Предизвикателството - открийте детето в себе си

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Предизвикателството - открийте детето в себе си

Мнение от cchery »

Вер, шапка ти свалям....... да останеш всред пущинака сама и с дете... ми не знам какво да кажа. Че е приключение, приключение е, ама ми се чини от страшничките! :eek:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Чери, на мен не ми е точно "страшно", защото там в гората е по-безопасно отколкото в града, но въображението работи на максимум. Виждаш в сумрака неща, които ги няма (може би) и чуваш звуци, които не съществуват (навярно).
Ася

Мнение от Ася »

Вер, страхотна си! Тежко му на всеки звер или таласъм, който би се опитал на ви нападне, щеше да му се доплаче, сигурна съм :326
Чери, права си за детинското, ама пък как на човек не му се иска да се откаже от всички детински навици и му се приисква понякога да тропне с крак и да се нацупи като глезено хлапе :lol: Жалко, че се раделих и с тази възможност :1062
Ver

Мнение от Ver »

Накратко:
- за първи път "откривам" палатковия сезон в средата на Януари :948
- за първи път водих САМА децата на пещера
По време на второто проведох интересен експеримент: останах назад 3-4м за да проверя как ще се справят сами децата в пещерата в която са ходили доста често и вече би трябвало да се ориентират по познатия маршрут. В началото тръгнаха горе-долу добре, ха насам, ха натам, "А, не беше от тук", "Да проверим по този път" ...и пр. криво ляво стигнахме до крайната ни цел.
Но връщането беше повече от забавно за мен, защото от лутането по тунелчетата направо ми се зави свят :1062
Въртяхме се кръг известно време под мъдрите напътствия на Мони и Ава, докато накрая на Ава й писна и каза: "Омръзна ми! Аз ще живея в пещерта!" Ха така! Значи и това било решение :1062
Тук лекичко се намесих, защото не бях на същото мнение и опитите да намерят сами изхода трябваше да продължат.
Трудна работа! Плюс това вече бяха скарани и нещо задачата стана тегава.
Като видях, че нещата не отиват на добре, им предложих да загасят светлините са малко ...
О, чудо! Видя се изхода :1062
Аз с цялата си наивност си мислех, че това ще реши реши търканията възникнали по време на търсенето, а то ...
Ава: "Виждам изхода!"
Мони: "Не! Аз го видях първа!"
Ава: "Не е вярно!"
Мони:"Ама благодарение на мен стихнахме до тук!"
..... и тн. и тн.

Извод: нищо ново под слънцето :1062

Тука още са в добро настроение :1062
Picture 058.jpg
(78.73 KiB) Свалено 465 пъти
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Браво, Верче! :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хахаха, Верка, голям смях с твоите кукли. :1062 Просто е необяснимо как дори и една такава трудна ситуация не е успяла да ги обедини..... може би щото ти си била там :mrgreen: . И освен пак да ти изръкопляскам за решението и реализацията да заведеш децата сама на пещера, не знам какво друго да напиша. :326 :326
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа: Просто е необяснимо как дори и една такава трудна ситуация не е успяла да ги обедини..... може би щото ти си била там ...
Чери и аз стигнах да извода, че много им се пречкам :1062
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Вер, браво на децата.Във всяка ситуация могат да намерят повод за спречкване :1062 Чудесно, че отделяте време заедно за излети сред природата ,но ще си имам едно на ум ако някой ден ме поканиш да" покараме малко колелета " :1069
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
mechonka

Мнение от mechonka »

:1209 :1209 :1209 Моето нещо ще е вече наистина да си намеря читава работа и няма да се отпускам,докато не се случи :plezya se
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Не зная дали тук му е мястото, но защо пък не. Аз цяла есен и зима ходя на курсове, организирани от нашия университет по европейски програми. Уча, пиша домашно, правя контролни и тестове, а всеки час се отбелязват отсъствията.В края на януари бях на изпит по английски за ниво и даже имам 97%, което ме прави доволна от себе си. Миналата седмица бях на интензивен 30-часов курс, т.е. по 6 часа всеки ден, този път на тема ползване на електронни бази данни. Разказвам това, защото си дадох сметка, че се чувствам като ученичка във всеки смисъл. Тези курсове събудиха у мен усещането, което имах като малка, буквално ме накараха да се почувствам отново като дете, което е и поводът да пиша това в тази тема. Много е хубаво! Истината е, че да учиш е прекрасно! Дадох си сметка колко ми е липсвало, макар аз никога да не съм спирала да се уча в по-широкия смисъл.
:954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Ver

Мнение от Ver »

Нели написа: Истината е, че да учиш е прекрасно! Дадох си сметка колко ми е липсвало, макар аз никога да не съм спирала да се уча в по-широкия смисъл.
:326 :524
Резултата ти от теста не ме изненадва :222
Публикувай отговор