Лятна жега, спам и още нещо

Свобода на словото
Заключено
Hrisi
Аз пиша, пиша вече час

Re: Лятна жега, спам и още нещо

Мнение от Hrisi »

Бубе, честито и от мен.Така с е разшълнушах от тази прекрасна новина, че се върнах години назад и си спомних за моите на два пъти "две прекрасни чертички".Леко бременеене. :923
[img]http://lh4.ggpht.com/_BHk1DgHMxuQ/TCCTB35EBWI/AAAAAAAAKF0/aSEpkVesDH0/1337833_9d0899a2.jpg[/img]
УСМИХВАЙТЕ СЕ!ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Аватар
grigorovi
Аз пиша, пиша вече час

Мнение от grigorovi »

Ехааа, супер, Бубе! Честито и на двете проекто мами :329 :329 :329 Пожелавам лека и безпроблемна бременност и много приятни емоции :1099 :1099 :1099 :1143 :323 :323 :1122 :1122 :923 :923 :923
Не бях влизала много време, но няма да задълбавам. Трудно ми е с дете, бабата на Цеци, баща му почина преди няколко дни, никой не се обади да каже за погребението, предвид и нещата, които се случиха преди 2 години никой и не се обади да попита... Иначе с Кали бяхме на море на Китен с детската градина - страхотно напрежение беше за мен, може би защото не съм свикнала, но ми беше адски напрегнато. Храната беше само пържено и сухо, много гадна, но децата пък умираха да ядат пица на закуска, обяд и вечеря. Те всички много с еизкефиха, голям купон стана, никой не се и сети за мама или тате. На тях им беше много весело. Аз в същото време докато те спяха трябваше да пиша курсови работи, защото забравих да напиша но записах СДК в СУ Предучилищна педагогика и сега И с това се мъча. Няма нищо общо с педагогика на горен курс кйакто се сещате и ми е много нанагорнище. Иначе успях и да блусна колата (съвсем малко, но каквато съм паника...)та си изкарах акъла яката. Сега много ми е трудно пак да се кача. Друго какво - а, да - бабата на Цеци докато бяхме на морето се оказа, че можела да готви :shock: , но след моето прибиране пак си лежи. Не искам да коментирам, просто не го очаквах. Цецо от друга страна май се оказва, че не е пораснал и грам за десет години, в които сме заедно и пак не беше плащал сметки (тук, в апартамента на баща ми). Така разбира се скандалът беше върху мен от нашите - Как така те са ни куйпили кола, два пъти ни намират къде да живеем, обзаведен апартамент ни дават и въпреки всичко Цецо не плаща сметките. Та в крайна сметка ги плати. Няма да разказвам как баща му преди няколко седмици буквано обра Цецо и баба му, защото за починал човек или хубаво или нищо, та.... аз ще си замълча. Това беше поредния шок за нас. И така. Калина пък е станала ужасно лигава. Не знам от какво беше провокирано нейното държание напоследък, но за всяко нещо реве, пищи, крещи, не иска да се облича/съблича сама, не иска да се облича с определени неща, иска с други, не иска това, не иска онова.....И така се оказва, че в отпуската си аз съм прегракнала два пъти повече, отколкото съм в детската градина. Как е възможно 30 деца да ме слушат и никой да не ми прави на пук, а тя да ме побърква!
Айде все пак и нещо хубаво да напиша - храня се по книгата на Док на 100 %. Веднага имаше резултат. Трудно ми е само с домашните животни, но е въпрос на време да престанат да мрънкат и започнат да се хранят като хората.
Е, сега вече знаете защо ме нямаше. Просто с баба и бебе малко ми е трудно и всеки миг използвам ако не за готвене и пране, то поне за сън.
ПРЕДИ [url=http://www.album.bg/grigorovi/images/22196409/][img]http://storage4.album.bg/551/iskra_grigorova_716c7_22196409.jpg[/img][/url]СЕГА[url=http://www.album.bg/grigorovi/images/29260631/][img]http://storage4.album.bg/a75/2012-03-09_18.35.19_d2479_29260631.jpg[/img][/url]
олеся

