Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро!Стрхотно раздвижване на темичката :954 Нелка,успех утре,каквото и да ти предстои,ти желая да постигнеш максимума!Верче,благодаря за съветите,от вчера започнах да давам Шс 6,дано има ефект.Дани,и аз като теб често усещам как натоварвам мъжа ми с излишни нерви.Едва ли и ти го искаш,но човек минава през много неща.Добре,че са ни търпеливи,че иначе да са ни натирили досега.Дано скоро намериш нужното спокойствие!
Друго си е човек да ви поздрави за добро утро :1216 Успешен ден на всички!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Декс,"виждам те",добро утро и на теб! :954
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Ver

Мнение от Ver »

Елис,
по принцип шуслеровите соли са по-слаби от моно препаратите.
За това аз давам моно препаратите когато проблема е по-сериозен, а солите след това за профилактика. :524
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ехааааааа, момичета............ кво готино станало тук. И Нелката, и Дани, и Линди........ и Зори..... все едно сме се върнали от изгнание :1062 :1062 . Линди, надявам се всичко с теб вече да е наред и да забравиш бързо за операцията... и да не ти се случва никога повече. :923

Момичета, не знам дали обърнахте внимание, но днес времето се опитва някакси да се извини за преспите, с които ни затисна събота - от ранна сутрин се усещаше, че въздухът е стоплен, а сега направо си бях и по без яке навън. Някой ми каза, че идната седмица сме щели да имаме Т от по 13-15 градуса, което е...... ами готино си е... още малко отсрочка от дебелия сняг, а и.. на 10-и ноември Коската все пак има РД, та предпочитам хубаво време. :1216 :1216

Елисче, пожелавам ти всичко вече да се нареди с работата на Боби. Да, ти ще си сама пак.... но не знам дали при вас има друг начин.... :1044 Аз съм много доволна от Шуслерова сол 6 - и на Коко, и на Бела помага..... особено ако преди това Меркуриусът не се е справил. Но е индивидуално. Аз прибягвам и до една друга схема - Пулсатила 30 СН и Сулфур Йодатум 9 СН - по 10 разтворени във водата за деня - това е схема за остатъчна кашлица и сополи.

Нелка, успех утре! Какво стана с твоя вирус - оправи ли се вече?!
danid написа:При нас няма промени, децата ме влудяват, аз влудявам Цецо, само той горкия трябва да търпи всички.
И ние я играем тази игра... само дето не ми се налага да влудявам Момчил - той като ме види на тополата и знае, че нещата са се сговнясали.... Не знам дали ви разказах, но преди 3 седмици се хванах най-сетне и написах по 1 списък на Коко и на Бела с техните задължения - става въпрос за ежедневните като това да си разтребят раницата от у-ще или пък дрехите от прането. Целта на списъка първоначално беше една: да си заслужат телефоните, които искат (пояснявам - телефони с пръстчета както казва Бела :1069 ). Дадох им срок от 3 седмици да станат стриктни по списъците - ако е така, на 1-и ноември ще имат нови телефони. В противен случай - всяка издънка се наказва с 1 ден удължаване на срока за получаване на телефон. Случи се така, че Бела не се впечатли дори и от това :955 - тя си е такава по принцип - за нея най-важното си е самата тя и нейния комфорт. :1069 Та... нейният списък беше много бързо скъсан и написан отново с допълнения, но този път тя имаше на разположение 4 дена, през които да бъде стриктна с всичко и чак след тях щеше да почне новото "летоброене" за телефон :221 :221 ... Ами.. взе че се справи, все пак през тези 4 дена. После пак имаше спадове, след което пък отново влизаше в релси..... В крайна сметка нейната нова крайна дата за получаване на нов телефон е 18-и ноември.... както е видно цели 3 седмици по-късно от първоначално очакваното. Коки пък засега е на 6-и ноември.

