Днес сякаш съм по-добре в емоционално отношение.
Във физическо съм супер- леко и приятно ми е, не се чувствам безсилна (както при детокс),нищо не ме боли, дори днес се събудих наспана след 6 часа сън (което е нетипично за мен, защото по принцип са ми нужни поне 10 часа, за да кажа, че съм отпочинала). Вече започвам да се чудя -очаквах някакви очистителни реакции...Вариантите са 2: или е още рано за тях, или нещо не правя както трябва.
До тук съм на 2л вода и чай, една ябълка и една чепка грозде. До довечера незнам дали ще ям още, но със сигурност ще пия още чай.
Охо - някой е предприел действия Зори - браво за куража, явно наистина е настъпил момента. Съжалявам, че сега видях, иначе бих се включила по-рано. 1.между плодовете и течностите какъв интервал от време трябва да е минал-вероятно 30 мин. са достатъчни, но аз да питам знаещите--на 2 часа е по принцип по системата на Л.Ковачева -
в 8.00 - чай
10.00- плод
12-чай и т.н.най-късно 20.00вечерта - чай
2.някъде четох, че плодовете се консумират на 2 часа. Това задължително ли е? не, не е задължително чак - принципа е такъв - винаги може да има отклонения - зависи как го чувстваш - ако не ти се ядат плодове, няма да се насилваш я 3. Какво е количеството мед,което мога да консумирам за деня, защото когато гладувам все към меда ме тегли.Минимално е количеството на меда; той не е за наяждане, а просто да спомага за пропускане на токсините от организма ни; на един прием чай/не на един чай, може и 3-4 ако искаш/най-много 1 ч.л. и се прибавя знаеш - в не-горещ, а в топъл чай; изключение може, ако почувстваш слабост да вземеш 1ч.л.мед и да я оставиш под езика си бавно да се разтопи Между другото, когато на 17г правих този режим под наблюдението на Емилова нямам никакъв спомен тя да ми е казала да пия повече течности от обикновено. Мисля, че съм изпивала тогава 3-4 чая и евентуално чаша вода, което ми се вижда крайно недостатъчно и си спомням, че ме спукваше адско главоболие.Вкъщи ли прави режима, или в санаториума....защото ако е било в санаториума там чаят винаги е в неограничено количество за сметка на меда - може на 1 прием и една кана да изпиеш, както казах, но с 1ч.л.мед Абе - ти сега пиеш ли хорм.таблетки и защо, ако не е тайна - за мен е грешка, но сподели ако желаеш Плодовете - не по-вече от 0.800гр на ден - също при слабост - леко може да се увеличат оздравителна реакция-такова чудо най-рано след 10 -15-20 ден неприятен дъх,който не знам как да отстраня, а е видно, че ще ме съпътства дълго време в тези дни - това е индикатор; дъвки в никакъв случай;можеш да дъвчеш кората на ябълка, бавно без да гълташ и накрая да изхвърлиш; също така пробвай 1зърно карамфил - също дъвчи продължително и изхвърлиЗа wc-то пробвай лахсена вечерта 2капс. или накисни от вечерта малко сухи сини сливи в 1 чаша вода, сутринта ги изпий на гладно, с малко мед -затопли течността; други вариант - измиваш 1-2 кивита хубаво и ги изяждаш на гладно с кората-бавно.Щади си силите.И не на последно място - отново браво за крачката, която направи.Ще те подкрепяме - успех! .
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
Привет и от мен, Зори/Мърмори,
Стискам палци да съумееш да удържиш още малко.
Малко съм учудена от това, че имаш резки промени в настроението, защото при мен от 10-дневното гладуване настроението беше по-скоро възвишено/въздухарско - от което не смятам и да се оплаквам.
Аз освен книгата на Лидия Ковачева, изгледах и изслушах всичките аудио файлове от клиниката на Емилова. Има една линия в нейните изказвания - ако пиеш лекарства - да си там в клиниката, за да ти правят изследвания и да се прецени кога могат да се спрат. Едно от изказванията ѝ беше за едни лекарства от типа на бета-блокерите, които не могат да се спрат току-така. Накратко, възможно е, ако в момента вземаш лекарства, тая променливост да е от тях. Принципно теорията на гладуването предполага най-бързо възстановяване на органите на човека по реда на тяхното еволюционно развитие - води се, че на втори-трети ден започва чистене на кръвоносната система - защото организмът не може да си позволи да губи ресурс, чистейки друго, а оставя "транспортната мрежа" замърсена. Неврози, депресии в по-лека форма се повлиявали чудесно от гладуването - и то също в първите дни. За себе си мога да кажа, че от известно време виждам намаляване на паниката от улични кучета - което при мен обуславя тотална промяна в поведението, избиране на маршрути, посрещане и изпращане от "рискови" райони. Възможно е това да не е резултат от гладуването, може би просто съм го преживяла тоя страх - преминал е някакъв пик, или нещо, но просто го отчитам.
