци - има "зеленчуци" и "зеленчуци" :lol: . Картофът е зеленчук. Бобът.... там някъде. Марулята, лука, чесъна - тоже. Домат, краставица, зеле и т.н. Но каква е идеята на детокса?! Най-вече: стомахът да не мели храна!!! И то храна, която го натоварва. И точно в плодовете, сочните и цитрусовите, има това съвпадение. Не натоварват храносмилателния тракт с отделянето на киселини, ензими и сокове, необходими за преработка. А полезните вещества само с елементарна химична реакция стигат до клетките в тялото ни. Отделно от това - плодовете са доста по-сладки от зеленчуците, а това директно дава енергията за тялото!!!! Защото нашето тяло има нужда от енергия да функционира! Най-бързо освобожданваната енергия е от плодовете и тяхната плодова захар.
Така че вече е въпрос на избор дали ще правиш истински детокс или.... ти е трудно и търсиш как да оправдаеш за себе си нещо непозволено . Не ме разбирайте погрешно - не искам да соча или обиждам никого - аз самата така се опитах преди години да "прекарам" идеята за хапването на сурови ядки при прегладняване. И като попитах док дали мога да го правя - той ми отговори, че ако ще я карам така, да си вземам 1 бутилка бира и чируз и да си правя моя си детокс.
СУХОТО ГЛАДУВАНЕ НА КАЛИА
Това е вариант на лечебното гладолечение. Или пък си е най-истинското гладолечение - въпрос на разбиране. Според авторите му и последователите, които го защитават, не само че НЕ Е вредно за здравето, ами го подобрява в най-голяма степен.
ХОМЕОПАТИЯ и КАФЕ ПО ВРЕМЕ НА ДЕТОКС
Не пречи! Може да се приема. Кафето е антидот при това. Но да не се прекалява.
Petunija написа:Като чета форума ми възникват въпроси и въпросчета. Например - как в ден на захранване ядете салата от зеле - толкова трудносмилаемо, целулозно и нитратно нещо.
Петуния, преработката на целулозата не затруднява стомаха. Напротив - тя даже не се и пработва! С което засилва моториката на червата, т.к. те се стремят да я изведат извън организма. По този начин тя действа наистина като "метла" и ако има все още нещо останало непреработено или затлачено из червата, то се извежда. Да не говорим, че засища с много малко. Сега от нитратите никой не е избягал... Но специално пазаруването в Кауфланд е.... не знам - това си е лично решение на всеки, аз бих предпочела нищо да не взема оттам.
Не знам откъде си, но в София вече има минимум 4 варианта да си купуваш по-чиста храна. Това са т.нар. хранителни кооперативи. Тяхната основна цел е да свързват директно потребители с производители. Един такъв кооператив е - за съжаление да станеш член на хранкоопа все още е трудно. Друг вариант е . Трети вариант (който ползвам аз да си купувам мляко, млечни и яйца, а и био-зеленчук от Гимел) - . Също така един производител близо от Нови Хан (сертифициран за био-производство) носи директно зеленчуци до вратата на дома ви - .
Ползвала съм услугите и на 4-е примера, които дадох по-горе. С изключение на СОФИНА, мисля че всички други работят и извън София. Що се отнася до цената - да, има разлика в това да дадеш 1 лв за био-салатка и 20 ст в Кауфланд. Но както виждаме от твоя постинг, има разлика и при консумацията!!! И това после не излиза по-евтино. Петуния, ще бъда щастлива ако успееш да се оттървеш от веригите големи хипермаркети и откриеш нещо друго!
Petunija написа:Вчера ядох зелена салата - еййй, казвам ви едва не измряхме с мъжа ми - стращно подуване, болки и /той/ - разстройство. Салатката изглеждаше крехка, но беше ужасно горчива.
От една приятелка знам следната "хитринка" - салатата се накисва за около половин час във вода, в която е разтворена чаена лъжичка сода и супена лъжичка оцет - те имат свойството да извличат пестицидите и нитратите от зеленолистните.
АЙДЕЕЕЕЕЕ, ИМА ЛИ ДЕТОКСВАЩИ ДНЕС?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Днес продължавам, засега успешно и без неразположения. На мен също ансола нещо не ми действа много активно. Преди висях в тоалетната и трите дни, а сега мн.рядко. От друга страна е добре, че е така защото из парка няма къде да залягам по храстите. Ансола ми този път е в розова опаковка, не в синята, която обичайно купувам, но това имаха в аптеката.