Дотук всичко ок с тези списъци - не съм първата, която прилага нещо такова...... Но кое е по-интересното?! Установих с огромна доза изненада, че въпреки, че задълженията, които съм им написала там, са абсолютно тривиални ииииии повтаряни ката ден, децата буквално забравят, изключват за тях.... Честно. Виждам ги с очите си как четат списъците и .... се изненадват как са могли да забравят еди си кое и еди си що...... :1139 :1139 ... Аз се смаях. Оказва се, че тези неща, които искам(е) от тях са много и твърде далечни от мисленето и ежедневието им. За тях те нямат стойност и физическо измерение, пък ако ще да повтаряме до полуда едно и също. И като се замисля и си задам въпроса: кога станах такава вкисната и взискателна домакиня, едва ли отговорът ще е "Когато бях на 10 годни.....". :D Просто исках да споделя.... :954

Бъни, имате уникално красива есен...... как харесвам такива пейзажи :954 :954 . Аз обожавам цветовете на есента.. тяхната наситеност и зрялост, пастелното им очарование..... За съжалеине тук снегът от Димитровден ни поокраде малко, но.. пък ето - ти можеш да ни зарадваш! :954 :954

Хубав и приказен следобед на всички! :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

cchery написа: кога станах такава вкисната и взискателна домакиня
Чери, да ти кажа, че това не мисля, че си вкисната и взискателна, просто това е начин да научиш децата си да поемат отговорност! Така го виждам аз и смятам, че именно така трябва да се подхожда. Защото иначе се оказва, че ти трябва да вършиш всичко вместо тях и защо да си го причиняваш? Всеки е отделна личност със своите желания, мисли, чувства и виждания и всеки трябва да се научи да уважава другите и нещата, които правят.
Разбира се, че са им далечни нещата от списъка, защото до този момент ти си се грижила за това и колкото и да говориш все пак си ги правила вместо тях. Но с постоянство и търпение ще се научат.

Днес наистина забелязвам, че времето е по-различно. Аз се адаптирам бързо към времето и колкото и да е неприятно навън като студ, ами аз не го възприемам толкова "навътре" т.е. това по никакъв начин не ми се отразява. От може би миналата година насам (или поне от тогава имам реален спомен), че аз нямам промени в настроението при смяната на сезоните. Вие изпитвате ли някакви физически или емоционални промени покрай смяната на сезоните?

Линди, надявам се наистина всичко лошо да е вече зад гърба ти и да си добре. Знай, че винаги когато имаш нужда да споделиш ние сме тук и сме отворени да ти помагаме с каквото можем. Меланхолията и емоционалните преживявания след едно такова събитие свързано със здравословни проблеми си е нещо, което дълго време може да остане, докто човек не намери начин да се справи с него. Надявам се скоро да се пребориш и да оставиш тази ситуация, заедно с всички чувства и емоции от преживяното зад гърба ти и да продължиш напред с усмивка и да бъдеш здрава.
lindorina написа:то и затова холестерола ми е доста над нормата
- това не е свързано с шоколада. Ако искаш напиши ми на лично съобщение какви са ти отделните показатели холестерол, добър, лош, триглицериди и там каквото са ти изследвали и ще видя разни съотношения, които вземат предвид на запад за това колко всъщност нещата не са ок, защото чисто по себе си завишения холестерол не ти носи никаква информация за опасност!

Вер, на мен тази снимка много ми харесва, наистина има някакв амагия в нея. Огъня пречиства и носи положителен заряд, нормално е да искаш да "общуваш" с тази сила.

Нели, стискам ти и аз палци и те чакам да кажеш какво се случва!

Фют, ами да ти кажа много добре ми се отразяват всички неща. Страшно много неща научавам за себе си, променям се и живея малко по-добре в света, който е около мен. Винаги има на къде повече да се развива човек, така че аз продължавам напред. Важно е човек да не се отказва!
Браво на Юлката, опасна работа е той! Имаш страхотно дете!