Иначе - сестра ми се включи в лечебното гладуване, след като видя ефекта при мен. Тя беше и все още е с наднормено тегло. Успех при нея беше и борбата със собствената ѝ психика, че няма да се справи - оказа се , че тя направи повече дни от мен, и през цялото време ми се обаждаше, да ми каже, че иска много пак. Преди да гладува, тя смяташе, че има хормонални проблеми, заради които пълнее лесно, след гладуването се наложи да направи пълни хормонални изследвания /по повод и за проблем със щитовидната жлеза/ - оказа се, че всичко и е в норма и тя не можеше да повярва. Сега сме заедно на детоксикации и тя няма спирка - даже три дни ѝ се струват малко. :lol:
Така че - кураж! Дори и сега да не се получи, следващият път повече. Не си поставяй твърде високи цели - ако прецениш и усетиш, че не издържаш повече - няма лошо да прекъснеш. Мен много ми помагаше мисълта, че прекъсването не е просто току-тъй, ами е цяло изкуство да захраниш - та си казвах - тъй и тъй няма как да се нахвърля на пиците и суджуците веднага, тъй че - айде ооооще малко.
Целувки
lindorina написа:Охо - някой е предприел действия Зори - браво за куража, явно наистина е настъпил момента. Съжалявам, че сега видях, иначе бих се включила по-рано. 1.между плодовете и течностите какъв интервал от време трябва да е минал-вероятно 30 мин. са достатъчни, но аз да питам знаещите--на 2 часа е по принцип по системата на Л.Ковачева -
в 8.00 - чай
10.00- плод
12-чай и т.н.най-късно 20.00вечерта - чай
2.някъде четох, че плодовете се консумират на 2 часа. Това задължително ли е? не, не е задължително чак - принципа е такъв - винаги може да има отклонения - зависи как го чувстваш - ако не ти се ядат плодове, няма да се насилваш яда, наистина вече се насилвам да ям.Не мога да изям повече от 1-2 плода за деня и то на части. Странно е как хората изпитват неистов ужас да не останат гладни. И нещо повече- този страх се превръща в движеща сила в живота им. 3. Какво е количеството мед,което мога да консумирам за деня, защото когато гладувам все към меда ме тегли.Минимално е количеството на меда; той не е за наяждане, а просто да спомага за пропускане на токсините от организма ни; на един прием чай/не на един чай, може и 3-4 ако искаш/най-много 1 ч.л. и се прибавя знаеш - в не-горещ, а в топъл чай; изключение може, ако почувстваш слабост да вземеш 1ч.л.мед и да я оставиш под езика си бавно да се разтопи И аз така правя, значи е добре. Между другото, когато на 17г правих този режим под наблюдението на Емилова нямам никакъв спомен тя да ми е казала да пия повече течности от обикновено. Мисля, че съм изпивала тогава 3-4 чая и евентуално чаша вода, което ми се вижда крайно недостатъчно и си спомням, че ме спукваше адско главоболие.Вкъщи ли прави режима, или в санаториума....защото ако е било в санаториума там чаят винаги е в неограничено количество за сметка на меда - може на 1 прием и една кана да изпиеш, както казах, но с 1ч.л.медУ дома бях, но ходех на консултации при нея, в кабинета й (докато беше още във Варна) Абе - ти сега пиеш ли хорм.таблетки и защо, ако не е тайна - за мен е грешка, но сподели ако желаеш Плодовете - не по-вече от 0.800гр на ден - също при слабост - леко може да се увеличатИмам недостиг на прогестерон ,заради което цикълът ми идва на 21-23 ден, като е доста продължителен и е съпътстван с ежемесечна поява на болезнени кисти в гърдите,които изчезват след това. Таблетките,които пия се вземат от 15-24 ден, но тъй като ми дойде отново прекалено рано (21 ден) беше безсмислено да продължавам да ги пия, така че ги спрях на втория ден от режима. оздравителна реакция-такова чудо най-рано след 10 -15-20 денХм, странно е, защото вчера ми се обостри алергия,изявяваща се в поява на обрив в резултат на прием на месо. А нали се сещаш, че месо не съм кусвала от......ехеееее, май не се сещам вече откога. Освен това вчера (на седмия ден) имах обостряне на домакинската екзема, а днес нещата са малко по-добре. Единият бъбрек ми се обажда от вчера насам, но не мога да кажа, че е криза,по-скоро усещам, че нещо си работи там. неприятен дъх,който не знам как да отстраня, а е видно, че ще ме съпътства дълго време в тези дни - това е индикатор; дъвки в никакъв случай;можеш да дъвчеш кората на ябълка, бавно без да гълташ и накрая да изхвърлиш; също така пробвай 1зърно карамфил - също дъвчи продължително и изхвърлиЗа wc-то пробвай лахсена вечерта 2капс. или накисни от вечерта малко сухи сини сливи в 1 чаша вода, сутринта ги изпий на гладно, с малко мед -затопли течността; други вариант - измиваш 1-2 кивита хубаво и ги изяждаш на гладно с кората-бавно.Щади си силите.И не на последно място - отново браво за крачката, която направи.Ще те подкрепяме - успех! .
