Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Мнение от Нели »

Аз съм на ред след теб, Деси. :954 :lol: Днес си пишем ние двете. :1062
Пробвам си новият интернет, де. :222
А иначе спрях с чистенето за днес, сега съм изкъпана и се обличам, защото след малко трябва да излизам. Приятели ми подариха билет за концерта на Марио Хосен тази вечер.
[img]http://fccvarna.bg/assets/events/large/ ... ec614c.jpg[/img]

Тъй де, след толкова пране и боклуци, малко култура е животоспасяваща. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Как сте, момичета, в този ветровит зимен ден :954 ? Аз съм на работа, за съжаление. А как само ми се иска да съм си вкъщи, на топло, с чайче и книжка... И най-вече ми се иска да съм спокойна, да не се ядосвам, всички да са здрави, че да си изкараме празниците като хората. Но не би....
От сутринта се ядосах заради личната лекарка на Яна, която за "добро утро" и за червено гърло изписа поредния АБ на детето :126 . Иска ми се да бълвам змии и гущери, но какъв е смисълът? Мъжа ми я заведе да я преслуша, защото след 48 часовата висока Т от грипа остана хрема и кашлица - да не би да е нещо от дробовете. Обаче нашата "докторка" иска да си реши краткосрочният проблем и защо да не набуха един АБ?!?! При положение, че преди няма и два месеца детето изпи един Клацид. Не знам и аз - искам да разчитам на някой лекар, като ми каже нещо, да знам, че е истина и по този начин да ме освободи от моята отговорност. Но явно няма да го бъде, то даже и не знам дали в моя случай е възможно :plezya se .
Както и да е. И това ще мине - лесно, трудно, ще мине! Затова си пожелава само здраве за Новата година - другото и да го има, и да го няма - все ще го преживея някак :954 .
Хубав ден от мен - да е топъл и уютен :)!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Декс, аз доколкото разбрах, температурата е спаднала, нали? При това положение пикът явно е преминал и Яна всъщност се оправя. Може и да греша, но и на мен антибиотикът ми се струва излишен. Жалко само, че не може да си у дома при нея, така и двете бихте били по-спокойни.
За хремата и кашлицта мисля, че имаш достатъчно опит и не е нужно да ти давам съвети. Понякога по-елементарните неща, като капки за нос от разредена клеева тинктура и повечко билков чай, вършат по-хубава работа.

Това с отговорността обаче... няма как да стане. :) Лекарите са хубаво нещо, но отговорността винаги си е наша. Това е проклятие, но и благословия. Аз определено се бунтувам срещу всякакви опити някой, бил той специалист или институция, да решава за децата ми вместо мен. Това включва ваксинирането, някои елементи от задължителното образование и още много неща. Аз ИСКАМ децата ми да са здрави и образовани, просто в официалната система има твърде малко здраве и образование и твърде много система. В образователната система например има насаждане на доктрини, стимулиране на съперничеството вместо на сътрудничеството, както и омаломощаващо за будния детски и младежки ум схематизиране.

Хм, отклоних се, а имам много да чистя и подреждам. Всъщност така "усвоявам" пространството, превръщайки го в мое. А и наистина у дома има нужда от сериозно почистване. В последните месеци до такава степен нямах желание да пипна нищо, че буквално потънахме в безредие.

Пожелавам на всички ни да сме здрави, спокойни и да посрещнем новата година с ведрост и усмивка. Хубав ден, момичета! :954 :954 :954
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Температурата на Яна спадна още във вторник и от тогава не е вдигала - следим я стриктно :). И според мен се справи с грипа, сега остават страничните ефекти. Довечера ще пробвам с чай от орехи за кашлицата. Наредила съм да прави гаргара със сода бикарбонат, пръскане на Тантум верде, клеева, витамин Ц.... И малко се успокоих :).
Колкото до отговорността - права си, Нели. Аз само така си говоря, т.е. наистина ми се иска да мога от време на време да прехвърлям отговорност, но до сега не ми се е получавало. А и не знам ако ми се отдаде възможност, дали ще се справя, дали ще ми хареса :). Но наистина ми се иска от време на време някой друг да носи отговорност за някой проблем :).
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Декс, явно днес ще си пишем с теб. :1062
dexter написа:Но наистина ми се иска от време на време някой друг да носи отговорност за някой проблем :).