Мнение от олеся »

Бубалина, добре дошла в голямата компания на бременеещите. Лека и спокойна бременност!!!
Е, момичета, както сме я подкарали всяка седмица с ново попълнение ... :lol:
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ехооо, къде сте, бандитки? Спите ли, на плажа ли сте, жегата ли ви натисна? :1046 :plezya se :1136
:954 :954 :954
Аз също изчезвам от утре за една седмица и се надявам да липсвате от форума не за друго, а просто защото си прекарвате чудесно някъде!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

:oops: grigorovi, докато четях, просто исках да ти дам това :922
С толкова неща наведнъж се занимаваш, евала. :326
grigorovi написа: бабата на Цеци докато бяхме на морето се оказа, че можела да готви :shock:
Е, браво! Нямам думи.....

Ето и моят разказ. Иде ми да го озаглавя

"Не правете като тях(мен ), да не станете за смях!"

Вчера отидохме с детето на село, на гости на моите баба и дядо.
Да се спасим от градската суета и жега. Всичко точно,
ходихме на разходка - по поляните и реката, газихме във водата 4 поколения жени :954
(баба ми, майка ми, аз, дъщеря ми), снимахме се в полята от слънчогледи,
ходихме боси по тревата ( заземихме се :1062 ). И уж за малко излезнахме, те минаха 2-3 часа и в големия пек, от сянка на сянка се прибрахме. Аз като една уважаваща себе си любител фотографка си запланувах снимки в слънчогледите за по-късно ( при подходящата светлина) :974 .
Уж всички бяхме добре подготвени - намазани със слънцезащитен крем,
с шапка на главата и вода в торбата. :lol:
Но като се прибрахме моя врат доволно опечен :229 ...ми забравих да го намажа. :oops:
Или по-точно не съобразих, че косата ми ще е вдигната и врата ще е изложен на слънце.
На реката, в едни шубраци почивахме повечко и там успях да получа ухапвания от полски
комари, малееее какви отоци стават после!.....
Вечерта излезнах да снимам слънчогледите, в компанията на верни фотомодели. :lol:
И когато приключих, ама точно излизах от нивата и .......махнах несъобразително
с ръка да махна бубата от кръста си ......честито! "Бубата" била пчела, а жилото "игриво" стоше в показалеца ми! :fan
Оси са ме жилили, пак на това село, но когато бях дете. :)
Пчела - никога. Цялата съм самото спокойствие, обаче,
даже показавах на детето жилото и говорихме какво е да те ожили пчела . :1062
Прибрах се мазах с чесън......учтиво отказах протоалергичната таблетка клемастин,
от алергичната към такова ужилване моя сестра. И спокойно си гледам вечерта.
Ми така де, наивана съм и шедро вярвам, че ще отшумят нещата, наблюдавам се.
И компрес правих с лед.
Дъщеря ми помага на прабаба си да дои козичките и беше повече от щастлива. :227
Цял ден търча насам - натам, по полето се накрещя наволя.
Лягаме вечта, моята ръчица се понаду леееко, но други оплаквания нямах.
И да.......в 4,30 се буди моята прекрасница с "мамо, вода" , шепнейки ( пресипнал й гласа :???: ), а тя има слабо място - ларингса и не смее да говори с глас.
Ей, момичета, доплака ми се! Толкова изплашена се почувствах - на село, без кола,
по среди нощи, без лекарства ( груба грешка от моя страна :???: )
Последия ларингит беше с тежък пристъп на задух и викахме бърза помощ,
за да сложат урбазон. :-| В кризисни ситуации се стягам и мисля трезво, но .......
си беше шок за всички и най-вече за нея. Изплашила се, че ще умпре, защото не можела да диша. :328
Та не иска да говори и сега, ставахме, пи вода, малко навън ....
аз премислям варианти на ум... :426 и се моля да не се стига до най-лошото.
Размина се, слава Богу, повече проблем нямахме. :427
Днес си идваме, пак жега , а моята ръчица не спира да подпухва!
Ми честито! :plezya se Като парцал се прибрах - пари ръката, вън жега, багажи.....лошо ми е, гади ми се, температура видях, че имам, мъжа ми на работа, не си вдига телефона :126
и .... аз се панирах.Тъпо!
"И щом няма никой - сам." Звъннах на приятелка :920 , тя ми даде ценни съвети,
а бе за елементарни неща изключих! :oops: Може и от реакцията да е. :plezya se
Направих схемата (кой ще гледа детето, кой ще дойде с мен....) и се затътърих до дежурния лекар в поликлиниката.
Ми да....алегричена реакция .....урбазон в глутеуса, ударна доза.
И..... нека друсането започне. :fan Точно така се чувствах, добре, че има парк до кабинета и времето осезаемо се захлади....та изчаках да мине.
Мина и това.... сега пиша. :)
Надявам се и отокът да мине скоро, правя компреси с лед.
Детето ме притеснява и направих важна крачка. Звъннах да лекарката й да се посъветвам.
Да, точно така - в неделя в 9 вечерта.
Това е огромна крачка за мен, аз не звъня в извън работно време.
Когато беше бебе, 1-2 да се е случвало.
Цел - да не притеснявам жената( абе умница съм аз....... :plezya se ),
а постигнах - недоверие от нейна страна. Мнителна е ми се струва обидена,
че не я търся в критични моменти.
Надявам се да нямаме проблеми тази нощ, а утре на преглед, то се знае.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
djiq