Много благодаря и аз за съветите! Карам си напред, може да не е съвсем по схемата, в смисъл, че ям по-малко плодове и не на интервали, а когато успея да се насиля да го направя, течности пия постоянно (пак не на интервали) и понякога може да вземам повече мед, но не искам да се натоварвам психически с постоянно следене кога и какво имам да ям (пия).Ей затова мразя и този тип диети.Кафето също не съм спряла-пия по 2 дълги на ден,черно, без захар или мед. Мислех да се опитам да го спра, но това ще ме изнерви и резултата ще е ясен. Не мога да го заменя с никакъв чай. Все ще има някакъв резултат,макар и по-малък, но важното е да е така, отколкото да ми писне и да се откажа на третия ден.
И така, по същество:
Отчет за събота и неделя:
ДЕН 6
Усещам прилив на енергия, наспивам се бързо,няма е лесната уморяемост, само леко замайване при по-резки движения.
Кожата е по-избистрена, макар тенът все още да е жълтеникав (заради чернодробното увреждане). Обостряне на домакинската екзема и на кожната алергия.И...видимо намаляване на обиколките на бедрата и ханша(което макар да не ми е цел, няма как да не ме радва)
Не ми се яде, насила изяждам 1-2 ябълки за целия ден.
ДЕН 7
Неподозирани възможности за сила и издържливост! Цял ден не съм се спряла, имах страшно много работа, дотолкова, че нямах време дори да седна да ям, само в движение се наливах с вода и чай. Чак в 19 ч хапнах 3 резенчета ябълка, останала от децата. Легнах в 23.45 без дори да усещах желание за сън. Винаги съм страдала от лесна уморяемост (характерна черта на всички хепатити) и сега не мога да се нарадвам на енергията,която усещам. Дори на детокс винаги съм чувствала слабост третия ден, а сега съм супер!
Днешния ДЕН 8
Мотивацията ми е на max и нищо не може да ме отклони от това начинание-нито готвенето у дома,нито десертите,които им правя, нито плющенето на колегите в офиса.
Чувствам се добре.Изпих ансола, сега вече съм на около 2л вода и чай. Не съм гладна, не ми е студено, настроението ми е що годе добро, абе нямам от какво да се оплача!
Сръндак,благодаря и на теб за споделения опит!
Момичета,много ми помагате всички с подкрепата си ! Благодаря от сърце!
droidd написа:Лош дъх: Хората от Южна Америка сутрин правят гаргара с една чаена лъжичка мед и канела, смесени в гореща вода. Така дъхът им остава свеж през целия ден.
Ооо колко се радвам, че най-после след месеци ровичкане в нета откривам актуален форум за лечебното гладуване!!! Специално си направих регистрация, за да мога и аз да се включвам!!!!
Много много се радвам!
Живо се интересувам от тази тема в послдните 6 месеца...за съжаление не мога да се похваля с постигнати резултати...най дългото ми гладуване (на ябълки) беше за два дни, през които главата така ме цепеше, че имах чувството, че буквално някой ме пробива с бормашина в слепоочието... наистина много тешко главоболие, при което съм страаааашно раздразнителна..
Както и да е. Намерих книгата на Лидия Ковачева, принтирах си я и редовно я чета, препрочитам. Книгата на Пол Брег също (той е по-строг, относно гладуването). Наскоро гледах и интервю с д-р Емилова- в Горещо с Венета Райкова (представете си...). Видеото лесно се намира.. и беше много инетерсно! Много ми хареса!
Мърмори- страхотна си и се възхищавам истински на волята ти! Така се надъхвам и аз да направя тази крачка...
Добре дошло Зайче Радвам се, че ни откри и може би ще ми правиш компания- когато не си сам е 100 пъти по-лесно.
Хайде, мятай се, ще си помагаме, а и гледай колко много мацки дават кураж Главоболието ти предния път вероятно се е дължало на малкото количество течности. И аз бях така първия път, но вече знам какво да правя.
Мисля, че "системата" сама ще ме вкара в правия път- кафето след обяд страшно се противеше да влезе в стомаха ми. Чак ми се догади. Алергията към месо бушува с пълна сила- цялото ми тяло се покри с розови сърбящи петна, които усещам как излизат буквално за минути. Но ще търпя,няма как.
Добре съм,станах бодра още след първото иззвъняване на телефона. Чувствам се много добре, енергична съм, този пуст сърбеж малко ме мъчи, но трябва да търпя. Малко ми е студено, но се наливам с димяща вода и чай. И една ябълка започвам да я ям за четвърти път, но след първата хапка ми става тежко. След малко ще отида за грозденце, че ми омръзнаха само ябълки и круши.
Незнам какво съм свалила като кг, но дънките ми, които са леко еластични, вече започват да се поврътват свободно около бедрата и талията.
Това е засега, до довечера ако излезе нещо ново пак ще пиша.