Права си всъщност. Според мен тук е мястото не на лекаря, а на таткото. Затова хората се групираме по двойки. Така отговорността не се прехвърля, нито се отхвърля или изземва, а се споделя. Нека се оправят за малко сами, Яна е с баща си, в сигурни ръце е. Остави ги и се отпусни. Те ще се оправят. :940 :940 :940

Момичета, как сте? Чери, Вер, Цони, Ели, Ванче, Дани, Деси? Губят ми се нещо напоследък много хора, които май отдавна не са се появявали - Зори, МариКо, Фют. Размечтах се и Линди да се появи в лилаво, новини от Бобичан да видя... Защо не? :954

Аз днес продължавам ей така:
:976 :977 :978 :986 :987 :988 :992 :993 :995 :996 :998
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Да се разпиша и аз......с болест :126 :126
От Бъдни вечер съм с грип + гости. Комбинацията да ви кажа е убийствена. С такова нетърпение чаках празниците и сестра ми да дойде със семейството си, а не можах да се порадвам на децата. За да съм що-годе в кондиция четири дни се тъпках с Фервекс, Аналгин и Аспирин и вчера тялото просто ме предаде. Те си тръгнаха, а аз два дни бях в някакво безтегловно полусънно състояние, с висока температура и зверски болки където се сетите.
Преди един час Сиана плахо надникна в спалнята и попита дали случайно не искам кафе и ....установих, че искам. Явно ще се оправям вече. А и Кеми заключи - "...мама говори, опитва се да се кара, значи ще оздравее!" :221
Ver

Мнение от Ver »

:221 ,
Значи Цони и Г-жата се разболявала!
Ха, да видиш!
Оправяй се :923
---
И при нас имаше Коледа с елементи на
грип (явно е модерно).
Явор и Ава се тръшнаха навръх Коледа,
но вече отшумява, само при Ава по-трудно,
заради астмата (пак се разкашля, днес
бяхме на Витоша направо щеше да изкашля дробовете
по едно време, но откак се прибрахме май е по-добре.)

Иначе мойта отпуска тече спокойно: ходя си в планината,
кога сама, кога с компания. Прибирам се, пия кафе и заспивам
следобеден сън (това със следобедната дрямка ми е мерило за
почивка). Още не знаем с кого и как ще изпратим старата година,
има още време да решим :1062

И на мен ми липсват много момичета!
Дано пропишат!
Прегръщам ви всички и така ми се иска да се съберем за една
Нова година! Ама навръх. На 31.12.
Какво ще кажете?
Сигурно няма да успеем тази година :1028 ,
но за другата?
Сериозно говоря.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:И на мен ми липсват много момичета!
Дано пропишат!
ПРОПИСВАМ!!!!

Пускам този пост само така - с 1-та дума по-горе........ и се връщам да пиша истинския постинг!!! Тъкмо ще знаете, че ще има и още за четене :954 !!! А междувременно ви поздравявам с нещо много любимо напоследък:

[youtube]B3FNqytnjTk[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ха, здравейте!!!....... и извинете!!! Извинете, че... потънах в коловоза на онова, което неистово мразя..... А то, синтезирано накратко, е.... да се оправдавам, че нямам време и.... да подминавам хора и ангажименти, които считам за достатъчно близки, че да изкачат да сколасам с всичко, което съм си запланувала, и чак тогава да им обърна внимание!!!! ЕЙ, богу, казвам ви - МРАЗЯ СЕ ЗА ТОВА!!!

Не, не съм в депресия или отчаяние...... Просто се чувствам сериозно на кръстопът!!! Ама..... много сериозно!!!