Мнение от djiq »

Аз наистина си прекарах чудесно днес, въпреки че при нас след обяд се изля истински летен порой, но дори и той не помрачи настроението ми. :954
Днес освен, че ходих до Рибарица, а на мен въпреки че по често ходя по работа ми действа супер зареждащо и всеки път като отидем ми се струва все по-хубаво, бях на втората мини-форумска среща за мен ссссссссс Фюти, мъжа й и малкия Юли , то май като се замисля не беше много мини- срещата :1062
Изкарах много добре и имах чувството, че се срещам със стари познати с които не сме се виждали много дълго време и имаме много неща за разказване. Фют е много готинина, ама много, може би затова ми се стори, че времето отлетя и те трябваше да си тръгват.
Разбира се специални благодарности на Чери, че ако не беше тя на точното място в точното време, може би нямаше да се осъществи събитието :222
А Цецо(моят син) и Юли дори се целунаха на изпроводяк-много мила гледка :954

Та .... Вълнуващ ден беше за мен и си пожелавам още много такива срещи!

:1057 лека и спокойна нощ на всички :1057

П.С. Чери още не знае сигурно, но тя ще качи снимки от събитието :1062
djiq

Мнение от djiq »

Чева, писали сме по едно и също време:)

Щом като правите чести ларингити моят съвет е да си сложиш една опаковка Apis 9CH в дамската чанта и да си ходиш с нея.
Знам, че знаеш за Апис, за калция за поумон хистамина вечер преди сън, но знам също че в такива моменти човек изключва.
Въпреки че съм майка от 1год.и 9месеца имам няколко срещи с ларингита две от които приключиха с урбазон. Сега, когато забележа първи признаци разтварям 10 гранулки апис във водата и гледам да ги изпие за деня.
Последния път посетихме и един възрастен педиатър, който ме посъветва да давам около 1-2 ч.л. 3 пъти на ден заедно със сиропчето за кашлица, когато е необходимо, също така всеки ден давам Вит.С 3 пъти по 1.

Аписа също помага при ужилвания от насекоми. Всичко това са препоръки на Доктора!
оправяйте се бързо и лека вечер.
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Искам да пиша ,но пак ми се спи :roll: Много хубаво беше на Рибарица и най - голямята изненада е ,че телефона ми звъни и женски глас ми казва - аз съм Джия от мецабаба, тук съм в Рибарица да се видим . ЕЕЕЕ размазах се от кеф и благодаря на Чери ,че е помогнала за срещата ни . Пихме бира и си бъбрихме . Не съм знаела ,че Джия дава стаи в Рибарица и то много приятни на нормални цени . Утре ще помоля Черитка да качи снимки защото аз нали съм задръстена и не мога :221 А Джия е прекрасно момиче което сякаш познавам от години . Има прекрасен син който е много сладък и послушен. Съпруга и също е готин . Ех, колко е хубаво да имаш приятели навсякъде и дори да не подозираш. Приятен обяд направихме и съм много щастлива! А утре ще разкажа повече за Рибарица. БУБАЛИНКЕ, ЧЕСТИТО!Да е лека и много приятна бременноста ти. Пожелавам прекрасно бебче :971 :969 :1040 :227 :1145 :1040 :946 Сега отивам да поспя )))
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

