Ха, здравейте!!!....... и извинете!!! Извинете, че... потънах в коловоза на онова, което неистово мразя..... А то, синтезирано накратко, е.... да се оправдавам, че нямам време и.... да подминавам хора и ангажименти, които считам за достатъчно близки, че да изкачат да сколасам с всичко, което съм си запланувала, и чак тогава да им обърна внимание!!!! ЕЙ, богу, казвам ви - МРАЗЯ СЕ ЗА ТОВА!!!
Не, не съм в депресия или отчаяние...... Просто се чувствам сериозно на кръстопът!!! Ама..... много сериозно!!!
Какво се случи с мен откакто за последно писах тук миналата седмица?!? Ами... за мой късмет..... петъка не ми се наложи да ставам рано, защото...... Бели не учеха - имаха тържество в у-ще и трябваше да ходят там чак в 10 часа. Коската пък нямаше първи два часа иииииии
големият сън започна с ден по-рано!!!

Аз отидох с Бели до училище и наснимах класа ѝ до коледната елха. Вечерта дори почнах да обработвам снимките, защото планът ми е да ги направя на 1 видео и да го постна в страничката на класа ѝ. Но... направих само 3 снимки..... Реших, че.... ще си изчета всички лекции по фотошоп от първия семестър, и като наваксам с пропуските, ще обработя снимките дори още по-добре!!! Прекрасно и похвално решение

...... реализация: 3 от 12..... Т.е., изчетени 3 от дванадесет лекции.... като дори първата от тях е на български.....

...... Ако трябва да съм точна, надцених се жестоко. Както откъм планирано време за учене, така и откъм..... възможности да възприемам, анализирам, разбирам и..... прилагам на практика!!! Толкоз за самобичуването ми!!! Поставила съм си една цел..... и ще я гоня! Очевидно не с предвидените темпове, но поне (надявам се) с предвиденото качество!!!!
И така, това беше за 23-и. На 24-и се почна голямото гостуване

. Първа дойде племеницата от Пловдив - едно страхотно 24-годишно младо момиче

. След нея пристигнаха свекър и свекърва ми!!! След около час дойдоха брата на Момчил, жена му и едноседмичния Юлиян

. Час по-късно - сестрата на Момчил кацна от Англия.... и в нас се настани Коледния дух отвсякъде!!! Като казвам от всякъде и дух...., може да сте убедени!!! Защото бобът от Лидъл, внос от Полша, се погрижи безпогрешно да ни е... задушевно, т.е. да има дух у нас

....
Дядо Коледа, разбира се дойде.... раздаде едни прекрасни книги на порасналите деца, а Бели......, ех тази Бели, тя донесе радостта на Коледата..... Само няколко часа по-рано аз бях пуснала моето истинско мнение за този празник.....

. Радвам се, че въпреки неприазънта си към този ден, не съм повлияла на децата да се радват и да чакат този празник!!!
На 25-и празничният обяд беше отново у нас

. Бяхме пак в същия членски състав

.... с едно малко допълнение - от Пловдив към нас се присъедини и приятеля на племеницата. Вечерта, някъде към 19 часа, аз предложих да излезем и да стръскаме сарми, боб, зеле, пържоли, тиква, баклава с една двучасова разходка из нощна София!!! Всичко.... беше прекрасно предложено....., но мен такъв цикъл ме беше подгонил (на Коледа стават чудеса!!!), че.... ми развали ходенето...... Отделно от това, всички единодушно се обединихме около мнението, че София е мега-мега-мега зле украсена за Коледа!!! И при все... разходката си е разходка!!! Действително се поразтоварих...
На другия ден......, 26-и (да уточня, че тази дата в календара ни е запазена като празничен ден, т.к. дъщерята на нашите най-добри приятели в София е рожденичка) трябваше да отпразнуваме както се полага 15-ия РД на една страхотна тийнеджърка!!! Празненствата (по стара традиция) почнаха още от обяд. В 13,30 бяхме вече в киното и гледахме
Rogue 1...... За този епизод мога само да кажа - ПРЕПОРЪЧВАМ!!!

След киното, денят завърши с гости в нашите приятели..... беше много приятно!!! Прибрахме се къде след полунощ.....
27-и.... принципно бях го планирала за почивка, но.... синът на една от моите приятелки, покани Бела на имения си ден...... респективно... поканена бях и аз :lol: :lol: ... И айде пак, вечерта на купон..... Междувременно се заехме с домашното на Бели по английски (от езиковата школа), което е.. да прочете и преведе адаптирана версия на "Дивото зове" на Джек Лондон.... Тази книга я имаме у дома на български и никога не бих посегнала към нея, защото не обичам такива тъжни книги...., ама сега?!?!? Бела чете, аз рева...... по едно време...... и на нейните очи се появиха сълзи... Ама четем.... и превеждаме. От 6 глави сме минали 3...
28-и декември - решили сме, че през последната вечер на сестрата на Момчил в България, ще я заведем на хубав ресторант в София. Речено-сторено..... и снощи бяхме навън..... Направо се раздадохме..... Аз и преди ваканцията бях в този ритъм и се чудя какво се промени с нейното начало?!?!
Днес......., първо преди обяд изпратихме сестрата на Момчил към Англия, по-късно и племеницата си замина. Вече нямаме гости. Но за сметка на това с Бели бяхме на..... рожден ден

...... в Зимния дворец - карахме кънки!!! Не знам какво си въобразявах, очаквайки с нетърпение да изляза от залата с ледената пързалка, където температурата на въздуха беше минус 3 градуса...., когато излизайки навън, температурата се оказа минус 7

Направо се вкочаних!!! Замръзна ми главата, а ходилата, заклещени в тесните и неудобни кънки, буквално се схванаха. Но..... беше интересен рожден ден!!!
И ето ме, у дома, и пред компа!!! И то.... не да чета лекции на него....., а да го ползвам за да общувам...... Ето това ми липсваше!!!
Съжалявам да прочета, че имало болни тези дни. Макар да не се учудвам въобще..... Навсякъде около мен хората се оплакват. Подочух дори, че в Пловдив е обявена и грипна ваканция и децата ще са в почивка до 8-и декември!!! Аз няма да имам нищо против и тук така да се случи.... кво толкова?!
Цони, по-добре ли си вече?! Наистина е гадно да имаш гости и да си болна..... луда работа!!! Чува се, че в Тетевен снегът достигнал 70 санта, така ли е?!
Декс, не разбрах - дадохте ли АБ-то на Яна?! Според мен би било излишно, при положение, че е свалила температурата...
Верка, и у вас болни...... при Ава по-лек ли беше пристъпа този път?!
Деси, надявам се "Том Сойер" да хареса на Алекс и да не се отказва да го прочете!!! Тази година ми направи изключително приятно впечатление, че за Коледа децата и от класа на Бела, и от класа на Коко, масово си разменяха книги!!!
М А С О В О!!!! Отделно от това, книги си разменяха и в езиковата школа на Бела, както и момиченцата от гимнастиката. Много съм доволна от този факт. Коки си прочете вече единия роман, който получи като Коледен подарък - междудругото е на Толкин. Бели направо сдъвка поредната книга за "Дръндьо", изчете и една на английски (ама тя е доста елементарна) и в момента чете друга. А що се отнася до домашните.... пак улових Коко, че не си е попълвал учебните тетрадки...... има да решава и доста задачи по математика. ... Аз не мога да му помагам по никакъв начин..... освен да го контролирам.....
Нелка, мисля, че разбирам тъгата ти... Мисля, че аз също бих била тъжна..... Както и мисля, че също не бих искала да изкарам нови 20 такива години..... Аз вярвам, приветствам и дори вътрешно горя с една фраза:
"НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТОИ!!!" Надявам се, че концертът, на който са те изпратили твоите приятели, те е разсеял..... и най-вече, че ти е харесал!!! Животът...... е това, което се случва всеки ден..... , не онова, което се е случило... И, слава Богу, че е това..... защото иначе какво щеше да стане с една от най-красиво звучащите на български думички.......
НАДЕЖДА?! Или пък с малко по-красивата от нея...
ВЯРА?!
Ами май е това от мен!!! Завършвам с цитат от
Нелката, защото много ми допадна:
Нели написа:Чери, Вер, Цони, Ели, Ванче, Дани, Деси? Губят ми се нещо напоследък много хора, които май отдавна не са се появявали - Зори, МариКо, Фют. Размечтах се и Линди да се появи в лилаво, новини от Бобичан да видя... Защо не?
Представяте ли си всички те да се включат тук отново?!