Какво се случи с мен откакто за последно писах тук миналата седмица?!? Ами... за мой късмет..... петъка не ми се наложи да ставам рано, защото...... Бели не учеха - имаха тържество в у-ще и трябваше да ходят там чак в 10 часа. Коската пък нямаше първи два часа иииииии големият сън започна с ден по-рано!!! :1216 :1216 Аз отидох с Бели до училище и наснимах класа ѝ до коледната елха. Вечерта дори почнах да обработвам снимките, защото планът ми е да ги направя на 1 видео и да го постна в страничката на класа ѝ. Но... направих само 3 снимки..... Реших, че.... ще си изчета всички лекции по фотошоп от първия семестър, и като наваксам с пропуските, ще обработя снимките дори още по-добре!!! Прекрасно и похвално решение :326 :326 ...... реализация: 3 от 12..... Т.е., изчетени 3 от дванадесет лекции.... като дори първата от тях е на български..... :oops: :oops: :oops: :oops: ...... Ако трябва да съм точна, надцених се жестоко. Както откъм планирано време за учене, така и откъм..... възможности да възприемам, анализирам, разбирам и..... прилагам на практика!!! Толкоз за самобичуването ми!!! Поставила съм си една цел..... и ще я гоня! Очевидно не с предвидените темпове, но поне (надявам се) с предвиденото качество!!!!

И така, това беше за 23-и. На 24-и се почна голямото гостуване :1062 . Първа дойде племеницата от Пловдив - едно страхотно 24-годишно младо момиче :954 :954 . След нея пристигнаха свекър и свекърва ми!!! След около час дойдоха брата на Момчил, жена му и едноседмичния Юлиян :954 :954 . Час по-късно - сестрата на Момчил кацна от Англия.... и в нас се настани Коледния дух отвсякъде!!! Като казвам от всякъде и дух...., може да сте убедени!!! Защото бобът от Лидъл, внос от Полша, се погрижи безпогрешно да ни е... задушевно, т.е. да има дух у нас :1069 :1069 :1069 ....

Дядо Коледа, разбира се дойде.... раздаде едни прекрасни книги на порасналите деца, а Бели......, ех тази Бели, тя донесе радостта на Коледата..... Само няколко часа по-рано аз бях пуснала моето истинско мнение за този празник..... :oops: :oops: :oops: . Радвам се, че въпреки неприазънта си към този ден, не съм повлияла на децата да се радват и да чакат този празник!!!

На 25-и празничният обяд беше отново у нас :954 :954 . Бяхме пак в същия членски състав :1062 :1062 :1062 .... с едно малко допълнение - от Пловдив към нас се присъедини и приятеля на племеницата. Вечерта, някъде към 19 часа, аз предложих да излезем и да стръскаме сарми, боб, зеле, пържоли, тиква, баклава с една двучасова разходка из нощна София!!! Всичко.... беше прекрасно предложено....., но мен такъв цикъл ме беше подгонил (на Коледа стават чудеса!!!), че.... ми развали ходенето...... Отделно от това, всички единодушно се обединихме около мнението, че София е мега-мега-мега зле украсена за Коледа!!! И при все... разходката си е разходка!!! Действително се поразтоварих...

На другия ден......, 26-и (да уточня, че тази дата в календара ни е запазена като празничен ден, т.к. дъщерята на нашите най-добри приятели в София е рожденичка) трябваше да отпразнуваме както се полага 15-ия РД на една страхотна тийнеджърка!!! Празненствата (по стара традиция) почнаха още от обяд. В 13,30 бяхме вече в киното и гледахме Rogue 1...... За този епизод мога само да кажа - ПРЕПОРЪЧВАМ!!! :524 :524 След киното, денят завърши с гости в нашите приятели..... беше много приятно!!! Прибрахме се къде след полунощ.....

27-и.... принципно бях го планирала за почивка, но.... синът на една от моите приятелки, покани Бела на имения си ден...... респективно... поканена бях и аз :lol: :lol: ... И айде пак, вечерта на купон..... Междувременно се заехме с домашното на Бели по английски (от езиковата школа), което е.. да прочете и преведе адаптирана версия на "Дивото зове" на Джек Лондон.... Тази книга я имаме у дома на български и никога не бих посегнала към нея, защото не обичам такива тъжни книги...., ама сега?!?!? Бела чете, аз рева...... по едно време...... и на нейните очи се появиха сълзи... Ама четем.... и превеждаме. От 6 глави сме минали 3...

28-и декември - решили сме, че през последната вечер на сестрата на Момчил в България, ще я заведем на хубав ресторант в София. Речено-сторено..... и снощи бяхме навън..... Направо се раздадохме..... Аз и преди ваканцията бях в този ритъм и се чудя какво се промени с нейното начало?!?! :955 :955 :955 :955

Днес......., първо преди обяд изпратихме сестрата на Момчил към Англия, по-късно и племеницата си замина. Вече нямаме гости. Но за сметка на това с Бели бяхме на..... рожден ден :955 :955 :955 ...... в Зимния дворец - карахме кънки!!! Не знам какво си въобразявах, очаквайки с нетърпение да изляза от залата с ледената пързалка, където температурата на въздуха беше минус 3 градуса...., когато излизайки навън, температурата се оказа минус 7 :1150 :1150 :1150 Направо се вкочаних!!! Замръзна ми главата, а ходилата, заклещени в тесните и неудобни кънки, буквално се схванаха. Но..... беше интересен рожден ден!!! :) :)

И ето ме, у дома, и пред компа!!! И то.... не да чета лекции на него....., а да го ползвам за да общувам...... Ето това ми липсваше!!!

Съжалявам да прочета, че имало болни тези дни. Макар да не се учудвам въобще..... Навсякъде около мен хората се оплакват. Подочух дори, че в Пловдив е обявена и грипна ваканция и децата ще са в почивка до 8-и декември!!! Аз няма да имам нищо против и тук така да се случи.... кво толкова?! :1062 :1062

Цони, по-добре ли си вече?! Наистина е гадно да имаш гости и да си болна..... луда работа!!! Чува се, че в Тетевен снегът достигнал 70 санта, така ли е?!

Декс, не разбрах - дадохте ли АБ-то на Яна?! Според мен би било излишно, при положение, че е свалила температурата...

Верка, и у вас болни...... при Ава по-лек ли беше пристъпа този път?!

Деси, надявам се "Том Сойер" да хареса на Алекс и да не се отказва да го прочете!!! Тази година ми направи изключително приятно впечатление, че за Коледа децата и от класа на Бела, и от класа на Коко, масово си разменяха книги!!! М А С О В О!!!! Отделно от това, книги си разменяха и в езиковата школа на Бела, както и момиченцата от гимнастиката. Много съм доволна от този факт. Коки си прочете вече единия роман, който получи като Коледен подарък - междудругото е на Толкин. Бели направо сдъвка поредната книга за "Дръндьо", изчете и една на английски (ама тя е доста елементарна) и в момента чете друга. А що се отнася до домашните.... пак улових Коко, че не си е попълвал учебните тетрадки...... има да решава и доста задачи по математика. ... Аз не мога да му помагам по никакъв начин..... освен да го контролирам.....

Нелка, мисля, че разбирам тъгата ти... Мисля, че аз също бих била тъжна..... Както и мисля, че също не бих искала да изкарам нови 20 такива години..... Аз вярвам, приветствам и дори вътрешно горя с една фраза: "НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТОИ!!!" Надявам се, че концертът, на който са те изпратили твоите приятели, те е разсеял..... и най-вече, че ти е харесал!!! Животът...... е това, което се случва всеки ден..... , не онова, което се е случило... И, слава Богу, че е това..... защото иначе какво щеше да стане с една от най-красиво звучащите на български думички....... НАДЕЖДА?! Или пък с малко по-красивата от нея... ВЯРА?! :922

Ами май е това от мен!!! Завършвам с цитат от Нелката, защото много ми допадна:
Нели написа:Чери, Вер, Цони, Ели, Ванче, Дани, Деси? Губят ми се нещо напоследък много хора, които май отдавна не са се появявали - Зори, МариКо, Фют. Размечтах се и Линди да се появи в лилаво, новини от Бобичан да видя... Защо не? :954
Представяте ли си всички те да се включат тук отново?! :954 :954 :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Чери, зави ми се свят само като прочетох за твоите почивни дни. :1062 Май ще си почиваш от тях като идеш на работа. :1209
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа:Чери, зави ми се свят само като прочетох за твоите почивни дни. :1062 Май ще си почиваш от тях като идеш на работа. :1209
А дали да не взема да избягам някъде, за по-сигурно?! :221 :221 :221

Лека нощ!!!! :954

Заключено