djiq написа:Чева, писали сме по едно и също време:)
Знам, че знаеш за Апис, за калция за поумон хистамина вечер преди сън, но знам също че в такива моменти човек изключва.
Въпреки че съм майка от 1год.и 9месеца имам няколко срещи с ларингита две от които приключиха с урбазон. Сега, когато забележа първи признаци разтварям 10 гранулки апис във водата и гледам да ги изпие за деня.
Последния път посетихме и един възрастен педиатър, който ме посъветва да давам около 1-2 ч.л. 3 пъти на ден заедно със сиропчето за кашлица, когато е необходимо, също така всеки ден давам Вит.С 3 пъти по 1.
Аписа също помага при ужилвания от насекоми. Всичко това са препоръки на Доктора!
оправяйте се бързо и лека вечер.
Знам аз..., нищо не знам! :cry:
Нашата педиатърка спазва традиционната медицина....,
едвам й пробутвам сребърната вода и клеевата т-ра. :mrgreen:
Защото аз не искам да лъжа ....ама тя много не се трогва.
Да вземем да пуснем една тема за ларингита ли ? :222
Тук изтича много ценно инфо.
Апис имам 15ch , преди го бях купувала, пак след четена препоръка на Док за алергизиране след АБ.
Днес пих 5 зрънца ( Гугъл ме заведе на няк`ва статия, от нEк`ъв лекар....), докато още си вярвах, че ще се оправя.

Браво за срещата в Рибарица! :954
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Добро утро момичета. Ето ме за кратко ,че съм на работа и не е удобно. Очаквах ,че ще ми хареса на Рибарица ,но истината е е ,че попаднах на вълшебно място . Къщата в която отседнахме е като в приказка. С влизането останах очарована от многото цветя в двора ,но истинското удоволствие дойде като минахме отзад . Прекрасен малък двор с трева и къща обвита в брашлян. Поглеждам до края на пътечката масичка с червена карирана покривка и чудна люлка за възрастни а отстрани на нея храст черен касис а отгоре две вишни пълни с плодове. ЕХ, и не е само това ))))) :954 В отделна постройка направена прекрасна механа в дърво с кухничка и баня и легло покрито с бял китеник.Излизаш от там и зад механата стълби които водят към една малка площадка с дървена маса и пейки точно до реката и елха ,зеленина и храст диви малини. А като погледнеш по течението само на 2-3 метра виси въжен мост. отсреща един зелен баир и китна пътечка ............ Вълшебно ! Много хубаво ни беше . Кики докато си пи ракията даже метна въдицата и хвана една рибка за адет. : :222 Това беше прекрасен уикенд.Не съм ви разказвала и за морето , но като се сещам и там беше много приятно. ЧЕРИ благодаря за пожеланието за рожденния ден :940 И знаеш ,че не се сърдя за дето нямаше камбанка за мен . Те момичетата са толкова мили и ме поздравиха независимо от това :923 Сега ще пожелая на всички един прекрасен ден и лека седмица. И дано скоро да се видим . Ами нали е лято , нека да ни е слънчево и щастливо! :329
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Cheva,
Апис мила, Апис - то е ТОЧНО направено от пчелна отрова и е ТОЧНО за ухапване от пчели, оси и др.под. - по 3 гранули през 10-15 минути. Колкото и да е странно, при ларингитен пристъп лечението е...Апис - по 3 гранули през 10-15 минути!!! Друг път като отиваш на село, вземи си поне една опаковка Апис 9 или 15 СН.
Иначе веднага на място ожиленото място се натрива, буквално нажулва с листа от бъз - почти 100% има по селата.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено