Страница 3 от 4
Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 22 Апр 2011, 11:47
от tillia
ПАЛАЧИНКИ С ПЛЪНКА ОТ ПРАЗ
• 4 стръка праз (само бялата част)
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер
• сол
За палачинките:
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 300 г брашно
• 2 бр. яйца
• 1/4 ч.л. сода за хляб
• 1/4 ч.л. сол
• олио за пържене
• 4 с.л. настърган кашкавал
Празът, почистен и нарязан на колелца, се задушава в олиото до омекване. Добавят се доматеното пюре, черен пипер и сол. От млякото, яйцата, содата, солта и брашното се приготвя палачинково тесто. Престоява половин час и след това се изпичат палачинки. Задушеният праз се разпределя в готовите палачинки, те се увиват на рула, наръсват се обилно с настъргания кашкавал и се поднасят.
Вместо праз лук може да се ползва пресен, зелен лук.
Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 28 Апр 2011, 13:28
от Ver
Естет си
Тилия!
Доставя ми огромно удоволствие да чета и гледам изкуството, което ни предлагаш!
Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 17 Юни 2011, 20:05
от Дидинка
Тили, направих твойте кюфтенца със семенца макар и малко променени у дома всички много ги харесаха. Благодаря ти за страхотната идея.

Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 11 Сеп 2011, 11:14
от tillia
Дидинка, много се радвам, че кюфтенцата са ти харесали!

Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 21 Сеп 2011, 16:26
от tillia
ОРИЗ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ /за след детоксикация/
Комбинацията на зеленчуците е по избор. За втория ден мисля, че е по-подходящо с лук, чушка,морков,тиквичка, докато посочените по-долу продукти са по-трудно смилаеми и са за третия ден.
1/2 каф. чашка ориз
1/2 глава кромид лук
1 чушка
3 - 4 розички карфиол
по 1 с. л. консерва грах, царевица
магданоз
целина
домат
маслини
Оризът се слага във вода в съотношение 3:1. Като заври се прибавят ситно нарязаните морков и дръжки на целината и магданоза.След 5 минути се прибавят лука и чушката. След още 5 минути се добавят розичките карфиол и накрая - грахта и царевицата. Цялото ястие става готово за 20 - 25 минути. При поднасяне се поръсва със ситно нарязаните листа от магданоз и целина, кръгчета домат, маслини и лук. Друг вариант за поднасяне е да се издълбае домат и да се напълни с плънката.
Ястието е БЕЗ сол и мазнина. По-късно видях че Мърмори в рецептурника за захранване е написала такава рецепта и много ми допадна идеята й всичко това да се изпече. Ще стане още по-вкусно!
/Не знам как може да се качат мойте снимки към нейната рецепта, защото става реч за едно и също нещо и нямам нищо против да се изтрие рецептата от тук, а снимките да се прикачат./
Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 27 Сеп 2011, 15:39
от Ver
Отново респект за красотата, която създаваш
Тили
Не мога да се нагледам на кулинарните ти изпълнения

Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 30 Сеп 2011, 13:09
от bobichan
Ver написа:Отново респект за красотата, която създаваш
Тили
Не мога да се нагледам на кулинарните ти изпълнения

Ще го спретна на децата и ще пиша после за отзивите.
Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 03 Окт 2011, 00:15
от tillia
Благодаря, момичета! Радвам се, че ви харесват!

Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 03 Окт 2011, 13:52
от Сиренце
Тили, аватара ти е страхотен!

ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ "ТОПЛА ВОДА"
Публикувано на: 06 Окт 2011, 10:18
от bobichan
Сиренце написа:Тили, аватара ти е страхотен!


Абсолютно! Пасва на изцяло на представата ми за теб!
Тили имам много работа в момента, но просто не мога да се въздържа и да не споделя за какво ме вдъхнови с твоите пълнени домати. Нали се кенех да ги правя на децата и днес се събуждам с нагласата да ги направя точно тях. Обаче вчевра им горвих ориз със зеленчуци и нямаше да се получи добре, въпреки че Митето искаше пак да му направя. Та чудих се чудих с какво да ги напълня и свъртях следното нещо:
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ "ТОПЛА ВОДА"
1 глава лук
1 шепа бланширана елда
1 шепа киноа
1 шепа булгур
1 чаша топла вода
стафиди на вкус
копър - колкото ви е вкусно може и половин връзка
1 морков - настърган или нарязан на ситно
бучка сирене
олио от гроздови семки и вода за задушаване
чушки или домати за пълнене
Задуших за минута лука, предварително нарязан на ситно, с водата и олиото. Добавих първо елдата, после булгура и накрая киноата. Задуших под капак за 2 минути. После добавих моркова (нарязан на ситно, но може и настърган) и 1 чаша топла вода. Задуших до омекване. АКо е необходимо добавете още вода. Изключих котлона и вече добавих натрошеното сирене, копъра, стафидите. Стафидите може да са предварително накиснати, но на мен музата ми дойде в последния момент, та не бяха. Ако искате тук можете да добавите и натрошени орехи.
С получената смеме напълних няколко домата и няколко чушки. Вътрешността на доматите ги добавих към сместа за пълнене в края на готвенето. полях с малко водичка и запекох във фурната.
От места ми остана малко и я полях със зехтих, окрасих с маслини каламата и ..... си облизах пръстите.
Re: Кулинарните предложения на Тили
Публикувано на: 10 Окт 2011, 07:33
от tillia
Сиренце написа:Тили, аватара ти е страхотен!
bobichan написа: 
Абсолютно! Пасва на изцяло на представата ми за теб!
Благодаря! Случайно го открих и много ми допадна - отговаря напълно за този сайт! Освен това съм баба, използвам компютър, пия си димящото чайче за прочистване и отслабване! Е, не съм чак толкова "пухкава"

, ама къде сте видяли слаба баба Меца?!
bobichan - много ми харесва рецептата ти

Винаги съм много доволна, когато една идея се използва и ястието се разнообрази.