Дани, дано да намериш начина да не губиш битката с килограмите и да постигнеш това тегло или вид, което желаеш. И не се давай на децата да те влудяват :) Хубаво е човек да е ангажиран - ето сега с курс, после с нещо по приятно - танци. Надявам се това да ти донесе положителен заряд и да те радва факта, че така си доставяш удоволствие и се грижиш за себе си!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

cchery написа: В крайна сметка нейната нова крайна дата за получаване на нов телефон е 18-и ноември.... както е видно цели 3 седмици по-късно от първоначално очакваното. Коки пък засега е на 6-и ноември.
Чери, струва ми се, че с малко повече "старание" от страна на децата може да се получи така, че и в двата случая да убиете по два заека с по един куршум... На Коки за рождения ден, пък на Бела за Коледа... :221 :221
Никога не е късно за ново начало!
danid
Философска система

Мнение от danid »

Чери, защо не го издадеш този списък, може да спаси доста хора :221. Аз на Мария телефон съм обещала чак сле матурите и то ако ми харесат резултатите. Другата седмица ще са първите пробни изпити, да видим колко учи, че като я гледам изобщо не го прави, само домашните си пише и това е, но изобщо нямам сили да я проверявам. Виж баща и от време на време я изпитва, но май само си къса нервите с нея и той.

Днес така и не спах след като станах в 4,00 за безмисленото обучение и ми е едно криво, а сме си организирали среща със стари колеги. И ремонта на колата остава за утре, ще трябва да си търся транспорт до летище. Но пък сме здрави вече почти месец, така че съм доволна.

Чери, аз май не ти се похвалих. Преди 3 седмици бях при Угринова и започнах схема за бъбреците, че бях направила криза преди това. Още е рано за резултати обаче, но поне нямам проблем с нервите, които бяха зачестили лятото и то доста. Надявам се да се получат нещата, защото имах нужда да сменя хомеопата си.

Хайде да видя малчо, че трябва да тръгвам, една среща скоро?
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Да попиша и аз малко :). Днес ми е последният ден на работа, от утре се вливам в "армията на безработните" :lol: . Странно ми е, че не изпитвам никакви емоции, все едно нищо особено не се е случило и утре ще си е ден като всички останали през последните пет години и половина. Кризата по напускането я преживях преди няколко месеца, сигурно затова. В момента просто искам всичко да свърши, че да мога да се организирам за "първия ден от остатъка на живота си" :) (т.е. за утре).
Странна година беше за мен и за семейството ни като цяло. С промени, повечето за добро. И още не са приключили. Мъж ми продължава да си търси работа в чужбина, харесал е едно място в Белгия, но за там трябва да изчака да се освободи позиция. До колкото разбирам, е първи в списъка на чакащите и се говори, че поне двама ще бъдат освободени. Но чака вече почти година, та за сега не очакваме развитие от там. Аз ще започвам да търся работа, но след месец-два, не съм се разбързала. Освен ако не се появи някоя страхотна оферта :1062 . Мисля си, че такава хубава работа, като сегашната (т.е. вече бившата) няма да се намери. Но после се сетих, че мислех по същия начин за работата ми в София, която в онзи момент беше перфектна за мен. Оказва се, че в различните етапи на живота ми различни неща са добри за мен. Приключих един период, в който ми трябваха повече пари, повече свобода и по-малко професионална ангажираност. Може би сега е време за някоя наистина трудна и предизвикателна работа, която ще ме удовлетворява интелектуално (ама как само го казах :lol: :plezya se !) Та така - гледам да не се вкисвам, а да съм оптимист и да вярвам, че ще ми се случи нещо хубаво.
Добрата новина от тази година е, че си изплатихме кредита за апартамента и сега каквото и да става, поне няма да сме бездомни :). Яна вече не ходи на градина, отпадна и този разход. Доходите ни намаляват, но намаляват и разходите, така че като цяло няма да имаме кой знае какви финансови сътресения :).
Преди 2 седмици започнахме най-после ремонта на стаята на Яна, след като мъж ми цяло лято беше зает с работата на яхтата. Добре се получи и доста по-бързо от предвиденото. Остава само да се боядиса и да се сложат новите мебели. Не съм фен на ремонтите, защото в момента всичките ни притежания са събрани в една миниатюрна спалня и в хола, но пък после ще е хубаво :).
Та такива ти му работи.... Миналата седмица бях толкова изнервена и вбесена, че аз самата трудно се понасях. Крещях на Яна, не говорех на мъжа ми, за малко да стигнем до развод :plezya se ! Подозирам, че е тежка форма на ПМС, съчетана с досада, отегчение и еднообразие. Но вече съм много по-добре, да видим до кога :lol: .
Пожелавам весел и усмихнат ден на всички :923 !
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Привет момичета! Чери - както винаги, си описала всичко много образно :1062 верно е - все едно сме се завърнали от изгнание. Трябва някой ден да напишеш книга - ще се чете с интерес, пък може и бестселър да стане. Между другото и аз имах такова намерение, ама като стана по-към 65-70 год. :1062 А за списъка - Дани е права :1062
Ели - благодаря ти за загрижеността. Знам, че не е от шоколада, просто в кръга на шегата го казах. То в този ред на мисли, на мъжа ми трябва да е не знам колко, защото без месо не сяда на масата, а аз имайки впредвид, че четвърта година не консумирам - представи си. Не няма да те занимавам на лични - достатъчно ми е, че прояви приятелски чувства! Като цяло имам нужда от корекция и знам какво ми е необходимо, просто, както и по-рано съм споделяла - първата крачка ми е най-трудната, от там на сетне - нямам проблем.
Нелка - още стискам палци - да спирам ли вече :954
Вер, къде си - какво става с Явката? Кураж на всички ви!
Абе Мари, ти камини продаваш ли - Росен пита, не аз :1062
Зори, ние с теб с един парашут сме скочили от острова на изгнанието или не съвсем :1062 Момичета - искам да ви изброя всичките, моля, не ми се обиждайте, още не мога да вляза съвсем в час, но в движение ще наваксам!
За всички ви :923
И това по-долу :)
Прикачени файлове
168782_110094092400220_1893657_n.jpg
(65.38 KiB) Свалено 982 пъти
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
ellyto

Мнение от ellyto »

lindorina написа:То в този ред на мисли, на мъжа ми трябва да е не знам колко, защото без месо не сяда на масата, а аз имайки впредвид, че четвърта година не консумирам - представи си.
Не мога да не коментирам това, защото е грешна представа, която масовите медии оставят в хората. Холестерола е нужен на органзима и ако човек не го приема от храна, тогава си го произвежда сам. Както ти казах, не е нужно високия холестерол да означава, че е лош или че задължително от това ще произлезе някое заболяване. Тук в БГ принципите са остаряли и лекарите не знаят новостите специално в областта на холестерола и сърдечно-съдовите заболявания. Гледат се съотношения между добър, лош, общо и т.н Дори и лошия холестерол да е висок, принципно се правят допълнителни изследвания на самите частици, нещо което в БГ не се прави, да се види дали са малки или големи, защото само малките частици могат да бъдат причина за да кажем сърдечно-съдови заболявания. Ако са големи, то тогава няма значение, че ти е висок холестерола, не е нужно да се взимат медикаменти, защото просто няма опасност.
Също така е погрешно да се смята, че месото е виновника за ССЗ, защото има доста изследвания на тази тема и е установено, че въглехидратите са основния причинител, тъй като спомагат за поддържане на възпаления в организма....Темата е доста обширна като цяло. Информация много, заивис вече кой в каква насока чете и търси инфо и как го възприеме. В интернет ще намериш теми против всичко и за всичко и аргументи за тях.
Но пак да кажа, месото не е виновно за висок холестерол, а цялостния начин на живот е. Ето ти не ядеш месо, но казваш, че ти е висок, което само по себе си е противоречие.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

lindorina написа:Нелка - още стискам палци - да спирам ли вече :954
Нелка, такова :1044 :1044 :1028 ?! Добре ли се справихме?! :1062 :1062

Алоха, мацки. Седя си аз удобно в офиса и честно казано пръстите на ръцете ми са лед..... пух, как мразя такива неща. Климатикът работи, но на мен ми е С Т У Д Е Н О!!!!! Ама ще се справяме......

Декс, струва ми се, че безработицата няма да ти се стори толкова лоша..... Не знам защо наистина така минорно приемаш нещата, но пък щом вече си ги изстрадала, затваряй тази страница и погледни с широко отворени очи възможностите, които СЕГА имаш. А те съществуват - само от теб зависи да им дадеш шанс!!! И да ти кажа под секрет - НИКОЙ НЕ ОБИЧА РЕМОНТИТЕ :1062 :1062 :1062 .
danid написа:Чери, защо не го издадеш този списък, може да спаси доста хора :221.
Да не забравяме, че са два... списъците се има предвид - не ме подценявайте моля :221 :221 ...... Ами ще ви ги сканирам и ще ги пусна, ако верно има интерес.... :1140 Аз с огромно задоволство забелязвам, че Коко тази година чете много повече от миналата и.......... голямата новост - попълва си учебните тетрадки :1062 :1062 ..... минимум веднъж седмично :1069 :1069 ..... За справка - миналата година го правеше еднократно в края на съответния срок и то под мое давление.... Разбира се, аз имам пръст в цялата тази негова учебна еуфория, но все пак виждам, че той се променя и това мноооооооооооооооого ме радва. Не ме кефи това, че тази година нашето училище, може би заради делегирания бюджет, приеха 3 нови деца в класа на Коки.... Едното вече е в съседна паралелка, защото има проблеми с дисциплината. И за да не останат по-назад от другата паралелка, и те ни пратиха техен ученик - както Коки се изрази "масивен пушач" :126 :126 ........ та вчера си поговорихме на тази тема с Коската - за пореден път де, ама все пак ми е много важно....

Дани, много ще съм щастлива, когато ни напишеш, че схемата за проблемите с бъбреците е сработила ..... силно вярвам, че ще е така :922 . От опит знам, че "закучените" неща доста бавно се повлияват, но твърдо вярвам, че все пак това се случва!!!
Бъни написа: пък на Бела за Коледа... :221 :221
О, Бъни, не знаеш колко много си права за това....... :221 :221 . Ей, голяма ми е маймунка тази Бела..... направо..... :1139 .

Знаете ли, дори и да ви стана съвсем досадна с моята "вечна" тема около котешката тоалетна вкъщи, ми се ще да ви се похваля колко много гениална съм :955 :955 . Бях ви писала вече, че двете идиотчета вкъщи не харесаха новата постелка, която насипах още миналия петък. В резултат 2 от цветята ми са наторени за години напред, а килимчетата ми пред банятя са най-праното нещо вкъщи.... Така - за килимчетата съм взела отблъскващ спрей за котки и последните 3 дена няма нито едно попадение там.... друг въпрос е, че Пуха "уцели направо в десятката" снощи със спалнята ни с Момчил :328 ...., но както казах - това е наистина съвсем друг въпрос и не граничи с моята гениалност. Та...... за какво иде реч? Реших, че след като дребен Джи, т.е. Арти, не харесва постелката, а пръстта в саксиите ми, ще насипя в тях от недолюбваната постелка..... така че това малко идиотче да спре да влиза в тях иииииииии.......... да ви кажа - тази идея взе, че сработи :921 :921 . Е, с едната саксия не съвсем на 100% щото се оказа, че Артур все пак можел да рови и да търси пръстта, но тази сутрин добавих още постелка..... Да го видя. Иначе снощи купих поредната :1210 постелка за котешка тоалетна и най-сетне тази сутрин отбелязахме 2 точки в нея - една малка, и една голяма точка :1140 :1140 .......

Ох, стига съм ви писала глупости, оставям ви с една песничка.... ей така просто ми хареса :) :

[youtube]pEP72XorgdQ[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено