Благодаря ви за всичко! За загрижеността, за споделения опит и мнение, за отделеното време
Вчера мина една идея по добре.Обади ми се само веднъж и то, за да ми каже нещо свързано с училището, което си е огромен напредък.Призна си, че в едното междучасие се е разстроил, защото му било много мъчно за мама.Трудно му е.Навлезе вече в нов етап от живота и се сблъсква с първите проблеми в света на "големите".По принцип всичките ми деца са доста самостоятелни.Това е един от плюсовете на многодетните семейства.И да искаш няма как да обслужваш на 100% децата и им се налага да се справят сами.С това не искам да кажа, че е лошо да имаш по- малко от 3 деца :!: От 5 годишни се къпят сами (включително и косите), Симчо вече започна да си сипва манджите сам, после си отсервирват и си измиват чиниите с Калинчето.Ей такива на пръв поглед дребни нещица от ежедневието, но пък те ми помагат да си направя големите изводи.Ако се справяш с малките неща то шанса да успееш с големите е почти сигурен.Но момчето в къщи е много чувствително като мен.Момичета са друга бира

Те са изцяло бащичко .Когато изпращам Калинчето на градина и поръчвам да не се бие, да не хапе и пр.

Когато изпращам Симчо му казвам ако някой му посегне да се защитава.Не го съветвам пръв да посяга, но не трябва и да стои като амсалак докато някой друг си упражнява силата върху него.А е много общително дете.Бъзо се сприятелява.Просто е по- кротък и не обича много да спортува.Предпочита да рисува, да реже, да майстори нещо.Имам си едно дървено столче сковано от него.Е малко ми дойде мъничко за голямото

, но това е друга тема

Опитвам се да му обясня, че хората сме различни и това, че някой не иска да прекарва времето си с него не означава, че той е лош.Просто сме различни и ни е хубаво с хора, които приличат на нас.И не на последно място като го вземах от училища ме запозна с негоовото приятелче

Ей такива ми ти работи покрай нас.Ремонта и той върви усилено и наближава момента (труден), в който ще избираме тапети и плочки за коридора.Голяма мъка ви казвам.Като орел рак и щукка сме :lol:
Бъни, викаш хитрува малкия.Ей с тоя плач така ни манипулират значи.Винаги съм казвала, че едно дете може най- добре да постави родителите си на място.Дано да е по-спокоен вече.
Чери, викаш страдаш от недостиг на време.И на мен ми липсва 8 ден от седмицата
Сега отивам да работя, че ме чакат едни лифтове и раттраци за рисуване дето ми разкават играта, защото ги рисувам на фантазия и е голям зор.Но сега е момента да се докажа колко съм добра